۶ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۲۵
کد خبر: 82400820
T T
۰ نفر
شتاب چرخ صنعت كردستان با اعطای بسته رونق تولید

ایرنا - سنندج - اجرای بسته رونق تولید برای خروج از ركود صنایع در كردستان از سیاست های دولت تدبیر و امید برای حمایت از اشتغال و تولید است كه باعث شده تا حركت چرخ های صنایع به ویژه صنایع كوچك در این استان شتاب بگیرد.

به گزارش ایرنا صنایع كوچك و متوسط و توجه به نیازهای آنان از بنیان های اقتصاد مقاومتی است كه می تواند تا حد زیادی باعث تحرك اقتصادی و ایجاد اشتغال شود دولت یازدهم نیز از ابتدای خدمت خود توجه بیشتر به واحدها در زمینه های مختلف، از تخصیص اعتبارهای ویژه و تشكیل كارگروه ستاد تسهیل و روفع موانع تولید را در دستور كار خود قرار داده است.
تاكنون حدود 92 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانكی با تصویب كارگروه های رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه گذاری به بنگاه های كوچك و متوسط كشور اعطا شده و در كردستان نیز تا كنون یك هزار و 50 میلیارد ریال به 313 واحد صنعتی پرداخت شده است.
عده معدودی از تولیدگران استان پی مشكلات تولید را به تن مالیده و در مسیر رونق تولید گام نهاده اند اما به علت مشكلات نقدینگی و سرمایه ثابت، كارشان به تعطیلی كشیده شده بود كه دولت با پرداخت تسهیلات به كمك آنان شتافت تا بتواند دستگیر آنان برای ادامه تولید باشد.
شركت بسته بندی بهداد سقز تولید كننده آب معدنی آب كیمیا و آب حیات از جمله واحدهایی است كه در اثر نوسانات ارزی تا مرز تعطیلی پیش رفته بوده و اما امروز با دریافت تسهیلات هفت میلیارد و 500 میلیون ریالی دوباره به چرخه تولید باز گشته است تا علاوه بر حفظ اشتغال، حضور خود در بازارهای بین المللی را تثبیت كند.
صدیق لعلی مدیرعامل این شركت به خبرنگار ایرنا گفت: این تسهیلات 18 درصدی یاور خوبی برای حفظ مجموعه بوده و درصد آن نیز در مقایسه با 28 درصد سابق گام مهمی در كاهش قیمت تمام شده است.
به گفته وی حدود پنج تا سه سال گذشته واحد تولیدی وارد یك بحران جدی شد كه در نهایت تصمیم به تعطیلی كارخانه گرفتیم اما هم اكنون با تامین نقدینگی یك آرامش نسبی برای تولید و بازار فراهم شده است و هم اكنون در صدد راه اندازی خط های بعدی كارخانه هستیم.
وی با اشاره به اینكه میزان تولید این شركت در زمان بحران به سالانه 6 میلیون لیتر كاهش یافته بود افزود: هم اكنون موفق شدیم این میزان را به 10 میلیون لیتر در سال برسانیم و اگر شرایط فعلی روند خوبی داشته باشد می توانیم آن رابه 15 میلیون لیتر نیز برسانیم.
شركت بسته بندی بهداد سقز در سال 1386 فعالیت خود را با ظرفیت اسمی 25 میلیون لیتر در سال آغاز كرد و 25 نفر به صورت مستقیم در آن مشغول به كارهستند و به گفته مدیرعامل آن، این شركت هم اكنون در حال مذاكره با بازارهای كشور عراق است تا بتواند روند صادرات به بازارهای هدف از جمله اقلیم كردستان عراق و استان های كربلا، نجف و بغداد را تثبیت كند.

** كمك دولت به واحدهای باسابقه تولیدی در استان
نوسان های بازار و كمبود نقدینگی فقط در واحدهای صنعتی تازه تاسیس تاثیر نداشت بلكه واحدهای بالای چند دهه سابقه فعالیت را نیز درگیر خود كرده بود كه شركت تولیدی سقز سازی كردستان (ون) با 31 سال سابقه كاری از جمله این واحدهاست كه حالا توانسته با دریافت تسهیلات با شدت بیشتری تولید و صادرات خود را ادامه دهد.
محمدنجیب شریفی مدیرعامل این شركت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه تسهیلات 20 میلیارد ریالی بانكی باعث شد نفسی تازه برای تامین مواد اولیه و همچنین كاهش قیمت تمام شده داشته باشیم، گفت: در حال حاضر 80 درصد تولیدات این شركت صادر می شود كه انتظار می رود بتوانیم میزان صادرات خود را به بیش از این مقدار افزایش دهیم.
وی افزایش قیمت مواد اولیه را از دیگر چالش های تولید عنوان كرد و افزود: از سال 90 تا 94 برخی نوسانات باعث رشد سه برابری مواد اولیه تهیه سقز (آدامس طبیعی) شد به طوری كه قیمت 50 هزار تومانی هر كیلو در آخر سال 89 به 150 هزار تومان در سال گذشته رسیده بود.
به گفته شریفی در سال جاری با تدبیر مسئولان برای جلوگیری از صادرات خام مواد اولیه و همچنین تنظیم قیمت بازار، قیمت مواد اولیه این شركت به نصف كاهش یافت به صورتی كه امسال بالاترین مبلغ پرداخت شده برای هركیلو حدود 75 هزار تومان بود.
شركت تولیدی سقز سازی كردستان (ون) ابداع كننده آدامس طبیعی بدون قند، با 105 اشتغالزایی مستقیم دارای سیمرغ طلایی DID ایتالیا و صادر كننده نمونه استان در سال های 85،86،90 و 95 است و سالانه 700 تن آدامس طبیعی در آن تولید می شود.
به گفته شریفی، به علت تحریم ها بازارهای كشور كانادا، آمریكا، ژاپن و اتحادیه اروپا را از دست دادیم اما از سال گذشته موفق به جذب بازاهای كشور عراق و كشورهای عضو اتحادیه عرب شده ایم.

**
واحد تولیدی لبنیات بسته بندی محمدپاینده از دیگر واحدهای دریافت كننده تسهیلات رونق تولید در استان كردستان است كه توانسته با دریافت 17 میلیارد ریال تسهیلات، تولید خود را پس از 2 سال از سر بگیرد.
اشكان پاینده مدیرعامل این واحد گفت: سال 91 موفق به اخذ پروانه شدیم اما از همان اول مشكلات كمبود نقدینگی باعث تعطیلی كارخانه شد و امروز دریافت تسهیلات باعث جان تازه در تولید واحد شده و روزانه حدود 2 تن شیر برای تولید انواع ماست، كره، دوغ، شیر و خامه وارد كارگاه می شود.
وی افزود: هم اكنون حدود 12 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این واحد مشغول بكار هستند و با روند فعلی تولید بدون شك در آینده نزدیك اقدام به شروع دوباره فعالیت خط دوم واحد می شود.

** پرداخت هزار و 50 میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید در كردستان
دبیر كارگروه رفع موانع سرمایه گذاری و تسهیل تولید كردستان گفت: تسهیلات رونق تولید در 2 بخش شامل 650 میلیارد ریال برای واحدهای ثبت نام كننده در سامانه بهین یاب و 400 میلیارد ریال نیز از محل مراجعه واحدهای تولیدی به بانك ها بوده است.
هیمن الماسی افزود: تسهیلات به 217 واحد در قالب ثبت نام كنندگان سامانه بهین یاب پرداخت شده و 96 مورد نیز با مراجعه حضوری تسهیلات را دریافت كرده اند و مسئولان هم اكنون به دنبال جذب بقیه سهیمه حمایتی این استان هستند.
به گفته وی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و كارگروه رفع موانع سرمایه گذاری و ستاد تسهیل تولید با رویكرد حمایت از تولیدكنندگان به بهانه های مختلف تشكیل یافته و ضروری است همه برای افزایش میزان پرداختی تلاش كنند.
به گفته وی، هم اكنون هشت هزار و 200 نفر در واحدهای تولیدی استان مشغول بكار هستند كه حمایت های دولت می تواند در فعالیت دوباره برخی واحدها كه در اثر نوسانات به سمت غیر فعالی پیش می رفتند نتیجه بخش باشد.
هم اكنون 650 واحد تولیدی از 757 واحد استان به صورت كامل فعال بوده و بقیه نیز نیمه فعال هستند كه پرداخت تسهیلات حمایتی به حدود 313 مورد از این واحدها قوتی دوباره برای رونق تولید است.
رئیس جمهوری در ابتدای سال 95 وعده فعال كردن هفت هزار و 500 واحد صنعتی كوچك و متوسط با استفاده از تسهیلات بانكی را به مردم داد و توانست در هفت ماه تلاش، 12 هزار و 525 واحد تولیدی را با استفاده از حدود 91 هزار و 900 میلیارد ریال تسهیلات، به محور تولید وارد كند.
همچنین دولت حمایت های خود از واحدهای تولیدی نیمه فعال و بالای 60 درصد پیشرفت فیزیكی آغاز كرده و در این استان یك هزار و 151 واحد صنعتی و كشاورزی متقاضی این تسهیلات هستند.
3034/1904
** گزارش: حسن حسین زاده/ **انتشار دهنده: مسعود احمدی
** آگاهی از آخرین اخبار استان كردستان در كانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3B