۱۰ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۰۲
کد خبر: 82406513
T T
۰ نفر
تسهيل صادرات محصولات دانش‌بنيان كشور به حوزه آفريقا

تهران- ايرنا- معاون دفتر توسعه كسب و كار بين‌الملل معاونت علمي رياست جمهوري از تسهيل صادرات محصولات دانش‌بنيان به حوزه آفريقا خبر داد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، مسعود حافظي گفت: با حمايت هاي مادي و معنوي معاونت علمي و فناوري و با راه اندازي پايگاه صادراتي منطقه آفريقا با محوريت كشور اوگاندا، صادرات محصولات دانش بنيان و همچنين حضور دو كارگزار تجاري برون مرزي در كشورهاي كنيا و آفريقاي جنوبي تسهيل مي‌ شود.
وي افزود: حوزه آفريقا يكي از حوزه هاي با پتانسيل بالا براي ورود محصولات دانش‌ بنيان ايران است، آفريقا مشتمل بر 54 كشور و بالغ بر 1.1 ميليارد نفر جمعيت دارد كه هميشه مورد توجه كشورهاي اروپائي و شرق آسيا بوده است.
به گفته حافظي، متأسفانه ورود محصولات ايران چه در بخش دانش‌ بنيان و چه در بخش غير دانش‌ بنيان به اين حوزه، مطلوبيت لازم ندارد و تعريف برنامه ‌هاي عملياتي با هدف كسب سهم مطلوبي از اين بازار ضروري است.
وي تصريح كرد: با توجه به تأكيد معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري مبني بر لزوم ورود محصولات دانش بنيان به منطقه آفريقا و افزايش حضور بنگاه ‌هاي دانش بنيان در كشورهاي آفريقايي، اين دفتر با همكاري بخش خصوصي اقدام به راه اندازي پايگاه صادراتي در منطقه و با محوريت كشور اوگاندا كرده است.
معاون دفتر توسعه كسب و كار بين المللي معاونت علمي بيان كرد: اين پايگاه قرار است مسير ورود محصولات دانش بنيان به ويژه در حوزه مواد پيشرفته و تجهيزات آزمايشگاهي را از طريق ارائه خدمات تحقيقات بازار و بازاريابي محصولات به منطقه تسهيل كند.
وي با بيان اين كه يكي ديگر از سياست هاي دفتر در ايجاد زيرساخت توسعه صادرات محصولات دانش بنيان بهره گيري از ظرفيت ايجاد شده توسط تجار و بازرگانان ايراني مقيم منطقه آفريقا است، گفت: در اين راستا دو كارگزار مستقر در كنيا و آفريقاي جنوبي آمادگي خود را براي همكاري با معاونت و كمك به بنگاه ‌هاي دانش بنيان در ورود به بازار منطقه آفريقا اعلام كرده اند.
حافظي افزود: با توجه به رشد اقتصادي آفريقا و توسعه فعاليت هاي عمراني در اغلب كشورهاي آفريقايي، پتانسيل صادرات محصولات و فناوري هاي ساختماني، تامين انرژي به خصوص برق، زيرساخت هاي فناوري اطلاعات در حوزه گردشگري و بانكداري از نيازهاي اساسي اين منطقه است كه مي‌ تواند مورد توجه شركت هاي دانش بنيان قرار گيرد.
وي در ادامه اظهار كرد: كميسيون‌ هاي مشترك ايران و آفريقاي جنوبي به طور مرتب و سالانه در حال برگزاري است و دوازدهمين اجلاس نيز در سال 1394 در تهران برگزار شد و موافقتنامه تبادل علم و تكنولوژي نيز در آن به امضاي طرفين رسيده است.
به گفته حافظي، از ديگر موضوعات قابل ورود شركت هاي دانش بنيان به اين بازار، ارائه خدمات مهندسي جهت احداث پالايشگاه و خطوط مونتاژ خودروهاي صنعتي است، حجم مبادلات تجاري دو كشور طي 6 ماهه اول سال 1395 حدود 33 ميليون دلار بوده كه در سال 95، اين تراز تجاري به نفع ايران مثبت شده و ايران با صادرات 21.3 ميليون دلار انواع كالا و به خصوص در حوزه صنعت برق، موفق به توسعه صادرات به آفريقاي جنوبي شده است.
وي خاطرنشان كرد: وجود دو مركز درماني ايراني با عناوين ايران كلينيك و پاك رود در آفريقاي جنوبي زمينه را براي صادرات كالاهاي حوزه سلامت از طريق سازمان هلال احمر تا حدي ميسر كرده و توافقاتي جهت ثبت دارو و صادرات آن به اين كشور نيز صورت گرفته است.
حافظي ادامه داد: شركت هاي دانش‌ بنيان علاقه مند به ورود به منطقه آفريقا مي‌ توانند از طريق تماس مستقيم با واسطه هاي صادراتي كه در پايگاه اينترنتي كريدور توسعه صادرات و تبادل فناوري به آدرس www.tesc.ir آمده است و يا از طريق تماس با دفتر توسعه كسب و كار بين الملل با جزئيات خدمات اين واسطه‌ها آشنا شوند.
معاون دفتر توسعه كسب و كار بين المللي معاونت علمي گفت: ساير تجار و بازرگاناني ايراني مقيم در كشورهاي هدف صادرات محصولات دانش بنيان نظير كشورهاي حوزه آمريكاي لاتين و جنوبي، حوزه آفريقاي غربي، حوزه خليج فارس، حوزه آسياي ميانه و همچنين حوزه شرق و جنوب شرق آسيا كه علاقه مند به تجارت در حوزه كالاها و خدمات دانش بنيان ايران هستند، مي‌ توانند در اين زمينه با دفتر توسعه كسب و كار بين المللي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، همكاري تعريف كنند.
علمي**1023**
دريافت كننده:ابوالقاسم تيموري**انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر