بخش خصوصی 11 هزار و 500 میلیارد ریال در بندر امیرآباد سرمایه گذاری كرد

ساری - ایرنا - مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد گفت كه بخش خصوصی در دولت تدبیر و امید 11 هزار و 500 میلیارد ریال در این بندر سرمایه گذاری كرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، علی خدمتگزار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : با این میزان سرمایه گذاری برای سه هزار نفر شغل ایجاد شده است.
وی ساخت 100 هزار تن انبار سیلو گندم ، كارخانه فولاد ، كارخانه كاغذسازی ، نصب تجهیزات تخلیه و بارگیری ، انبار ذخیره روغن خوراكی و 6 اسلكه را از مهم ترین طرح های اجرا شده از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی معرفی كرد.
خدمتگزار گفت كه دولت یازدهم نیز برای ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در بندر امیرآباد افزون بر چهار هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری كرد.
وی افزود : اعتبارات زیرساختی برای بندر از محل درآمدهای آن تامین و هزینه شده است.
** امیرآباد ، پایلوت غلات وارداتی
خدمتگزار همچنین گفت كه بندرامیرآباد با داشتن 175 هزار تن ظرفیت ذخیره سازی گندم به عنوان پایلوت غلات وارداتی انتخاب شد كه از این بندر از طریق شبكه ریلی به سراسر كشور حمل می شود.
وی اضافه كرد : هم اكنون 50 هزار تن ظرفیت ذخیره سازی جدید با سرمایه گذاری بخش خصوصی در بندر در دست اجراست .
او ظرفیت ذخیره سازی غلات در این بندر را در شرایط فعلی 175 هزار تن اعلام كرد و ادامه داد : بیشتر این ظرفیت در سال های اخیر ایجاد شده است.
خدمتگزار گفت كه تا پایان سال جاری با ساخت 50 هزار تن ظرفیت جدید ، حجم ذخیره سازی غلات در بندر به حدود 225 هزار تن می رسد.
وی برنامه ظرفیت سازی برای سیلوی غلات را در بندرامیرآباد حدود 500 هزار تن اعلام كرد و افزود : با تحقق این برنامه ، سالانه حدود 6 میلیون تن گندم وارداتی می تواند در این انبارها ذخیره و برای تامین نیاز به سراسر كشور حمل شود.
** شروع عملیات اجرایی اتصال اسكله رو رو ریلی پس از یك وقفه 10 ساله
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد به شروع عملیات اجرایی اتصال اسكله رو رو ریلی در دولت تدبیر و امید پس از یك وقفه 10 ساله اشاره كرد و گفت كه برای اتصال اسكله رورو ریلی به شبكه ریلی سراسری حدود 200 میلیارد ریال اختصاص یافت.
وی افزود : طرح اتصال اسكله رورو به شبكه ریلی كشور حداكثر تا خرداد ماه سال آینده به بهره برداری می رسد.
خدمتگزار گفت كه بندرامیرآباد با اجرای این طرح نخستین بندر از هفت بندر كشور است كه به شبكه ریلی متصل می شود .
وی مزیت اتصال اسكله رو رو به شبكه ریلی را شتاب بخشی در تخلیه و بارگیری، كاهش زمان بارگیری از 24 ساعت به سه ساعت و هزینه های جانبی دیگر اعلام كرد.
خدمتگزار گفت كه در سال جاری 500 هزار تن انواع كالای غیرنفتی مازندران از بندرامیرآباد به كشورهای آسیای میانه و روسیه صادر شد.
وی حجم واردات كالا از كشورهای آسیای میانه و روسیه شامل فراورده های نفتی، چوب و غلات را حدود یك میلیون و 350 هزار تن اعلام كرد.
او اضافه كرد : در سال جاری حجم واردات 20 درصد و صادرات نیز حدود 30 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل كاهش داشته است.
خدمتگزار ارزش گذاری كالاهای وارداتی و صادراتی را مربوط به گمرك دانست و گفت كه بندرآمیرآباد تنها كار نقل و انتقال كالا را بر عهده دارد و ارزش گذاری آن از سوی گمرك انجام می شود.
مدیر بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد با اعلام این كه ظرفیت اسمی بندر را در تخلیه و بارگیری حدود 7.5 میلیون تن است ، گفت كه هم اكنون سه میلیون و 700 هزار تن آن محقق شده است.
به گفته وی تا سال 1407 ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر امیرآباد به 7.5 میلیون تن می رسد.
بندر امیرآباد در شمال شهرستان بهشهر در استان مازندران واقع است.
ایجاد این منطقه در سه فاز با ۳۴ پست اسكله طراحی و اكنون فاز اول آن تكمیل شده ‌است. وسعت این منطقه ویژه یك هزار هكتار است و به شبكه ریلی ایران نیز پیوند دارد.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654
۰ نفر