به گزارش خبرنگار انتظامی ایرنا، سردار امیر رحمت الهی روز یكشنبه در نشست تخصصی فرماندهان، مدیران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: یك هزارو 58 متهم با اتهام هایی از جمله حفاری، تخریب و فروش اموال تاریخی دستگیر شدند كه از این شمار نیز 941 تن با گزارش های مردمی به دام افتادند.
وی افزود: راه اندازی سامانه جامع امنیت پایدار برای اماكن تحت پوشش و سطح بندی حفاظتی آثار، جزو برنامه هایی است كه توسط یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پیگیری می شود.
وی گفت: در فرایند ماموریت منظم، چهارركن مهم وجود دارد براین اساس سازماندهی، تجهیز، آموزش و اجرای ماموریت حائز اهمیت است.
رحمت اللهی ، سازماندهی و آمایش سرزمینی كاركنان را از جمله اقدامات اولویت داری عنوان كرد كه درزمان حاضر انجام و نهایی شده و 30 میلیارد ریال نیز صرفه جویی در هزینه ها داشته است.
رحمت الهی ادامه داد:جلوگیری از خروج نیروها ، اهتمام به شایسته سالاری و جذب افسران ارشد نیروی انتظامی به عنوان فرماندهان یگان، تغییر ساختار، ایجاد 2 عنوان شغلی خاص با عناوین مراقب آثار تاریخی برای صف و كارشناس امنیتی و تاریخی برای ستاد،برخورداری از لباس متحدالشكل و اختصاص سهمیه سربازان دانش آموخته از دیگر اقداماتی است كه انجام شد یا در شرف انجام است.
وی گفت: توزیع 400 سری تجهیزات دفاعی خریداری شده در رده ها ، راه اندازی شبكه رادیویی در سراسر كشور، برقراری ارتباط رادیویی با برخی مراكز انتظامی در شرایط اورژانسی، برقراری اتوماسیون یگان در 31 استان، انعقاد قرارداد آموزشی و پژوهشی با دانشگاه علوم انتظامی امین و تدوین كتاب مدیریت جرائم علیه میراث فرهنگی و آماده انتشاراز دیگر اقدامات انجام شده است.
این مقام انتظامی ادامه داد: 2 دوره تخصصی با عنوان اسكورت و نظارت و جابه جایی اشیای تاریخی و نقش و جایگاه یگان در توسعه گردشگری برگزار شد كه در هر دوره از 90 پایگاه ثبت جهانی و ملی حضور یافتند.
وی، تشكیل اداره كل اجتماعی ، استفاده از ظرفیت های مردم نهاد را از دیگر اقدامات یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برشمرد و گفت: 283 اقدام متنوع در حوزه جلب مشاركت اجتماعی و تفاهمنامه مشترك با جامعه هدف انجام شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: 15 مورد بازدید میدانی انجام و دستورالعمل اسكورت اموال فرهنگی تدوین شده است ؛ ضمن اینكه از همكار ی ناجا برای انتقال این اموال برخورداریم.
رحمت اللهی با اشاره به ارسال لایحه میراث بانان به مجلس، افزود: این لایحه به منظور برخورداری از مزایای حمایتی ارایه شد.
وی به لزوم بودجه مستقل به یگان حفاظت تاكید كرد و گفت: بازنگری ساختار تشكیلات و تبدیل استخدام افراد از قراردادی به پیمانی و رسمی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: 32هزار اثر ثبتی، 20 اثر جهانی ثبتی غیر منقول، 245 موزه در كشور موجود است و یگان حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی در 31 واحد استانی ایجاد شده است .
وی ادامه داد:253 پایگاه حفاظتی در كشور، 2 هزار و 119 پرسنل كادر و 662 پرسنل وظیفه مسئولیت های محوله را در راستای میراث فرهنگی عهده دارند.
وی گفت: سازمان میراث فرهنگی وظائف مختلفی دارد اما مهم ترین اولویت آن حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی است و وظیفه اصلی یگان حفاظت نیز حفاظت از اموال منقول و غیرمنقول در تمام نقاط كشور است و بین این دو وظیفه مهم رابطه عمومی و خاص حاكم است.
این مقام انتظامی خاطرنشان كرد: اگر یگان حفاظت وظائف خود را به درستی انجام دهد اهدداف سازمان تامین می شود.
وی با اشاره به ماموریت های یگان حفاظت گفت: بخش عمده این یگان جنبه حفاظتی دارد؛ ضمن اینكه جنبه امنیتی این یگان نیز حائز اهمیت است .همچنین از دیگر وظائف یگان یاد شده ، جنبه انتظامی دارد.
سردار رحمت اللهی ، جمع آوری اطلاعات انتظامی واعلام خط سیر تردد گردشگران خارجی را از دیگر وظائف این یگان برشمرد.
نشست تخصصی فرماندهان، مدیران یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری امروز یكشنبه در ستاد ناجا برگزار شد.
اجتمام ** 9105 ** 1776
خبرنگار: معصومه نیكنام** انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی اعلام كرد؛
كشف و ضبط 35 هزار قلم شی تاریخی تقلبی/ دستگیری بیش از یك هزار متهم
۱۰ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۴۹
کد خبر:
82406092
تهران-ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: 35 هزار قلم انواع اموال تاریخی تقلبی در 10 ماه امسال كشف و ضبط شد كه 15 هزار و 761 قلم از این شمار با همكاری مردم و گزارش های آنان بدست آمده است .