به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «آرش كردی» روز سه شنبه در نشست بررسی نقش دولت الكترونیك در بخش انرژی كه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، افزود: این كار با هدف اجرای طرح فراسامانه هوشمند اندازهگیری و مدیریت انرژی (فهام) در وزارت نیرو دنبال می شود.
وی گفت: تمامی صنایع بزرگ كشور در این طرح از كنتورهای هوشمند برخوردار می شوند و صنایع كوچكتر در مراحل بعد قرار می گیرند.
كردی از برق دار شدن 50 هزار روستای كشور تا پایان سال 95 خبر داد و افزود: روستاهای با 20 نفر جمعیت تا پایان سال به شبكه سراسری متصل می شوند.
مدیرعامل شركت توانیر تعداد مشتركان برق كشور را 33 میلیون نفر ذكر كرد و خاطرنشان ساخت: سالانه یك میلیون و 200 هزار مشترك جدید به این تعداد افزوده می شود.
وی تعداد صنایع بزرگ كشور كه از شبكه برق استفاده می كنند را 327 هزار واحد با مصرف 19 میلیون و 483 كیلووات ساعت اعلام كرد و گفت: 220 هزار صنایع كوچك نیز با مصرف 18 میلیون و 294 كیلووات ساعت به شبكه سراسری برق متصل هستند كه هوشمندسازی كنتورها می تواند میزان مصرف این صنایع را به درستی مدیریت كند.
كردی از ارسال روزانه 800 هزار صورت حساب برای 33 میلیون مشترك شبكه برق سراسری كشور خبر داد و اضافه كرد: 300 هزار دفتر پیشخوان خدمات الكترونیك این خدمت را برای وزارت نیرو ارایه می دهند.
این مقام مسوول صنعت برق ایران، ایجاد پنجره واحد خدمات الكترونیك در وزارت نیرو را هدف نهایی اقدام های این مجموعه برای الكترونیكی شدن امور برشمرد.
وی گفت: فراسامانه خدمات یكپارچه مشتركان شركت های توزیع برق در دهه فجر امسال بهره برداری می شود.
كردی اهداف این فراسامانه را ایجاد یك بانك اطلاعاتی در بخش مشتركان، نظارت و كنترل در زمان هزینه و نوع خدمت و در نهایت رضایت مشتركان دانست و یادآور شد: سامانه الكترونیكی شكایت مشتركان كه پیشتر راه اندازی شده است، به شكل برخط به شكایت های مردمی رسیدگی و نتیجه را به فرد شاكی منعكس می كند.
مدیرعامل توانیر از تلاش وزارت نیرو برای هوشمندسازی كنتورهای آب نصب شده روی چاه ها خبر داد و گفت: هوشمند شدن این كنتورها مدیریت مصرف آب را ممكن می كند.
وی با یادآوری نصب 18 هزار كیلومتر شبكه فیبرنوری در كشور به همت صنعت برق، اظهار داشت: مدرن ترین و كامل ترین مركز كنترل برق كشور (دیسپاجینگ) تا پایان سال آینده به بهره برداری می رسد.
كردی پیشنهاد داد: ظرفیت شبكه های انتقال فشارقوی صنعت برق برای انتقال اطلاعات استفاده شود.
به گزارش ایرنا، طرح فهام با هدف ایجاد شبكه هوشمند انرژی و به عنوان سیستم اندازه گیری هوشمند مصرف انرژی طراحی و اجرا شده است؛ در این طرح برای یك میلیون مشترك برق در 6 استان كشور كنتور هوشمند نصب می شود كه اجرای آن به 60 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
اقتصام**2078**1070**خبرنگار: محمد مهدی بهرامی **انتشار دهنده: لیلا جودی
آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://telegram.me/irnaeco
تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از نصب 450 هزار كنتور هوشمند با هدف الكترونیكی شدن كارها تا پایان امسال خبر داد.