۱۳ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۵۸
کد خبر: 82410895
T T
۰ نفر
6 كانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شناسایی شد

اصفهان- ایرنا- مدیركل دامپزشكی استان اصفهان از شناسای 6 كانون ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های استان اصفهان خبرداد .

دكتر شهرام موحدی چهارشنبه در گفتگو با ایرنا كانون های شناسایی شده این بیماری ویروسی را در شهر های اصفهان، نجف‌آباد، خمینی شهر، فلاورجان، لنجان و بوئین و میاندشت عنوان كرد.
وی با بیان اینكه دامپزشكی استان اصفهان با دقت و وسواس خاصی این بیماری را كنترل و با آن مقابله می كند، افزود: مراحل پاكسازی، قرنطینه و معدوم سازی بهداشتی در این مراكز و كانون ها با جدیت انجام شده است.
موحدی افزود: درحال حاضر میزان دقیق خسارات و تلفات وارده ناشی از ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان برآورد نشده است و در حال دریافت آخرین آمار از شهرستانها و جمع بندی تعداد تلفات و خسارات این ویروس هستیم.
موحدی با بیان اینكه تاكنون هیچ گزارشی مبنی بر ابتلای انسان به ویروس مذكور در هیچ جای دنیا گزارش نشده است،تاكید كرد: ویروس‌های آنفلوآنزا مختلف است و در این زمینه مراقبت‌ها باید بدقت انجام شود.
وی با بیان اینكه بیماری آنفلوآنزا یك بیماری ویروسی است، افزود: برخی از ویروس‌ها مختص انسان، برخی در حیوانات و تعدادی هم مشترك بین انسان و حیوان هستند.
موحدی با بیان اینكه مبارزه با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان همانند یك جنگ است و همه باید برای مقابله با این ویروس دست به دست هم دهند، افزود: اكثر واحدهای مرغداری صنعتی بیمه است و مشكلی در زمینه پرداخت خسارت به آنها وجود ندارد.
وی افزود: ویروس فوق حاد پرندگان به نام H5N8 به عنوان معضل جهانی مطرح شده و 55 كشور دنیا از جمله كشورهای آلمان، فرانسه و هلند، كره جنوبی و ژاپن درگیر این بیماری هستند.
مدیركل دامپزشكی استان اصفهان بیان كرد: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر به استان اصفهان احتمال انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به واحدهای دیگر وجود دارد و برای جلوگیری از انتقال این بیماری، تولیدكنندگان باید همكاری لازم را با بازرسان را دستور كار قرار دهند و از هرگونه جابه جایی طیور و كود مرغی بدون مجوز دامپزشكی و خرید پرندگان زنده از دوره گردها خودداری كنند.
وی گفت: با توجه به اینكه پرندگان آزاد پرواز و مهاجر عامل اصلی انتقال این بیماری در سطح استان و كشور هستند، نیاز است برای كنترل و جلوگیری از انتقال این بیماری، از خرید و فروش هر نوع پرنده آزاد پرواز، زینتی، آبزی پرور و پرندگان بومی خودداری شود.
مدیركل دامپزشكی استان اصفهان از مردم خواست در صورت مشاهده تلفات غیر طبیعی در طیور خانگی این تلفات را به این اداره كل گزارش كنند و یا تلفات را به صورت بهداشتی دفن كنند.
وی خاطر نشان كرد: مردم می توانند بدون هیچگونه نگرانی گوشت مرغ، بوقلمون، بلدرچین و تخم مرغ مورد نیاز خود را از اماكن عرضه معتبر با بسته بندی، كد و مهمور به مهر دامپزشكی خریداری و با اطمینان مصرف كنند.
به گزارش ایرنا، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8 ویروسی و مشترك بین انسان و طیور است.
اولین بار گزارش‌های رسمی مسوولان دولتی چند كشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی در باره همه‌گیری ویروس H5N8 در مرز برخی كشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE)داده شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در كشورهای خود اعلام كردند و گفتند كه عامل بیماری، ویروس H5N8 است.
از زمان ارائه نخستین گزارش‌های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه كه دامنه آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب كرد بطوری كه در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.
انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان كشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.
آنفلوانزای پرندگان به رغم اینكه شیوع آن بشدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و كشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی كنترل این بیماری خیلی تاكید دارند.
در سال های اخیر، برای كنترل این ویروس خطرناك، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار كشاورزی ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده ‌است.
چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یك مزرعه پرورش طیور در مكلنبورگ آلمان بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده و بلافاصله ستاد بحران تشكیل و بطور همزمان، این بیماری در چند كشور دیگر نیز مشاهده شد.
به گفته برخی كارشناسان، در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریكا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر كشور دیگری چنین شرایطی پیش آید، از نظر اقتصادی و بهداشتی، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.
ت 7150 / 1339
خبرنگار: علی نعمانی ** انتشار: سلطانمرادی