۲۷ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۴۲
کد خبر: 82389466
T T
۰ نفر
زنگنه: درآمد نفتی تا پایان سال ٤١ میلیارد دلار می شود/ 24.7 میلیارد دلار وصولی ٩ماهه

تهران- ایرنا- وزیر نفت اعلام كرد: بر پایه برآوردها تا پایان امسال فروش نفت و میعانات گازی به ٤١ میلیارد دلار می رسد، البته این بدان معنا نیست كه ما ٤١ میلیارد دلار وصولی داریم زیرا وصولی‌های ما با چند ماه تاخیر حاصل می شود.

به گزارش دوشنبه تارنمای وزارت نفت، بیژن زنگنه افزود: در ٩ ماهه گذشته امسال 24 میلیارد و 700 میلیون دلار وصولی داشته ایم، در چند ماه باقیمانده سال نیز وصولی خوبی خواهیم داشت كه بودجه پیش بینی شده دولت را به طور مطمئن تامین می كند.
وزیر نفت یادآوری كرد در این دولت ١١ فاز جدید پارس جنوبی به بهره برداری رسیده و قرار است فازهای ١٧، ١٨، ١٩، ٢٠ و ٢١ تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

**پول نفت ایران بلوكه نمی شود
وزیر نفت در پاسخ به پرسش هایی درباره بلوكه پول نفت ایران در برخی كشورها گفت: من این را تایید نمی كنم.
بیژن زنگنه افزود: هیچ پولی از ایران بلوكه نمی شود و همه پولمان را دریافت می كنیم.
به گزارش ایرنا، ایران در زمان تحریم روزانه نزدیك به یك میلیون بشكه نفت خام صادر می كرد و دسترسی مستقیم به منابع مالی حاصل از این صادرات نداشت.
بخش زیادی از درآمد حاصل از صادرات نفت ایران در زمان تحریم بلوكه می شد. در برخی موارد نیز ایران ناچار بود به جای دریافت پول، كالا وارد كند.
با رفع تحریم ها در پی توافق هسته ای (برجام)، افزون بر آزادسازی صادرات نفت، منابع مالی بلوكه شده نیز آزاد شد.
بر اساس گزارش ها، ایران در سال 2016 میلادی به طور میانگین روزانه یك میلیون و 900 هزار بشكه نفت خام صادر كرد.

** تاثیر تصمیم اوپك بر بازار نفت
وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران یادآوری كرد قیمت هر بشكه نفت در بودجه سال آینده ٥٥ دلار پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، اول ژانویه ٢٠١٧ میلادی (دوازدهم دی ماه) زمان اجرای تعهدات سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) برای كاهش تولید بود.
اوپك در نشست رسمی سی ام نوامبر (دهم آذرماه) در وین برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با كاهش تولید موافقت كرد تا با كم كردن از مازاد عرضه نفت در بازارها به بالا رفتن سطح قیمت ها كمك كند.
جمهوری اسلامی ایران تا رسیدن سطح تولید به میزان پیش از تحریم، از اجرای این توافق مستثنا شد.
براساس این توافق، قرار است اوپك یك میلیون و ٢00 هزار بشكه در روز از سطح تولید خود بكاهد. این قرارداد از آغاز سال 2017 میلادی (دوازدهم دی ماه) به مدت 6 ماه اجرا می شود.
اوپك همچنین موفق شد دهم دسامبر (بیستم آذرماه)، تولیدكنندگان نفت غیراوپك شامل روسیه، قزاقستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مكزیك، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
زنگنه در این زمینه گفت: مطمئنم عمده كاهش تولید اوپك و غیر اوپك بر اساس تعهدات آنها عملی می شود تا بخشی از نفت مازاد از بازار خارج شود و عرضه و تقاضا به توازن برسد.
وی افزود: پس از سال ها، مصرف كنندگان و تولیدكنندگان نفت با هم اعتقاد دارند قیمت های پایین به سود اقتصاد جهانی، عرضه پایدار انرژی و حتی تولید انرژی های نو نیست.

** وزارت نفت و اقتصاد مقاومتی
زنگنه اعلام كرد بر اساس اقتصاد مقاومتی گازرسانی به روستاها در دستور كار این وزارتخانه قرار دارد و تا پایان سال امیدواریم خط انتقال گاز به زاهدان آماده شود و قول رییس جمهوری تحقق یابد.
وی بهینه سازی مصرف سوخت را دیگر محور اقتصاد مقاومتی در وزارت نفت اعلام كرد و گفت: قرارداد هفت میلیارد دلاری با راه آهن بسته ایم تا بار و مسافر از جاده به راه آهن انتقال یابد و وزارت نفت به ازای هر تن كیلومتر حمل و نقل بار و مسافر مبلغی را به راه آهن پرداخت كند.
وزیر نفت افزود: بر این اساس شمار زیادی واگن باری سفارش داده شده و در حال ساخت است.
وی درباره بهینه سازی مصرف سوخت در كامیون‌ها و تاكسی ها گفت: دولت پس از بهینه سازی مصرف سوخت و از محل صرفه جویی انرژی، مبلغ آن را می پردازد.
به گزارش ایرنا، سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی بیست و نهم بهمن ماه 1392 از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و معاون اول رییس جمهوری نیز سی ام فروردین ماه امسال اولویت های برای دستگاه ها و نهادهای مختلف را ابلاغ كرد.

**واردات گاز ایران از تركمنستان ناچیز بود
وزیر نفت درباره تصمیم شركت تركمن گاز برای قطع صادرات گاز گفت: این یك قرارداد تجاری بازرگانی میان شركت گاز ایران با شركت تركمن گاز بود و مقدار واردات گاز از تركمنستان اندك است.
وی تاكید كرد می خواهیم با همه همسایگان روابط خوب داشته باشیم و ادامه داد: این مساله به خود شركت گاز واگذار شده است و باید در مورد آن تصمیم بگیرد و در سطح وزارت نفت و دولت نیست.
زنگنه افزود: توصیه من به مردم و اداره ها در همه زمان ها و نه فقط پس از قطع گاز تركمنستان صرفه جویی است.
به گزارش ایرنا، شركت «تركمن گاز» از دوازدهم دی ماه صادرات گاز به ایران را با ادعای طلب یك میلیارد و 800 میلیون دلاری متوقف كرده است.
قطع گاز در شرایطی رخ داد كه شركت تركمن گاز در پی مذاكره با هیات ایرانی توافق كرده بود روند صادرات گاز ادامه داشته باشد.
اقتصام**2022**1961** تنظیم كننده: میثم طاهری** انتشاردهنده: مریم مسعود

آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://telegram.me/irnaeco
۰ نفر