به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتكار در جلسه بررسی وضعیت مدیریت پسماندهای پزشكی كشور با تاكید براین كه زباله بیمارستانی هرگز نمی تواند به عنوان زباله عادی محسوب شود، گفت: اطلاق عنوان زباله عادی به زباله بیمارستانی خلاف تعاریف و دستورالعمل های بین المللی در این حوزه است.
وی گفت: زباله عادی فقط می تواند به زباله ای اطلاق شود كه امكان بازیافت و بازگشت آن به چرخه زندگی و مصرف مردم به صورت كمپوست یا مواد قابل بازیافت وجود داشته باشد و زباله های بیمارستانی به دلیل این كه مخلوطی از زباله های مختلف همچون باندهای عفونی، اشیای تیز و برنده، بافت های انسانی و سایر موارد است هرگز نمی تواند در این دسته بندی قرار گیرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: الزاما باید برنامه زمانبندی شده ای برای تعیین تكلیف پسماندهای بیمارستانی تعریف و بر طبق آن اقدامات اجرایی آغاز شود.
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در خصوص زباله های بیمارستانی، گفت: پسماند بیمارستانی به دلیل اینكه جزو طبقه پسماند عادی قرار نمی گیرد حتی بعد خروج از دستگاه اتوكلاو نیز باید به صورت خاص و جداگانه ای مورد حمل و نقل و دفع قرار گیرد.
شرح چالش های موجود برای مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی و درخواست برای رفع این چالش ها از سوی نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بخش دیگری از صحبت های مطرح شده در این جلسه بود.
تعیین فرصت یك ماهه برای رفع چالش های موجود در حوزه مدیریت صحیح و اصولی پسماندهای بیمارستانی در كارگروه مشتركی با حضور نمایندگان تام الاختیار سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از جمله مصوبات این جلسه بود.
علی اكبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، خسرو صادق نیت رئیس مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، محمد جواد سروش مدیركل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محیط زیست، سید حسین سادات موسوی مدیركل حفاظت محیط زیست استان یزد، احمدرضا لاهیجان زاده مدیركل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، حمزه ولوی مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس، سیاوش شمسی پور مدیركل حفاظت محیط زیست استان قزوین، حمید ظهرابی مدیركل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از جمله حاضران در این جلسه بودند.
فعالیت های بهداشتی و درمانی، زباله هایی را تولید می كند كه می تواند تاثیرات زیادی بر بهداشت و سلامت جامعه داشته باشد، به طور معمول بیش از 30 نوع زباله خطرناك در یك بیمارستان تولید می شود، دفع نامناسب این گونه زباله ها، كاربران امور بهداشت، كارگران جمع آوری زباله و كل جامعه را در معرض عفونت قرار می دهد.
سر سوزن ها و سرنگ های آلوده خطر بسیار جدی محسوب می شوند، زیرا ممكن است این سر سوزن ها از میان زباله ها جمع آوری و دوباره مورد استفاده قرار گیرند، نحوه نادرست دفع زباله های حاصل از فعالیت های بهداشتی درمانی خود می تواند خطری برای بهداشت جامعه باشد.
علمی 9014**
دریافت كننده: كیمیا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمی پور
دستگاه اتوكلاو زباله های بیمارستانی را به زباله های عادی بدل نمی كند
۴ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۰۷
کد خبر:
82397827
تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص استفاده از دستگاه های اتوكلاو در بیمارستان ها، گفت: این دستگاه ها فقط زباله ها را بی خطر می كنند، اما آنها را به زباله های عادی تبدیل نمی كنند.