۲۹ دی ۱۳۹۵، ۱۷:۳۲
کد خبر: 82392496
T T
۰ نفر

فیبر غذایی و تاثیر آن بر سلامتی

۲۹ دی ۱۳۹۵، ۱۷:۳۲
کد خبر: 82392496
فیبر غذایی و تاثیر آن بر سلامتی

تهران– ایرنا- فیبر غذایی نوعی كربوهیدرات گیاهی است كه نقش مهمی در سلامتی و پیشگیری از بیماری ها دارد.

به گزارش گروه علمی ایرنا از شبكه خبری زی نیوز، فیبر به دو شكل مختلف محلول و نامحلول را تنها در فراورده های گیاهی می توان یافت.
**فیبر محلول و فواید آن برای سلامتی انسان
فیبر محلول در آب حل می شود و پس از مخلوط شدن با آب، به صورت ماده ای ژل مانند و متورم در می آید.
مواد غذایی سرشار از فیبر محلول را می توان در مواد غذایی همچون جو و بلغور جو دوسر، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس)، جو، میوه و سبزی (به خصوص پرتقال، سیب و هویج) یافت.
این نوع فیبر فواید بسیاری دارد كه از جمله آن كاهش كلسترول (یك عامل اولیه بیماری قلبی)، تعادل سطح قند خون، كاهش وزن و تحریك حركات روده سالم است.

**فیبر نامحلول و فواید آن برای سلامتی انسان
فیبر نامحلول در آب حل نمی شود و آب را جذب نمی كند، بلكه تقریبا به همان شكل اولیه از دستگاه گوارش عبور می كند. این نوع فیبر در دانه و پوست میوه ها و همچنین نان گندم كامل و برنج قهوه ای یافت می شود.
فیبر نامحلول فواید زیادی برای سلامتی روده همچون كاهش خطر بواسیر و یبوست دارد و به كاهش وزن نیز كمك می كند.
علاوه بر این همه غذاهای سرشار از فیبر مقدار زیادی مواد مغذی به شكل مواد معدنی و ویتامین دارند كه برای عملكرد مناسب بدن ضروری هستند.
یك نكته مهم این كه مصرف خوراكی های غنی از فیبر باید با نوشیدن مقدار زیادی آب همراه باشد زیرا فیبر آب زیادی را جذب می كند كه می طلبد بدن مایعات بیشتری هم دریافت كند.

**نكاتی برای افزایش جذب فیبر در رژیم غذایی روزانه:
-مصرف میوه و سبزیجات به جای آب میوه- تا حد امكان میوه با پوست مصرف شود زیرا فیبر زیادی دارد،
- مصرف دستكم پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزی در روز،
-مصرف نان گندم كامل، غلات، برنج و پاستا به جای دانه های فراوری شده و تصفیه شده،
- مصرف گوشت كاهش یابد و از میزان بیشتری حبوبات استفاده شود،
- برنج قهوه ای جایگزین برنج سفید شود.

علمی **1311**
مترجم:محمدعلی صنایعی**انتشار: زهره محتشمی پور