۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۳۱
کد خبر: 82403822
T T
۰ نفر
پژوهش سراهای دانش آموزی به آزمایشگاه لیزر مجهز می شوند

تهران- ایرنا- دبیر ستاد توسعه فناوری های لیزر، فتونیك و ساختارهای میكرونی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: براساس مذاكرات انجام شده با وزارت آموزش و پرورش، پژوهش سراهای دانش آموزی كشور به لوازم كمك آموزشی و آزمایشگاهی لیزر مجهز می شوند.

«محمدصادق ذبیحی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، هدف از این طرح را حركت در جهت تحریك كنجكاوی و جذب دانش آموزان و تربیت نیروی كارآمد برای علم و صنعت كشور عنوان كرد و افزود: در مرحله نخست، 10 پژوهش سرا به تجهیزات علمی و آموزشی مجهز می شوند و به مرور تعداد آنها به 50 واحد خواهد رسید.
وی ادامه داد: با شروع كار بخش لیزر پژوهش سراهای نمونه، نقاط ضعف و قوت طرح بررسی می شود و پس از اصلاحات لازم 750 پژوهش سرای دانش آموزی كل كشور صاحب فناوری لیزر خواهند شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های لیزر، فوتونیك و ساختارهای میكرونی معاونت علمی ‌و فناوری ریاست‌جمهوری با بیان این كه سرعت به كارگیری لیزر در همه بخش ها افزایش یافته است، گفت: نسل قبلی دستگاه های لیزری در محل خاصی نصب می شد، اما امروزه دستگاه های لیزری در حال گذر از حالت ثابت به متحرك هستند و تولیدكنندگان ابزارهای لیزری درصدند تا آن را به وسیله ای قابل حمل و سبك تبدیل كنند.
ذبیحی افزود: به زودی ابزارهای لیزری جای ابزارهای جوش، سایش و تراش كوچك و قابل حمل را خواهند گرفت، بنابر این شایسته است زمینه ورود دانشگاه و صنعت را به این فضا آماده كنیم.

***انقلاب چاپگرهای سه بعدی را جدی بگیریم
رییس ستاد لیزر گفت: چاپگرهای سه بعدی دارای دقت، سرعت و كیفیت بالا و با كاربرد فراوان در همه رشته ها هستند.
ذبیحی افزود: قالب سازی از طراحی تا ساخت نمونه گاهی تا شش ماه زمان می برد، اما با استفاده از چاپگرهای سه بعدی ظرف مدت زمان بسیار كوتاهی قالب نمونه ساخته و به سرعت ایرادات آن اصلاح می شود.
وی ادامه داد: چاپگرهای سه بعدی كاربردهای فراوانی دارند و در آینده نزدیك به یكی از ابزارهای اصلی همه رشته های علوم تبدیل خواهند شد و ما باید زمینه های استفاده از آن را فراهم كنیم تا در استفاده از این ابزار مهم از دیگر رقبا عقب نمانیم.

***آغاز فعالیت دو كارگروه اصلی ستاد لیزر، فوتونیك و ساختارهای میكرونی
دبیر ستاد لیزر با اشاره به نو پا بودن ستاد لیزر گفت: كارگروه های «فناوری لیزر» و «فناوری فوتونیك» كه به تازگی فعالیت خود را آغاز كرده اند، دست و بال این ستاد برای رسیدن به اهداف تعریف شده هستند.
ذبیحی افزود: تمركز ستاد روی فناوری لیزر است و به فوتونیك و ساختارهای میكرونی نیز در محدوده و حوزه لیزر پرداخته می شود.
وی توضیح داد: دامنه فوتونیك و ساختارهای میكرونی هم بسیار گسترده است، كه برای هر دو بخش كارگروه های جداگانه در نظر گرفته‌ایم تا بتوانند در كنار هم و با حضور خبرگان، انبوه طرح‌ها و ایده ها بررسی و حمایت شوند.
ذبیحی افزود: پس از سومین جلسه شورای راهبردی ستاد در دی ماه سال جاری كارگروه لیزر با 7 نفر و كارگروه فوتونیك با 10 نفر از خبرگان این حوزه فعالیت خود را آغاز كردند.

***سند و نقشه راه فناوری لیزر و فوتونیك سال آینده آماده خواهد شد
دبیر ستاد لیزر با اشاره به تشكیل جلسات شورای راهبردی این ستاد گفت: تدوین سند و نقشه راه فناوری لیزر، فوتونیك و ساختارهای میكرونی در حال انجام است، گزارش فاز اول (مطالعات مقدماتی) آن طی شده و حجم قابل توجهی از اطلاعات مفید و موثر جمع‌آوری شده است، پیش بینی می شود پیش‌نویس سند لیزر، فوتونیك و ساختارهای میكرونی تا اواسط سال آینده آماده تصویب شود.
ذبیحی افزود: در سومین جلسه شورای راهبردی ستاد گزارش فاز اول پبش نویس پروژه تدوین سند و نقشه راه لیزر، فوتونیك و ساختارهای میكرونی برای اصلاح و پیشنهاد به اعضای شورا ارائه شد.
به گزارش ایرنا، واژه لیزر (به انگلیسی: Laser) كه مخفف كلمات «Light amplification by stimulated emission of radiation» به معنی «تقویت نور به روش گسیل القایی تابش» است.
لیزر ابزاری است كه نور را به صورت پرتوهای موازی بسیار باریكی كه طول موج مشخصی دارند ساطع می‌كنند. این دستگاه از ماده‌ای جمع‌كننده یا فعال كنده نور تشكیل شده كه درون محفظه تشدید نور قرار دارد. این ماده پرتو نور را كه به وسیله یك منبع انرژی بیرونی (از نوع الكتریسیته یا نور) به وجود آمده، تقویت می‌كند.
علمی**1293**1561**خبرنگار: محمد طاهری* انتشار:مژگان توانا
۰ نفر