مهدی حاجی لو روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرستان كمیجان به واسطه برخورداری از مزیت آب و هوای مناسب و رطوبت كافی برای كشت گیاهان دارویی به ویژه زعفران استعداد كم نظیری دارد.
وی عنوان كرد: در حال حاضر بیش از 17هكتار از اراضی كشاورزی این شهرستان به كشت زعفران اختصاص دارد كه از این میزان 15 و هشت دهم هكتار بارور است و یك و هفت دهم هكتار نیز غیربارور است كه هنوز وارد عرصه گل دهی و برداشت نشده است.
حاجی لو گفت: كشت زعفران در استان مركزی و كمیجان در همسنجی با دیگر استان های زعفران خیز، وضعیت مطلوبی دارد و به دلیل مكانیزه نبودن كشت و رغبت كشاورزان به تولید ارگانیك، محصول نهایی به لحاظ كیفی در رده ممتاز قرار دارد.
مدیرجهاد كشاورزی كمیجان عنوان كرد: هم اینك از هر هكتار از اراضی زیر كشت در این شهرستان، سه كیلوگرم زعفران برداشت می شود.
وی افزود: با توجه به اینكه این گیاه در تابستان نیازمند آبیاری فراوان نیست و با توجه به منابع محدود آبی شهرستان بهترین نوع كشت به شمار می رود كه كشاورزان كمیجانی به این امر توجه داشته اند.
مدیر جهاد كشاورزی كمیجان تصریح كرد: به طور متوسط در هر هكتار از اراضی زیر كشت برای 30 نفر استغالزایی صورت می گیرد.
وی گفت: با توجه به وسعت كشت زعفران در كمیجان هنوز بحث صادرات برای این محصول در دستور كار نیست و پیش بینی می شود با اخذ مجوزهای لازم در عرصه صنایع تبدیلی و ورود به بازار داخل، بازاریابی خارجی و صادرات نیز در دستور كار قرار گیرد.
شهرستان كمیجان با جمعیت 39 هزار نفری در فاصله 96 كیلومتری مركز استان مركزی واقع شده است.
6992/3075/خبرنگار: آذر اسفندیاری***انتشاردهنده: حسین مهدی زاده اصفهانی
اشتغالی با مختصات اقتصاد مقاومتی در كمیجان
برند سازی زعفران كمیجان نیازمند تكمیل زنجیره صنایع تبدیلی است
۶ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۵۴
کد خبر:
82401114
اراك - ایرنا - مدیرجهاد كشاورزی كمیجان گفت: با تكمیل و توسعه زنجیره صنایع تبدیلی به ویژه در بخش بسته بندی، برند سازی و عرضه زعفران كمیجان به بازار مصرف داخل میسر می شود.