شهردار پایتخت موریتانی: انتخاب مشهد به پایتختی فرهنگی جهان اسلام درها را بر روی مذاهب و فرهنگهای اسلامی گشود

مشهد- ایرنا- شهردار نواكشوت پایتخت موریتانی با تبریك انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به شهردار این كلانشهر مذهبی گفت: این انتخاب به معنای گشوده شدن درها بر روی همه مذاهب و فرهنگهای اسلامی چه عربی و چه غیر عربی است.

خانم 'اماتی بنت حمادی' در حاشیه مراسم آغاز مقدس پایتخت فرهنگی جهان اسلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مشهد را نماد فرهنگ اسلامی توصیف و بیان كرد: قطعا این انتخاب نقش مثبتی در بهبود گفتمان ایرانیان و دیگر ملتهای عربی و اسلامی ایفا خواهد كرد.
وی ادامه داد: این انتخاب متضمن روحیه و فرهنگ تسامح، درهای باز، گفت وگو و پذیرش نظرات و حتی اختلافات می باشد زیرا این تعاملات فرهنگی است كه همه كشورهای اسلامی چه شیعه وچه سنی را در كنار هم جمع می كند.
شهردار نواكشوت گفت: فرهنگ، ادبیات و علوم دینی فرصت بحث و گفت و گو را فراهم می كنند و گفتمان دو طرفی است كه با یكدیگر اختلاف نظر دارند، نه آنهایی كه با نظرات هم موافق هستند بنابراین انتخاب مشهد فرصت بسیار خوبی برای بحث و گفتمان بین همه مذاهب اسلامی چه شیعه و چه سنی فراهم كرده است.
وی در ادامه گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین روابط ایران و موریتانی را خوب و در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رو به رشد توصیف و بیان كرد: انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلامی فرصت خوبی است تا با برگزاری جشنواره ها و همایشهای فرهنگی و مذهبی در این شهر و یا در نواكشوت روابط دو ملت ایران و موریتانی بیش از پیش گسترش یابد.
بنت حمادی وظیفه گفت و گو را یافتن نقاط مشترك و نزدیك كردن آنها به یكدیگر به منظور دستیابی به توافق و دور شدن از نقاط اختلاف انگیز دانست و افزود: روابط ایران و كشورهای اسلامی باید بر اساس محبت و برادری باشد زیرا همگی ما مسلمان هستیم.
وی نقش نخبگان فرهنگی را نیز در نزدیكی بین ایران و كشورهای عربی و دوری از تعصب و تندروی مهم توصیف و بیان كرد: این افراد می توانند موجب تقویت گفتمان فرهنگی مشترك شوند كه به نوبه خود امنیت وثبات كشورهای اسلامی را افزایش می دهد.
شهردار پایتخت موریتانی مهمترین چالش مشترك ایران و كشورهای اسلامی را دشمن مشترك یعنی رژیم اشغالگر قدس دانست و سایر چالشها را فرعی توصیف كرد.
وی بر ضرورت اهتمام به آموزش زبان فارسی و عربی در كشورهای اسلامی نیز تاكید و بیان كرد: در جهان امروز هركس كه تنها یك زبان بداند بیسواد خوانده می شود بنابراین همانطور كه زبانهای انگلیسی و فرانسوی در جهان همه گیر شده اند باید در كشورهای اسلامی نیز زبانهای عربی و فارسی را مورد توجه و آموزش قرار داد.
بنت حمادی افزود: عربی زبان قرآن و اسلام بنابراین لازم است همه مسلمانان آن را یاد بگیرند. یادگیری زبان فارسی نیز موجب افزایش بار فرهنگی مسلمانان و باز شدن درهای تمدن پارسی بر روی كشورهای اسلامی است.
جمهوری اسلامی موریتانی واقع در شمال غرب آفریقا با یك میلیون و 30 هزار و 700 كیلومتر مربع مساحت، سه میلیون و 537 هزار نفر جمعیت دارد. زبان رسمی موریتانی بر اساس قانون اساسی آن كشور عربی است اما زبان فرانسه نیز در رسانه‌ها و میان تحصیلكردگان موریتانی رواج زیادی دارد.
نواكشوت پایتخت موریتانی در غرب آن كشور و در كرانه اقیانوس اطلس یك میلیون نفر جمعیت دارد.
1049/1858**خبرنگار: مریم كاظمی **انتشاردهنده: حسین كریم زاده
۰ نفر