به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده روز چهارشنبه در هجدهمین جشنواره ابن سینا، میزان استنادات را مهمترین شاخص كیفی مقالات اعلام كرد و افزود: ما از نظر استنادات در سال گذشته رتبه 18 دنیا را حفظ كردیم و در منطقه هم رتبه اول را به دست آوردیم.
وی به تعداد مقالات نمایه شده در اسكوپوس در سال 2016 اشاره كرد و گفت: در سال 2016 میلادی، تعداد 47 هزار و 703 مقاله علمی در این پایگاه استنادی بین المللی نمایه شده است كه توانستیم رتبه 16 تولید علم دنیا را حفظ كنیم.
ملك زاده ادامه داد: در این زمینه رتبه اول منطقه را نیز به دست آوردیم و از كشورهایی مانند تركیه و برخی كشورهای اروپایی جلو افتادیم.
وی با تایید رشد كیفی مقالات محققان ایرانی طی سالهای اخیر گفت: ایران در مقالات علمی پراستناد در سال های 2015 و 2016 میلادی رشد خیلی خوبی داشته است.
معاون وزیر بهداشت، سهم قابل توجه محققان ایرانی در انتشار مقاله در مجلات معتبر دنیا را یادآور شد و گفت: پژوهشگران ایرانی با ارائه فعالیت های تحقیقاتی و علمی، حضور خوبی در این مجلات داشته اند.
** 13 دانشگاه كشور در فهرست یك درصد دانشگاه های برتر دنیا
وی اظهار كرد كه 13 دانشگاه كشور در فهرست یك درصد دانشگاه های برتر دنیا قرار دارند كه دانشگاه های زاهدان و كردستان به تازگی به این لیست اضافه شده است.
ملك زاده افزود:دانشگاه علوم پزشكی تهران توانسته رتبه 759 را بدست آورد كه امیدواریم با تلاش محققان و برنامه ریزی مسئولان بتواند به رتبه های حدود 200 برسد.
معاون وزیر بهداشت به آخرین ارزشیابی دانشگاه در حوزه پژوهش كشور اشاره كرد و گفت: دانشگاه علوم پزشكی تهران توانست رتبه اول این حوزه را بدست آورد.
وی تعداد محققان برتر دانشگاه های علوم پزشكی كشور را 429 نفر اعلام كرد و گفت: 143 نفر(حدود یك سوم) در دانشگاه علوم پزشكی تهران هستند كه از لحاظ تعداد محقق اختلاف زیادی با سایر دانشگاه ها وجود دارد.
معاون وزیر بهداشت به نقش دانشگاه علوم پزشكی تهران در توسعه علم در كشور اشاره كرد و گفت: محققان این دانشگاه در سال 2016 میلادی توانستند 4 هزار250 مقاله تهیه كنند.
ملك زاده بر لزوم همكاری بین المللی درحوزه پژوهشی تاكید كرد و گفت: اعضای هیات علمی باید تلاش كنند كه روابط خود را با مراكز علمی معتبر دنیا توسعه دهند.
** 30 درصد شركت های دانش بنیان در حوزه سلامت
وی گفت كه حوزه سلامت باتوجه به اینكه 11 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه ها و 10 درصد بودجه ها را در اختیار دارد، 30 درصد شركت های دانش بنیان را به خود اختصاص داده است.
وی به تعداد مراكز رشد این حوزه اشاره كرد و افزود: تعداد مراكز رشد از 52 مورد به 80 مورد رسیده و تعداد شركت های دانش بنیان هم از 280 مورد به 782 مورد رسیده است.
ملك زاده به تدوین بسته حمایتی ارتباط دانشگاه با صنعت اشاره كرد و گفت: از این طریق در صدد حمایت فناوران حوزه سلامت هستیم.
هجدهمین جشنواره ابن سینا به منظور انتخاب و معرفی برگزیدگان در سه محور اصلی فعالیت های پژوهشی، آموزشی و ارائه خدمات ویژه دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی تهران برگزار می شود.
علمی**1201**1440
خبرنگار : عبدالكریم جبارپور ** انتشاردهنده: معصومه گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:irnaelm@https://telegram.me
معاون وزیر بهداشت خبرداد:
نمایه 15 هزار مقاله علمی پزشكی توسط ایران در پایگاه اسكوپوس
۱۳ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۳۲
کد خبر:
82411225
تهران-ایرنا-معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از نمایه شدن 15 هزار مقاله و سند علمی حوزه پزشكی توسط محققان ایران در پایگاه بین المللی اسكوپوس در سال گذشته میلادی خبر داد و به افزایش این آمار نسبت به سالهای قبل اشاره كرد.