۱۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۹:۱۰
کد خبر: 82413409
T T
۰ نفر
استاد امیرخانی از مفاخر و سرمایه های كشور است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامحسین امیرخانی هنرمند خوشنویسی ایران را از مفاخر و سرمایه های كشور دانست كه مایه مباهات ایرانیان است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید رضا صالحی امیری عصر پنجشنبه به مناسبت هفتاد و هفتادمین سالگرد تولد غلامحسین امیرخانی هنرمند و خوشنویس ایرانی با حضور در منزل وی، از خدمات و فعالیت های هنری چند دهه این پیشكسوت خطاطی قدردانی كرد و گفت: شخصیت ممتاز و خط زیبای شما همواره مورد علاقه من بوده و هست و واژه خط و خوشنویسی، نام شما را به ذهن متبادر می كند.
وی كه به همراه علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی مدیر عامل كتابخانه و موزه ملی ملك در منزل استاد امیرخانی حضور پیدا كرد، از سرمایه های فرهنگی و نمادین به عنوان دو نوع سرمایه مطرح در كشور یاد كرد.
صالحی امیری ادامه داد: خوشنویسی، خط و همه آثار نخبگان سرمایه های فرهنگی هستند اما استاد امیرخانی از سرمایه های نمادین است كه وقتی به واژه خط و خطاطی اشاره می شود ، نام وی ناخوداگاه به ذهن انسان وارد می شود.
وی با بیان اینكه سلسله و تبار خط در دوره معاصر به امیرخانی متصل است، اظهار امیدواری كرد كه استاد امیرخانی همواره سلامت بوده و عمری با عزت داشته باشد.
عضو كابینه تدبیر و امید با یادآوری این مطلب كه خط و تذهیب در دوران قاجار هنر ایرانیان بوده، افزود: هرچه به جلو حركت می كنیم، احساس نیاز بیشتری به خط نستعلیق پیدا می كنیم، ‌این خط روح دارد و به آسانی می توان با آن ارتباط برقرار كرد، بخصوص اگر همراه با تذهیب باشد.
وی با بیان اینكه در كتابخانه ملی نسخه ای از قرآن به خط زین العابدین قزوینی با 570 صفحه وجود دارد، خاطر نشان كرد: این قرآن 570 تذهیب نیز دارد كه 30 تذهیب كار آن را طی 10 سال به هنر خود آراسته اند.

** اختصاص 5 میلیارد تومان برای خرید نسخ خطی
صالحی امیری با بیان اینكه در سال جاری برای خرید نسخ خطی پنج میلیارد تومان اختصاص یافت، از افزایش دو تا سه هزار جلد از این نسخ خبر داد و گفت: چند كلكسیون خطی را از استان قم خریداری كردیم كه در میان آنها كتابهای نفیسی به چشم می خورد.
وی اضافه كرد: در كتابخانه ملی نیز حدود دو هزار تابلوی نفیس وجود دارد، قدیمی ترین آنها یك تابلوی قرآنی است كه 12 قطعه آن در سازمان اسناد و كتابخانه ملی و هشت قطعه دیگر در كاخ گلستان وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تحولات بزرگی كه چند سال گذشته در كتابخانه ملی ایجاد شده، اسكن نسخ خطی، مرقعات و هر آنچه در آرشیو ملی وجود دارد را یكی از این مهمترین تغییرات برشمرد.
وی نسخ خطی را سرمایه ملی دانست و گفت: تا چند سال آینده دیگر در كتابخانه و آرشیو ملی چیزی وجود ندارد كه اسكن نشده باشد.
صالحی امیری همچنین به راه اندازی مجمع كتابخانه های بزرگ كشور موسوم به «مكتب » اشاره و تصریح كرد: با راه اندازی مكتب، كتابخانه ملی با كتابخانه های 15 گانه كشور از جمله كتابخانه آستان قدس رضوی و نهاد كتابخانه های عمومی كشور همكاری دارد.
وی همچنین ثبت 9 اثر در یونسكو را از دیگر فعالیت های كتابخانه ملی عنوان و اضافه كرد: تاكنون 43 اثر ملی و 4 اثر منطقه ای را هم به ثبت رسانده ایم.

** انجمن خوشنویسان با 325 شعبه در كشور
استاد امیرخانی نیز با ابراز خوشحالی از حضور صالحی امیری در منزل خود به برخی فعالیت های انجمن خوشنویسان در تهران و سایر استانها اشاره كرد و گفت: اكنون این انجمن 325 شعبه در سراسر كشور دارد كه در این میان استان اصفهان از بسیاری جهات برتر است زیرا استعدادهای فطری در حوزه خوشنویسی در آن وجود دارد.
وی با ارائه توضیحاتی درباره آثار ماندگار و طراز اول خوشنویسان كشور، به وضعیت خوشنویسی در قبل و پس از پیروز یانقلاب اسلامی اشاره كرد.
استاد امیرخانی همچنین توضیحاتی درباره خط نسخ، ثلث و نستعلیق و پیشگامان این شبك ها ارائه كرد و بزرگترین موفقیت انجمن خوشنویسان را فرصت های برابر در آن برای همه دانست.

** 750 مدرس خوشنویسی در سراسر كشور
این هنرمند خوشنویس ایرانی با بیان اینكه 750 مدرس خوشنویسی در داخل و 6 مدرس در خارج از كشور وجود دارد، گفت: تاكنون بیش از 500 هزار نفر در انجمن خوشنویسان آموزش دیده اند و 15 هزار نفر دوره های ممتازی را طی كرده اند.
وی اضافه كرد: تعداد بانوان در مقام استادی قابل ملاحظه نیست هرچند حدود یكهزار و 600 بانو در این حوزه موفق بوده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استاد غلامحسین امیرخانی از هنرمندان و خوشنویسان معاصر ایران و زاده طالقان در سال 1318است كه در نگارش خط نستعلیق از ریز تا درشت دستی قوی و مهارتی مثال زدنی و فوق العاده دارد.
وی رسم الخط امیرخانی و آداب الخط امیرخانی را تالیف كرده است.
فراهنگ**1880**1027**خبرنگار: پروین اروجی**انتشار دهنده: جواد دهقانی
۰ نفر