به گزارش ايرنا، گروه هاي موسيقي محلي و مقامي از استان هاي گيلان، آذربايجان شرقي، فارس، بوشهر، خراسان شمالي و خراسان جنوبي، كردستان، چهار محال و بختياري و لرستان در اين جشنواره به ميزباني شيراز حضور دارند.
در اين جشنواره كه به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي فارس برپا شده است، ابتدا گروه هنرهاي آييني «ايستم» از خراسان شمالي شهر بجنورد به سرپرستي حسين عليزاده به صحنه آمد و به اجراي حركات آييني همراه با موسيقي خراسان شمالي پرداختند.
معاون هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس در اين مراسم گفت: هنر موسيقي محلي و آييني برگرفته از آيينها، اعتقادات و باورهاي يك ملت متمدن و كهن الگوهاي مردم اين سرزمين و جغرافياست.
مهدي رنجبر با بيان اينكه كهن الگوها فرهنگ يك مردم را تشكيل مي دهند ادامه داد: آرامش گرفتن از فضاهاي اين شكل موسيقي ها چه درشادي و چه در غم قطعا براي مردم هر ديار نوستالژيك است.
دبير علمي اين جشنواره نيز درباره اين رويداد موسيقايي گفت: جشنواره ملي سورناي وحدت حاصل بيش از 16سال كار پژوهشي است.
آرش اوستا با اشاره به اينكه گروه هاي مختلف در پيوند با آيينهاي شادي اقوام به اين جشنواره دعوت هستند،افزود: زبان فارسي نقطه وحدت اقوام ايراني در اين رويداد است.
وي يكي از ويژگي هاي ششمين جشنواره موسيقي سورناي وحدت را حضور گروه هاي شاخص و تخصصي عنوان كرد و گفت: شيراز با وجود اين جشنواره ملي به عنوان پايگاه وحدت اقوام شناخته مي شود.
اوستا از حضور پروفسور ناصر پارسا به عنوان ميهمان و سخنران ويژه اين جشنواره نام برد و گفت: امسال تمامي درآمدهاي حاصل از جشنواره ملي موسيقي سورناي وحدت به نفع بيماران مبتلا سرطان صرف خواهد شد.
وي در پايان اين نويد را داد كه در پايان سال آينده تدوين دانشنامه مكتوب موسيقي اقوام ايراني كه اكنون 70درصد پيش رفته به پايان مي رسد و اميدواريم در مسير ثبت يونسكو قرار گيرد.
در ادامه آيين گشايش ششمين جشنواره موسيقي اقوام «سورناي وحدت» گروه «گيل و آمارد» از استان گيلان به سرپرستي استاد ناصر وحدتي به صحنه آمد و در ادامه گروه قشقايي و گروه موسيقي واسونك هاي شيرازي به اجراي برنامه پرداختند.
اين جشنواره سيزدهم بهمن ماه به كار خود پايان مي دهد.
7387/ 2027
خبرنگار: رضا قادري ** انتشاردهنده:سيداحمد نجفي
شيراز- ايرنا- ششمين جشنواره ملي موسيقي و آيين هاي شادي ايران موسوم به 'سورناي وحدت' شامگاه يكشنبه با حضور گروه هاي موسيقي محلي و مقامي از مناطق مختلف كشور در باشگاه دانشگاه شيراز آغاز به كار كرد.