به گزارش ایرنا، «عباس آخوندی» شامگاه دوشنبه در حاشیه امضای تفاهمنامه همكاری های حمل و نقلی بین ایران و آلمان افزود: سفر وزیر حمل و نقل آلمان به ایران در واقع پیگیری توافق های 2 كشور برای همكاری در بخش های مختلف حمل و نقل بوده است.
وی گفت: اكنون 165 لوكوموتیو دیزلی در ایران وجود دارد كه همواره 130 دستگاه در شبكه ریلی كشور كار می كنند و بقیه نیز در حال تعمیر است.
به گزارش ایرنا، لوكوموتیو ماشینی كشنده یا وسیله نقلیه ریلی است كه واگنها یا قطار به آن متصل میشوند و نیروی محركه برای آنها ایجاد میكند.
آخوندی تاكید كرد نیاز شبكه ریلی به 150 لوكوموتیو گرم است كه با این خرید بخشی از نیازهای موجود برطرف و شماری نیز برای نیازهای آینده آماده می شود.
وی افزود: سرعت این لوكوموتیوها 160 كیلومتر در ساعت است.
** رایزنی برای تامین 70 دستگاه لوكوموتیو برقی
وزیر راه و شهرسازی گفت: امیدواریم مذاكرات در زمینه خرید 70 دستگاه لوكوموتیو برقی همراه با انتقال دانش فنی به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: همزمان با برقی كردن مسیر ریلی تهران- مشهد به لوكوموتیوهای آن نیز نیاز داریم و از این رو، در حال نهایی كردن قراردادهای خرید این 70 دستگاه هستیم.
** مبادله مالی برای همكاری های بین المللی
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران گفت: در سفر وزیر حمل و نقل آلمان در بخش فرودگاهی پیشنهاد كردیم شركت های آلمانی در سه فرودگاه تبریز، اهواز و چابهار سرمایه گذاری كنند و قرار است كارگروه مشترك دو كشور در این زمینه فعالیت های خود را آغاز كند.
وی درباره ساخت ترمینال بزرگ 25 میلیون نفری ایرانشهر در فرودگاه امام خمینی (ره) یادآوری كرد: هفته گذشته فراخوان سرمایه گذاری این ترمینال داده شد و شركت های آلمانی می توانند در این مناقصه شركت كنند.
آخوندی افزود: در این سفر درباره حمل و نقل دریایی، ساخت یك مركز تعمیر و نگهداری هواپیماها و هوشمندسازی حمل و نقل جاده ای مذاكره شد كه امیدواریم به نتیجه مثبتی برسد.
وی یادآوری كرد: مبادله مالی قراردادهای ایرباس و همچنین تجهیز برخی بندرهای ایران از طریق آلمان انجام شد.
آخوندی گفت: مسیر مبادله مالی بین ایران و آلمان بسیار هموار شده است.
** علاقه آلمان به همكاری با ایران برای نوسازی حمل و نقلی
وزیر حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال آلمان در حاشیه امضای تفاهمنامه همكاری های حمل و نقلی با ایران گفت: خوشبختانه زمینه های بسیار مناسبی برای همكاری های مختلف حمل و نقل بین 2 كشور وجود دارد.
«الكساندر دوبرینت» افزود: آلمان بسیار علاقه مند است با تبادل تجربه های موفق در زمینه نوسازی بخش های مختلف حمل و نقل همكاری خود را با ایران آغاز كند.
وی گفت: در مذاكرات امروز با وزیر راه و شهرسازی ایران بحث های مهمی درباره حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی، هوایی و فرودگاهی انجام شد و ما علاقه مندیم در توسعه فرودگاه های ایران همكاری های خود را آغاز كنیم.
به گفته وی، فرودگاه های مونیخ و فرانكفورت آلمان آمادگی دارند در توسعه فرودگاه های ایران همكاری كنند.
** ادامه مذاكره در برلین
وزیر حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال آلمان اعلام كرد: با توجه به مذاكرات خوبی كه در تهران برگزار شد ادامه این مذاكرات با وزیر راه و شهرسازی ایران در برلین برگزار شود.
به گزارش ایرنا، شامگاه دوشنبه تفاهمنامه توسعه همكاری های حمل و نقلی در بخش های فرودگاهی، ریلی، دریایی و هوایی بین ایران و آلمان امضا شد.
2 كشور در این تفاهمنامه موافقت كردند با تشكیل كارگروهی همكاری های خود را در بخش های مختلف حمل و نقل توسعه دهند.
وزیر حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال جمهوری فدرال آلمان در سفر به تهران سرپرستی هیاتی شامل 30 تن از مدیران عامل شركت های این كشور را بر عهده دارد.
وی دوم آبان ماه نیز به تهران آمده بود. در این سفر 6 سند همكاری های حمل و نقلی بین 2 كشور امضا شد.
سند نخست همكاری های حمل و نقل ایران و آلمان مربوط به امضای یادداشت تفاهم همكاری های جامع حمل و نقل و سند دوم شامل بیانیه مشترك همكاری در زمینه بنادر و دریانوردی بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت حمل و نقل و زیرساخت دیجیتال آلمان امضا شد.
سند سوم، یادداشت تفاهم همكاری های آموزشی وزارت راه و شهرسازی و شركت زیمنس و سند بعدی یادداشت تفاهم همكاری بین شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شركت «تالس» در زمینه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان بود.
سند پنجم و ششم نیز چارچوب همكاری بین شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و زیمنس آلمان در زمینه سیگنالینگ محور اصفهان- شیراز و ارتقای سرعت مسیر ریلی تهران- تبریز را روشن كرد.
به گزارش ایرنا بر پایه آمار گمرك جمهوری اسلامی، در 9 ماهه امسال آلمان با واردات 211 میلیون و 65 هزار و 55 دلاری از ایران، پس از جمهوری آذربایجان در رتبه دوم قرار گرفت.
واردات ایران از آلمان نیز به عنوان پنجمین كشور طرف معامله، 38.22 درصد افزایش یافت و در این مدت به یك میلیارد و 780 میلیون دلار رسید.
در پایان آذرماه تشریفات گمركی 91 میلیون و 262 هزار تن كالای صادراتی و 24 میلیون و 867 هزار تن كالای وارداتی در گمرك های سراسر كشور انجام شد.
اقتصام**1106**1540**1961** خبرنگار: ایرج منصوری** انتشاردهنده: مریم مسعود
آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://telegram.me/irnaeco
تهران-ایرنا- وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد: در سفر وزیر حمل و نقل آلمان به تهران برای تولید 50 دستگاه لوكوموتیو دیزلی در شركت مپنا با همكاری زیمنس آلمان به توافق رسیدیم.