بهرام دارایی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: در این سامانه مردم میتوانند به راحتی از وضعیت محصولات غذایی از لحاظ ایمنی و سلامت آنها مطلع شوند.
وی افزود: مردم با ارسال نام هر محصول غذایی كه در كشور وجود دارد میتوانند از وضعیت سلامت آن، تاییدیه وزارت بهداشت یا اخطارهایی كه آن محصول غذایی دریافت كرده باخبر شوند.
*** اجرای طرح ملی پایش آلایندههای مواد غذایی به زودی
مدیركل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به طرح ملی پایش آلایندهها، سموم و تقلبات مواد غذایی اظهار كرد: چندین سال است كه روی این طرح كار تحقیقاتی انجام و اكنون به مرحله اجرایی رسیده كه به زودی در كشور اجرا میشود.
وی گفت: این طرح به منظور پایش مداوم مواد غذایی انجام میشود به این معنا كه سازمان غذا و داروی كشور مسئولیت حفظ ایمنی و سلامت مواد غذایی را بر عهده دارد.
دارایی افزود: در این طرح برای همه آلاینده هایی كه متصور هستیم و در دنیا شناخته شده هستند و تعریفی برای آنها وجود دارد پایش انجام میشود.
وی خاطرنشان كرد: در محصولات غذایی عمده مانند غلات، لبنیات، میوه ، سبزیجات، مركبات، مواد پروتیینی و فرآوردههای آنها باید آلایندهها ردیابی شود كه این آلایندهها شامل سموم شیمیایی و كشاورزی، آنتی بیوتیكها و هورمونهای استفاده شده در دام و طیور است.
وی ادامه داد: فلزات سنگین و تقلب در مواد غذایی خطرآفرین بوده و ردیابی آنها بسیار ضروری است.
وی در پاسخ به اینكه چقدر امكانات كشور در پایش محصولات غذایی و دارویی با استانداردهای روز دنیا فاصله دارد اظهار كرد: در این زمینه هیچ مشكلی نداریم زیرا با اتحادیه اروپا و دانشگاههای خوب دنیا ارتباط مستقیم و علمی داریم؛ همچنین در كشور مراكزی وجود دارد كه در این زمینه تحقیق و كار مداوم میكنند.
دارایی افزود: به عنوان مثال خوزستان و دانشگاه علوم پزشكی اهواز در پایش روغنها به ما كمك می كنند و فلزات سنگین موجود در غذاها را اندازه گیری میكنند.
وی اظهار كرد: دانشگاه علوم پزشكی اهواز و معاونت غذا و دارو خوزستان از قطب های كشور محسوب میشود و در كنار دیگر قطبهای كشور پیش می رود و از وضعیت خوبی برخوردار است.
به گزارش ایرنا آزمایشگاه آنالیز دارو و اتاق آب با حضور بهرام دارایی، مدیر كل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو و مدیران آزمایشگاههای قطب چهار كشور چهارشنبه در اهواز گشایش یافت.
همچنین اتاق تولید آب با گریدهای مختلف برای مصارف آزمایشگاهی بازدید و بخش اندازه گیری باقی مانده سموم دفع آفات در صیفی جات و محصولات كشاورزی با استفاده از دستگاه های جدید و تكنولوژی روز به بهره برداری رسید.
همچنین از نرم افزار اتوماسیون آزمایشگاهی رونمایی شد.
مدیر آزمایشگاه كنترل كیفی مواد غذایی خوزستان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با بهره برداری از این آزمایشگاه، 160متر مربع به فضای فیزیكی آزمایشگاهی این دانشگاه اضافه شده است.
رضا زاده دباغ توضیح داد: برای تامین تجهیزات این آزمایشگاه در 2سال گذشته هشت میلیارد و 900میلیون ریال هزینه شده و سه نیروی كارشناس و متخصص جذب و بكارگیری شد.
این آزمایشگاه كه نخستین آزمایشگاه در خوزستان است استان های همجوار را نیز زیر پوشش دارد.
در این آیین مدیران آزمایشگاه های قطب چهار دانشگاه علوم پزشكی ( آبادان، دزفول، لرستان، شوشتر، بهبهان و اهواز) نیز حضور داشتند.
حدود 2 هزار انواع آزمایشگاه در خوزستان وجود دارد.
7164 / 6037
خبرنگار: عاطفه جوادی ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
اهواز ـ ایرنا ـ مدیركل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو گفت: سامانه سلامت غذایی برای اطلاع مردم از وضعیت مواد غذایی دهم بهمن امسال به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می كند.