به گزارش ایرنا، این همایش به میزبانی جامعه المصطفی العالمیه شاخه لبنان و با مشاركت و همكاری مركز الحضاره در لبنان، دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشگاه مذاهب اسلامی و وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
هیاتی از دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد، تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه قرآن و حدیث جمهوری اسلامی ایران، « محمد مهدی شریعتمدار» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، اعضای هیات علمی جامعه المصطفی و مركز الحضاره و تعدادی از اساتید، محققان و متفكران لبنانی در این همایش كه دیروز پنجشنبه برگزار شد، شركت كردند.
در نشست صبح این همایش، دكتر«غلامرضا رئیسیان» رئیس دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان « نقش عدالت در تمدن اسلامی»، اسقف «ادگار الهیبی»( لبنان) درباره «عدالت نیاز انسانی و اجتماعی از نگاه مسیحیت» و شیخ «محمد زراقط»( لبنان) درباره « عدالت نیاز انسانی و اجتماعی از نگاه اسلام» سخنرانی كردند.
سخنرانان نشست عصرهم دكتر« جعفر مروارید» (ایران) درباره «اجتهاد مبتنی بر عدالت... اساس تمدن جدید اسلامی »، شیخ «شفیق جرادی» ( لبنان) در باره «معیار بودن عدالت در ایجاد تمدن اجتماعی و انسانی»، دكتر«عباس جوارشكیان» (ایران) در باره « پایه های عقلانی عدالت در تمدن اسلامی» و آقای « محمود حیدر» (لبنان) درباره «فلسفه شناخت.. ملازمت اخلاق و عدالت در تلاقی بین ادیان و تمدن ها » بودند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسیان در سخنرانی خود اظهارداشت: عدالت یكی ازعناصر محوری هرتمدنی حتی غیردینی است.
وی به عدالت توزیعی اشاره كرد و گفت كه اگر امكانات و منابع در جامعه ای به طورعادلانه توزیع نشود این جامعه متمدن نخواهد بود.
ریس دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی افزود:در تمدن اسلامی با توجه به روایات متعدد، عدالت ابعادش بسیار گسترده است.
رئیسیان اضافه كرد:خداوند متعال كه مشرع و قانونگذار است، عادل می باشد ، مبنای شریعت عدالت است، پیامبران عادل هستند و حاكم اسلامی باید عادل باشد، یعنی افراد جامعه باید درهمه امور زندگی،عدالت را رعایت كنند.
وی تاكید كرد:اگر به عدالت عمل شود و انسان ها به آن پایبند باشند، جامعه ای تشكیل خواهد شد كه هدف قرآن كریم است و آن جامعه طیبه است.
** اجلاسی جهانی در مشهد مقدس
رئیس دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در حاشیه این همایش در گفت وگو با ایرنا، اظهارداشت كه این دانشكده در ادامه سلسله نشست های همایش سیره و معارف رضوی كه دو اجلاس آن در سطح ملی برگزار شده است، تصمیم دارد سومین اجلاس را در سطح بین المللی برگزار كند.
رئیسیان خاطرنشان كرد:شورای سیاست گذاری برگزاری این اجلاس بین المللی با حضور نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه ، معاونان پژوهشی و فرهنگی دانشگاه فردوسی، رئیس دانشكده الهیات و رئیس بنیاد فرهنگی جشنواره امام رضا(ع) تشكیل و كارها شروع شده است.
وی تصریح كرد: بسیاری از موسسات علمی و پژوهشی دانشگاهی و غیردانشگاهی و شخصیت ها و متفكران در این اجلاس كه اواخر فروردین ماه سال آینده در مشهد مقدس برگزار خواهد شد، شركت می كنند.
رئیس دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت:شخصیت های بنام بین المللی در این اجلاس شركت خواهند كرد كه از جمله «جان اسپوزیتو» از دانشگاه جرج تاون آمریكا، خانم «هایدی هدسن» ازنیویورك و «آندره نیومن» از انگلیس قرار است، سخنرانی و مقالاتی ارائه كنند.
رئیسیان تاكید كرد:با توجه به فضا و شرایط حال حاضر جهان و منطقه بخصوص جهان اسلام پرداختن به مباحث عدالت و اخلاق كه می تواند یك تصویر روشن و اعتدالی را از مفاهیم دینی و اسلام در این حوزه ارائه كند.
وی افزود: برگزاری این اجلاس درحقیقت به طورغیرمستقیم مقابله ای است با افراط گرائی هائی كه یك چهره نامناسب از اسلام و مفاهیم دینی ارائه می شود و می تواند یك گام موثر در سطح بین المللی باشد.
رئیس دانشكده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان كرد:با توجه به اهمیت این اجلاس ، فضا سازی برای آن امری ضروری بود و به همین دلیل تاكنون سه پیش نشست در شهرهای مقدس قم و مشهد برگزار شده و نشست بیروت هم چهارمین پیش نشست است.
رئیسیان تصریح كرد: پنجمین پیش نشست هم بزودی در بیرمنگام انگلیس برگزار خواهد شد.
** اخلاق و عدالت درمان مشكلات جوامع
حجت الاسلام و المسلمین دكتر« علی رضا بی نیاز» رئیس جامعه المصطفی العالمیه شاخه بیروت هم در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: نتایج مباحثات و مقاله ها و سخنرانی های ارائه شده در نشست بیروت بزودی منتشر می شود و در اختیار عموم قرار می گیرد.
وی تاكید كرد:از آنجا كه ما در این عصر و زمان در بحران اخلاقی ، معنویت و عدالت قرار داریم و ظلم و فساد درعالم فراگیر شده است، نیاز بود تا برای درمان این درد از نگاه دینی و با استفاده از وحی الهی و معارف شریعت اقدامی صورت گیرد.
بی نیاز خاطرنشان كرد: یكی از طرف های مسئول در این زمینه حوزه های علمیه و دانشگاه ها هستند كه با باید با نگاه علمی به معارف اهل بیت (ع) و اسلام ناب محمدی(ص) برای ترویج اخلاق و عدالت در جامعه تلاش كنند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه شاخه بیروت تصریح كرد: ما معتقدیم دوا و درمان مشكلات اقتصادی، سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی اعم از فردی و اجتماعی در جهان امروز با ترویج و توسعه اخلاق و عدالت میسر خواهد بود.
خاورم *1324** انتشار دهنده: فردین پازوكی
اختصاصی/ به میزبانی جامعه المصطفی العالمیه
همایش«عدالت، ارزش و معیار– آمال و آفاق انسانی و تمدنی» در لبنان برگزار شد
۱ بهمن ۱۳۹۵، ۱۸:۲۹
کد خبر:
82394679
بیروت – ایرنا – همایش «عدالت، ارزش و معیار – آمال و آفاق انسانی و تمدنی» در لبنان به عنوان چهارمین پیش نشست « اجلاس جهانی عدالت و اخلاق در مكتب اهل بیت (ع)» و با حضور علما و متفكران ایرانی و لبنانی در مركز«الجمعیات» ضاحیه جنوبی بیروت پایتخت لبنان برگزار شد.