به نوشته تارنمای خبری 'اشین ساینتیست'، از آنجا كه بیماری های قلبی دلیل عمده مرگ هم در زنان و هم مردان به شمار می آیند بنابراین تشخیص سریع و مطمئن سكته قلبی از اولویت ویژه ای برخوردار است.
گروهی از محققان به رهبری پروفسوری از 'دانشگاه علم و تكنولوژی' واقع در كره جنوبی یك حسگر ایمنی الكتریكی را ساخته اند كه با اندازه گیری سطح یك نوع پروتئین در قلب به نام تروپونین وقوع حمله قلبی را مشخص می كند.
به دنبال وقوع یك سكته قلبی، این حسگر ایمنی با استفاده از تنها یك قطره خون به ردیابی پروتئین هدف در سرم خون می پردازد. این حسگر از نیروهای عایق برق برای جذب پروتئین هدف كمك گرفته و آنرا روی ناحیه حسگر متمركز می كند كه در نتیجه این كار زمان نهفتگی مورد نیاز برای اندازه گیری پروتئین هدف از شصت دقیقه به تنها یك دقیقه كاهش می یابد.
به نوشته این تارنما، سطح این پروتئین در یك قطره سرم خون زیاد نیست. با این حال، پژوهشگران توانسته اند پروتئین هدف را از طریق نیروهای الكتریكی در مناطق حسی جذب نموده و در نتیجه آن زمان رصد و همچنین محدودیت های رصد را به شكل قابل توجهی ارتقا دهند.
محققان بر این باورند كه این حسگر ایمنی نوظهور دارای ظرفیت قابل توجهی است كه استفاده از آن به عنوان سكویی جهت شناسایی انواع مختلف پروتئین را ممكن نموده و همچنین امكان كوچك كردن مقیاس آن و ادغام آن در روش های تشخیص بیوشیمایی را میسر می كند.
آساق***1424مترجم: وحیده دینداری** انتشاردهنده: حسن حسین زاده
تهران – ایرنا - پژوهشگران حسگری ساخته اند كه می تواند در عرض یك دقیقه با استفاده از تنها یك قطره خون به وقوع سكته قلبی پی ببرد.