به گزارش ايرنا، داود بهبودي روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از پارك علم و فناوري آذربايجان شرقي، اظهاركرد: موقعيت ها و فرصت هاي تسهيلاتي و حقوقي مطلوبي در دفتر پژوهش و فناوري تهران و يا معاونت علمي فناوري رياست جمهوري براي شركت هاي دانش بنيان وجود دارد كه عده اي از اين فرصت ها به خوبي استفاده مي كنند اما استان ما نمي تواند آن طور كه بايد بهره مند شود و اين مسئله يك عارضه براي استان به شمار مي رود.
وي با بيان اينكه به تناسب ادعايي كه در سطوح مختلف داريم بايد اعتقاد هم در نظام اداري و تصميم سازي وجود داشته باشد، افزود: حداقل بايد باور كنيم اگر مي خواهيم كاري در استان صورت دهيم و قدمي در مسير توسعه برداريم يكي از شاه كليدهاي اصلي آن تحقق اقتصاد دانش بنيان است.
بهبودي پارك هاي علم و فناوري را اساس و پايه ريز اقتصاد دانش بنيان خواند و اضافه كرد: به طور قطع تا نهادينه شدن حمايت هاي برنامه ريزي شده براي شركت هاي دانش بنيان با چالش مواجه هستيم.
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي اظهاركرد: شركت هاي دانش بنيان هر چه بيشتر با مسائل حقوقي، مالياتي و بيمه اي آشنا شوند بهتر خواهند توانست از حقوق خود دفاع كرده و در جهت توسعه قدم هاي سريع تري بردارند.
وي با بيان اينكه قوانين و مقررات دست و پاگير و فضاي غبارآلود كسب و كار چالش كل كشور است، افزود: در صورتي كه در دانشگاه، پارك علم و فناوري و سيستم اداري كاركردهاي تركيبي تعريف شود مي توانيم يك سري از حلقه هاي مفقوده را شناسايي و رفع كنيم.
بهبودي در عين حال خاطرنشان كرد: در چند سال گذشته در استان اتفاق هاي بزرگي افتاده به طوري كه تعداد شركت هاي دانش بنيان افزايش شيافته است و اگر با اين سرعتي كه در پيش گرفته ايم راه را ادامه دهيم، خواهيم توانست عقب ماندگي هاي گذشته را جبران كنيم.
در اين ديدار همچنين معاون بودجه سازمان برنامه و بودجه استان بر شناسايي شركت هايي كه حائز شرايط دانش بنياني هستند جهت بهره مندي از امكانات صندوق شكوفايي مثل ليزينگ تاكيد كرد و گفت: در استان ما خدمات ليزينگ آن طور كه بايد معرفي نشده است.
وحيد جلالي افزود: با استفاده از خدمات ليزينگ منابع مستقيمي مي تواند به شركت هاي دانش بنيان تزريق شده و آن را تقويت كند.
معاون فناوري و پژوهشي پارك علم و فناوري آذربايجانشرقي هم گفت: سازمانهاي استان هيچ اقبالي براي عقد قرارداد با شركتهاي دانشبنيان نشان نميدهند و به اين دليل فروش محصولات دانشبنيان پايين است.
عبدالرضا ميرمحسني، ارائه تسهيلات مالي، خدمات تبليغاتي و پروژهيابي، خدمات مشاورهاي و فني و تخصصي را از جمله خدمات پارك علم و فناوري عنوان و اظهاركرد: بيش از 3 ميليارد تومان تسهيلات به شركتهاي دانشبنيان استان در سالجاري پرداخت شده است.
وي افزود: يكي از كارهاي پارك حضور در نمايشگاههاي مختلف و ارائه خدمات ويژه به شركتهاي فناوري و دانش بنيان است تا اين شركتها بتوانند كالاهاي خود را در اين نمايشگاهها عرضه كنند.
معاون فناوري و پژوهشي پارك علم و فناوري آذربايجانشرقي گفت: براي اجراي سياستهاي كلي «اقتصاد مقاومتي» و «علم و فناوري» و حمايت از شركتهاي دانشبنيان، مركز خدمات و حمايترساني به شركتهاي دانش بنيان براي اولين بار در كشور در سال 93 در پارك علم و فناوري اين استان تاسيس شده است.
ميرمحسني با اشاره به وضعيت فعاليت مراكز رشد پارك ادامه داد: مركز رشد واحد تبريز مجوز فعاليت قطعي خود را از سال 1387 دريافت كرده و مراكز رشد مرند، ميانه و مراغه هم داراي مجوزهاي اوليه هستند.
وي از مركز رشد واحدهاي فناور و توسعه صادرات ارس، مركز رشد واحدهاي فناوري نرم دانشگاه هنر اسلامي تبريز، مركز رشد واحدهاي فناوري بيوتكنولوژي صنايع غذايي و مركز رشد واحدهاي فناوري مركز تحقيقات و آموزشهاي كشاورزي استان به عنوان مراكز رشد در حال تاسيس ياد كرد.
ميرمحسني خاطرنشان كرد: كمبود شديد نيروي انساني در پارك كاملا احساس ميشود و در حالي كه به 39 نفر نيرو نياز داريم تنها با 14 نفر پارك را اداره ميكنيم.
معاون فناوري و پژوهشي پارك علم و فناوري آذربايجانشرقي در پايان تعداد متقاضيان ورود به فرآيند پذيرش پارك را در سال جاري 70 شركت و تعداد واحدهاي مستقر را نيز 125 شركت اعلام كرد.
خبرنگار و انتشار دهنده: پرويز انصاري**
3071
رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي:
شركت هاي دانش بنيان استان از فرصت هاي موجود به خوبي استفاده نمي كنند
۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۰۸
کد خبر:
82402926
تبريز- ايرنا - رئيس سازمان برنامه و بودجه آذربايجان شرقي گفت: شركت هاي دانش بنيان استان از فرصت هاي تسهيلاتي موجود به خوبي استفاده نمي كنند.