به گزارش خبرنگار ایرنا، وی در نشست خبری شامگاه پنجشنبه در ساختمان وزارت خارجه روسیه در پاسخ به این پرسش كه آیا تهران با حضور واشنگتن در مذاكرات سوریه موافقت می كند؟ اظهار كرد: همه مذاكرات و تماس ها برای انجام گفت وگوهای سوری سازنده و كامل در حال انجام است و پیش می رود.
زاخارووا ادامه داد: طرف های (مساله سوریه) شركت كننده در مذاكرات به تفاهم لازم می رسند و لازم نیست بیش از حد این روند را مشكل جلوه داد.
وی همچنین گفت كه روسیه هنوز اطلاعی در باره حضور آمریكا در مذاكرات آستانه ندارد.
زاخارووا با بیان اینكه اكنون نشست های فشرده مرتبط با اجلاس آستانه در حال برگزاری است، افزود: آمریكا دریافت دعوت نامه ارسالی از جانب ما را تائید كرده، ولی تاكنون پاسخ رسمی نداده است و من اطلاعی از تصمیم طرف مقابل ندارم.
به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه امكان شركت هیات نمایندگی دولت آینده آمریكا در مذاكرات سوری-سوری را كه قرار است چهارم بهمن ماه با حمایت مسكو، تهران و آنكارا در آستانه پایتخت قزاقستان آغاز شود، بعید ندانست.
دیمیتری پسكوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه نیز پس از انتشار اخباری در رسانه ها مبنی بر ادعای اختلاف در این زمینه بدون ارائه جزئیات، اعلام كرد كه برای شركت هیات آمریكایی در مذاكرات سوری-سوری با ایران مذاكره می كنیم.
مذاكرات آستانه درباره آینده سوریه با حمایت روسیه، تركیه و ایران و بعد از برقراری آتش بس در سوریه از اواخر ماه دسامبر برگزار می شود. این نشست مقدمه ای برای مذاكرات صلح بین طرف های درگیر سوری است كه قرار است هشتم فوریه با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شود.
تاكنون حضور نمایندگان دولت و شماری از گروههای مسلح مخالف، هیات های روسیه، ایران و تركیه سه كشور ضامن آتش بس فراگیر در سوریه (برقرار شده از 10دی) به عنوان حامیان مذاكرات آستانه و همچنین هیات نمایندگی سازمان ملل قطعی شده است.
نشست صلح آستانه كه در بیانیه نشست 30 آذر ماه وزیران خارجه روسیه، ایران و تركیه به صورت نهایی ارائه شد، با هدف شكست بن بست از سرگیری مذاكرات صلح سوری در ژنو برنامه ریزی شده است كه بیش از هفت ماه پیش با كارشكنی گروههای مسلح تحت الحمایه گروه كشورهای ضد سوری از جمله عربستان سعودی متوقف شده است.
در پایان این نشست سه جانبه بیانیه ای تصویب شد كه دربرگیرنده مبارزه با داعش و جبهه النصره، فراخوان جهانی برای همكاری علیه تروریسم، حفظ تمامیت ارضی و یكپارچگی سوریه، رد راهكار نظامی برای حل بحران كنونی، اجرای قطعنامه 2254 شورای امنیت، كمك فراگیر به سوری ها، لزوم اجرای نظام خروج آزادانه مردم از مناطق درگیری و تحت سلطه تروریست ها و همچنین پشتیبانی از برگزاری مذاكرات سوری-سوری در قزاقستان است.
اروپام 391 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه با توصیه به رسانه ها برای دقت در انتشار مطالب مربوط به نشست صلح سوریه در پایتخت قزاقستان، گفت: مشكلی در روند تدارك مقدمات برگزاری مذاكرات سوری وجود ندارد و نباید مسائل موجود را بزرگنمایی كرد.