عبدالحمید حمزه پور روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: امسال از محل صندوق توسعه ملی 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به 2 هزار و 100 روستا در كشور در نظرگرفته شد كه سهم استان هرمزگان 150 میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینكه تاكنون 100 میلیارد تومان از اعتبار یاد شده جذب شده است ، ادامه داد: آب و فاضلاب روستایی هرمزگان هم اكنون آبرسانی به 70 روستا را در دست اجرا دارد كه 2 برابر بیشتر از حد تعهد اعلام شده است.
وی بیان داشت : در سال های گذشته بیش از 20 میلیارد تومان بودجه آبرسانی به روستاهای هرمزگان اختصاص می یافت كه امسال این میزان چند برابر بیشتر از سال های گذشته است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان اظهار كرد:امسال 80 قرارداد اجرای پروژه آبرسانی به روستاهای استان با مشاركت بخش خصوصی به ارزش 110 میلیارد تومان بسته شده است كه 30 مجتمع آب شیرین كن با سرمایه گذاری 30 میلیارد تومانی بخش خصوصی در دست اجراست كه 500 روستا با اجرای این طرح از نعمت آب بهره مند می شوند.
حمزه پور اضافه كرد: برای افزایش منابع آب شیرین در استان همچنین حفر 6 حلقه چاه در مناطق مختلف روستایی در دستور كار قرار گرفته است .
*راه اندازی 20 سایت آب شیرین كن در طول دولت یازدهم در روستاهای هرمزگان
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با اشاره به اینكه دولت در بخش آب توجه جدی دارد ، گفت: با اقدامات دولت یازدهم در طول سه سال ، 20 سایت آب شیرین كن با ظرفیت 11 میلیون متر تولید آب با سرمایه گذاری 200 میلیارد تومانی بخش خصوصی به بهره برداری رسید.
وی خاطرنشان كرد: با اجرای این طرح بیش از 200 روستای هرمزگان از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره مند شدند.
این مسئول یادآورشد: قبل از دولت یازدهم 400 روستای هرمزگان ازنعمت آب محروم بودند كه این میزان اكنون به زیر 100 روستا رسیده است و تامین آب بیشتر این روستا از طریق آب شیرین كن ها بوده است.
حمزه پور با توجه به اینكه 50 درصد از جمعیت استان هرمزگان روستایی است ، گفت: هم اكنون 90 درصد جمعیت روستایی استان دارای شبكه و تاسیسات آب هستند و تا پایان برنامه ششم تمامی روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت آب بهره مند می شوند.
این مسئول اظهاركرد: استان هرمزگان از لحاظ آبی وضعیت بحرانی دارد و بیشتر دشت ها با بیلان منفی روبرو هستند و مصرف كنندگان بویژه كشاورزان و روستاها باید مدیریت مصرف داشته باشند.
وی اضافه كرد: یكی از چالش های فعلی و آینده مملكت ما بحث آب است و خیلی از تالاب ها و دشت های ما خشك شده است و رسالت رسانه ها ، فرهنگ سازی بهینه در زمینه آب و قلم زدن در این خصوص است.
*فرسودگی شبكه های آب رسانی مهم ترین مشكل آب در روستاها هرمزگان
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت: از جمله مشكلات و چالش های عمده آب و فاضلاب روستایی فرسودگی شبكه های آبرسانی روستاهاست و دلیل این امر بالابودن شرجی ، بافت زمین منطقه و همجواری با دریا است .
حمزه پور یادآورشد: استهلاك شبكه های آبرسانی هرمزگان نسبت به سایر استان بالا بوده و 50 درصد از شبكه ها ما مستهلك بوده و نیاز به بازسازی دارند.
وی گفت: برای بهبود بیشتر خدمات در سطح روستاها از ابتدای سالجاری سامانه 1523 راه اندازی شده است كه تمام مشتركان روستاها و بخشداران و دهیاران هر گونه خرابی شبكه ها را اطلاع رسانی كنند كه بلافاصله اقدامات لازم صورت می گیرد.
حمزه پور خاطرنشان كرد: پرداخت غیرحضوری قبض آب ، اعلام شماره كنتور آب ، اعلام حوادث ، انتقاد ها و پیشنهادها از عملكرد شركت ، تعیین وقت ملاقات با مدیرعامل و اطلاع رسانی در خصوص خدمات مشتركان از دیگر مزایای راه اندازی این سامانه است.
*600 میلیون مترمكعب آب های شیرین هرمزگان وارد دریا می شوند
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت: سالانه 600 میلیون متر مكعب از آب های شیرین استان وارد دریا می شود كه این میزان در شرق استان بویژه در جاسك و میناب بیشتر است.
حمزه پور افزود: 6 رودخانه در مسیر جاسك و میناب است كه قابل مهار بوده اما در غرب استان بیشتر رودخانه شور است و قابل استفاده نیست.
18 سال خشكسالی در هرمزگان موجب شده تا سطح آب 90 درصد از دشت های استان با افت معادل نیم متر و حداكثر 28 متر مواجه باشند.
خشكسالی در هرمزگان موجب شده تا از 168 حلقه چاه تامین كننده آب شرب شهرهای استان ، 58 حلقه چاه خشك و 67 حلقه شور شود.
هم اكنون تنها 43 حلقه چاه در هرمزگان در وضعیت قابل قبولی قرار دارند.
در حال حاضر منابع آبی در حال استفاده بخش روستایی هرمزگان 20 دستگاه آبشیرین كن ، 54 چشمه ، 375 حلقه چاه و 98 عدد سایر انشعابات است.
تعداد كل روستاهای استان هرمزگان یكهزار و 731 روستا ، تعداد كل جمعیت روستاها 784 هزار و 798 نفر، تعداد كل خانوار روستاها 191 هزار و 931 خانوار و تعداد كل روستاهای دارای تاسیسات آبرسانی یكهزار و 206 روستا است.
90 درصد از جمعیت روستایی هرمزگان برابر با 70 درصد از روستاهای استان از نعمت آب آشامیدنی و تاسیسات لوله كشی بهره مند هستند.
7195/6048 /1484
خبرنگار: رقیه غلامی زاده **انتشار دهنده : اصغر رضاخانی
بندرعباس - ایرنا - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت: امسال مبلغ 150 میلیارد تومان برای آبرسانی به 30 روستا در استان اختصاص یافته كه نسبت به سال های گذشته بی سابقه است.