به گزارش ایرنا ، حسن ابراهیمی روز شنبه در جمع خبرنگاران استان با اشاره به وضعیت بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر گفت: این صندوق یكی از چهار صندوق های عمومی كشور است به صورت اختیاری كشاورزان ، روستاییان و عشایر را در روستاها و شهرهای زیر20 هزار نفر بیمه می كند.
وی درباره شرایط این بیمه اشتغال در بیمه كشاورزان مهم نیست و تنها سكونت در روستاها ، مناطق عشایری و شهرهای زیر 20هزارنفر جمعیت كفایت می كند، تصریح كرد: كشاورزان غیرساكن در مناطق یادشده ، تمامی رانندگان این مناطق و تمامی فعالان مرتبط با بخش كشاورزی و عشایری نیز می توانند با داشتن حداقل 18 سال سن در این صندوق عضو شوند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد با اشاره به سهم 10درصدی دولت در پرداخت حق بیمه و سهم 5 درصدی بیمه شده گفت: در واقع بیمه شدگان این صندوق به دلیل آنكه كارفرما دولت است به نحوی كارمند دولت محسوب می شوند هرچند كه برای خودشان در روستاها فعالیت می كنند.
ابراهیمی درباره میزان هزینه های پرداختی از سوی بیمه شدگان نیز اظهار كرد: حق بیمه بر اساس سطوح درآمدی در این صندوق محاسبه میشود به گونه ای كه حق بیمه سالانه از 180 هزار تومان یعنی ماهی 15 هزار تومان شروع میشود و تا حداكثر آن 420 هزار تومان در سال و 35هزار تومان در سال است.
وی اضافه كرد: سه نوع تعهد بلندمدت شامل مستمری بازنشستگی ، مستمری از كارفتادگی و مستمری فوتی داریم به طوری كه از ابتدای تاسیس این صندوق در استان هزار و 164 خانواده از مستمری های صندوق روستاییان استان بهره مند شده اند.
وی خاطرنشان كرد: در آذرماه امسال نیز 833 خانواده از این مستمری ها استفاده كرده اند كه به نسبت تعداد بیمه شده و ضریب نفوذ آن در استان نسبت به سایر استانها بالاست.
این مسئول با اشاره به اینكه بازنشستگی این صندوق در بخش پیری حداقل 15 سال پرداخت حق بیمه و 65سال سن است، گفت: ضریب نفوذ بیمه شدگان استان یزد نسبت به بالاترین ضریب نفوذ در كشور كه مربوط به استان آذربایجان شرقی با 45 درصد است خیلی پایین بوده و جای كار بیشتری می طلبد.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد با تاكید بر لزوم تغییر نگرش مسئولان به روستاها گفت: طی سال های گذشته برخی امكانات همچون ورزشگاه ها بدون توجه به جمعیت روستاها ایجاد شده در حالی كه باید ابتدا زیرساخت ها و نیازهای واقعی مردم این مناطق تامین شود بویژه با توجه به مشكلات خشكسالی و محدودیت های مالی مردم.
ابراهیمی درباره مزیت های این بیمه هم گفت: امكان انتقال سابقه از این صندوق به سایر صندوقها وجود دارد با این حال بخش درمانی این صندوق به بیمه سلامت تفویض شده است و افراد می توانند با پرداخت مابه التفاوت ، این كار را انجام دهند.
وی در ادامه با اشاره به دلایل عقب افتادن این صندوق از اهداف خود گفت: قرار بود این صندوق در طول 2 تا سه سال همه روستاییان و عشایر را بیمه كند اما عواملی همچون اختیاری بودن آن ، تعهدات بلند مدت و نداشتن تعهدات كوتاه مدت ، پایین بودن سطح فرهنگ بیمه در روستاها و ضعف كارگزاری های صندوق در مناطق هدف در این موضوع موثر بوده است.
مدیر صندوق بیمه روستاییان یزد یادآور شد : در استان یزد 147 هزار نرف در روستاها دفترچه بیمه دارند اما مشمولان این صندوق كه اغلب سرپرست خانوار هم محسوب می شوند 89هزار نفر بیشتر نیست و فكر كنم با توجه به چند مصوبه جدید هیات مدیره به تعداد بیمه شدگان و ضریب نفوذ آن در این استان اضافه شود.
وی خاطرنشان كرد: بر این اساس ازدواج دوباره همسر مستمری بگیر موجب قطع مستمری نمی شود و نیز دریافت همزمان دو مستمری برای بیمه شدگانی كه همسر آنها فوت كرده ممنوعیت ندارد.
ابراهیمی در عین با اشاره به ضعف استان یزد در ضریب نفوذ بیمه روستاییان و عشایر گفت: با توجه به تلاش ما برای پایین آوردن سن بیمه شدگان به سمت 18 سال به بالا در این بخش و در جذب بیمه شدگان در كشور در رتبه نخست قرار داریم.
از یك میلیون و 80 هزار جمعیت استان یزد، 840هزار نفرجمعیت استان زیر پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی و مابقی زیرچوشش سایر بیمه ها قرار دارند.
1968/6197 خبرنگار: محمودرضا رحمانی ** انتشار: محمدحسین فلاح تفتی
@irnayazdd
یزد – ایرنا - مدیر صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر استان یزد گفت: در این استان 89 هزار نفر مشمول بیمه اجتماعی كشاورزان می شوند كه از میان آن 21.9 درصد شامل 19 هزار و 700نفر عضو شده اند.