۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۷:۴۳
کد خبر: 82391048
T T
۰ نفر

100 درصد كشت چغندرقند در همدان مكانيزه است

۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۷:۴۳
کد خبر: 82391048
100 درصد كشت چغندرقند در همدان مكانيزه است

همدان- ايرنا- مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان همدان گفت: 100 درصد عمليات كاشت ، داشت و برداشت چغندرقند در اين استان به صورت مكانيزه انجام مي شود.

امير لاهوتيان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه 6 هزار هكتار از اراضي اين استان در برنامه كشت محصول چغندرقند قرار دارد افزود: كشت اين محصول از جنوب استان آغاز مي شود و تا شهرستان رزن واقع در شمال استان ادامه مي يابد.
وي با بيان اينكه ميزان توليد چغندرقند در استان در سال گذشته 350 هزار تن بوده است اظهار كرد: عملكرد در واحد سطح مزارع چغندرقند در اين استان از متوسط كشوري بالاتر بوده حدود است.
وي تصريح كرد: متوسط عملكرد چغندرقند كشور 38 هزار و 800 كيلوگرم است و در حال حاضر عملكرد اين محصول در استان حدود 59 تن در هكتار است و اين ميزان نيز در مقايسه با عملكرد سال هاي قبل رشد قابل توجهي داشته است.
مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان همدان مهمترين عامل افزايش متوسط عملكرد و همچنين رشد كمي و كيفي چغندرقند استان را كشت و برداشت مكانيزه در مزارع و توسعه شبكه هاي نوين آبياري عنوان كرد.
لاهوتيان با بيان اينكه قرارداد اين ميزان سطح زير كشت چغندر قند با كارخانه هاي قند همدان، اصفهان، لرستان و بيستون منعقد شده است يادآور شد: شهرستان هاي نهاوند، اسدآباد و تويسركان از عمده ترين توليدكنندگان اين محصول هستند .
استان همدان در بخش كشاورزي يكي از قطب هاي توليدي مهم كشور است و هم اكنون از نظر ارزش افزوده اين استان 3.2 توليدات كشور را به خود اختصاص داده است.
از لحاظ وزني 4.5 درصد از كل محصولات كشاورزي كشور در استان همدان توليد مي شود و در سطح اقتصادي نيز اين استان در بخش كشاورزي ارزش افزوده 29 درصدي را به خود اختصاص داده است كه اين رقم نسبت به سالهاي گذشته رشد بيشتري داشته است.
7523/6993
خبرنگار: مرضيه بختياري*انتشار: اكبر بهاروند