علي اكبر سلطاني نژاد كه روز شنبه از خبرگزاري جمهوري اسلامي استان كرمان بازديد كرد، در گفت و گو با خبرنگاران ايرنا با اشاره به اشتغالزايي طرح مسكن روستايي افزود: يكهزار و 500 نفر از مهندسان و اهالي روستاها در ساخت مسكن روستايي به كار گرفته شده اند.
وي تصريح كرد: با وجود گرفتاري هايي كه در نظام بانكي وجود دارد، آهنگ ساخت و ساز مسكن روستايي كند نشده و اكنون مردم مي دانند داشتن مسكن مقاوم امري ضروري است.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان كرمان گفت: پنج هزار و 200 روستا و سكونتگاه در استان كرمان وجود دارد و در اين مناطق سالانه 10 هزار واحد مسكوني ساخته مي شود.
وي افزود: 43 درصد جمعيت استان كرمان در روستا ساكن هستند و اين استان در جمعيت روستايي رتبه ششم و در تعداد روستاها نيز سوم كشور را دارد و جمعيت روستايي در استان كرمان حفظ شده و نيازمند توجه در بخش مسكن است.
سلطاني نژاد با بيان اينكه تلاش بنياد مسكن انقلاب اسلامي در گرفتن تسهيلات بانكي براي ساخت مسكن مقاوم روستايي است گفت: اواخر دولت قبل و بين 2 دولت بحث مسكن روستايي افول كرد اما زيرساخت آن خوشبختانه مجددا فراهم شد.
وي اظهار كرد: از نيمه دوم سال 93 بخشنامه اي براي ساخت خانه با سقف شيرواني كه مربوط به اين منطقه از كشور نيست، مصوب شد كه به اين افراد تسهيلات تعلق نمي گيرد.
وي گفت: با نرخ كنوني جمعيت استان كرمان تا سال 1404، يكصد و 30 هزار واحد ساختماني نياز به مقاوم سازي دارد كه با سرعت مطلوب اين اقدام در حال انجام است.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان كرمان افزود: يكي از مواد قوي نظام برنامه ريزي كشور در برنامه چهارم تا ششم توسعه، مسكن روستايي است و همه دولت ها و مجالس با گرايش هاي مختلف بر سر اين تصميم كه بايد مقاوم سازي شود، به اجماع رسيدند.
وي عنوان كرد: ساخت مسكن روستايي يك عزم ملي است و سالانه 200 هزار واحد مسكن روستايي در كشور ساخته مي شود.
سلطاني نژاد گفت: در صدور اسناد روستايي نيز كار مي شود و در مسكن روستايي سالي 10 هزار واحد مسكوني با كمك سازمان ثبت اسناد و املاك سند دار مي شود.
وي طرح مسكن اجتماعي را از برنامه هاي جديد و پيش روي دولت و بنياد مسكن ذكر كرد و افزود: مجري مسكن اجتماعي نيز بنياد مسكن است و سالانه 150 هزار واحد مسكن اجتماعي با رويكرد حمايتي مصوب شده و در كارگروه زيربنايي دولت نيز تاييد شده و به محض اينكه در مجلس مصوب شود، ساخت آن آغاز مي شود.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان كرمان بيان كرد: براي افراد زير پوشش بهزيستي و مستاجران يك برنامه جامع در قالب مسكن اجتماعي با نگاه حمايتي برنامه ريزي شده شده است.
وي گفت: در حوزه مسكن محرومان، افراد زير پوشش بهزيستي، مسكن طلاب و زير پوشش كميته امداد امام خميني (ره) ورود و كمك هاي زيادي ارائه كرديم.
سلطاني نژاد افزود: بايد اقشار ضعيف جامعه توانمند شوند و مسكن هاي با كيفيت خوب تحويل اين افراد شود.
وي با بيان اينكه در دهه فجر طرح هادي روستايي 130 روستا با 11 هزار ميليارد تومان اجرا شد خاطرنشان كرد: ابتداي كار مسكن مهر، شهرهاي زير 25 هزار نفر را بنياد مسكن اجرا كرد و 10 هزار و 500 واحد مسكوني در اين زمينه نيز ساخته شد.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان كرمان گفت: طرح هادي روستايي همه روستاهاي بالاي 20 خانوار در استان نيز تهيه شده و در همه دهستان ها اجراي طرح شده است.
وي تصريح كرد: تهيه طرح هادي با اجراي آن متفاوت است و اجراي طرح هادي در همه روستاها با توجه به حجم عمليات و مصالح مورد نياز به اعتبار فراوان نياز دارد.
وي افزود: ظرفيت قير رايگان از دولت گرفته و در روستاها استفاده شد كه جمعيت روستايي حفظ شود.
سلطاني نژاد تصريح كرد: پيشرفت حاشيه نشيني در كرمان از جمله شهرك هاي حاشيه اي الله آباد، سعادت آباد، كوهپايه و ده لولو با تهيه و اجراي طرح گرفته شد كه كار بزرگي است.
وي گفت: هنوز برخي افراد تخلفاتي در اين محدوده ها انجام دهند اما اين افراد انگشت شمار هستند و اگر تهيه طرح و تعيين حريم صورت نمي گرفت، حاشيه نشيني به شكل وسيع تر گسترش مي يافت.
در اين ديدار كه رسول عباسي مدير روابط عمومي بنياد مسكن انقلاب اسلامي و رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي استان كرمان نيز حضور داشتند، راه هاي تقويت همكاري اين نهاد و ايرنا بررسي شد.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7420/3028
كرمان - ايرنا - مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي استان كرمان گفت: 230 هزار واحد مسكوني روستايي در استان كرمان با مشاركت مردم مقاوم سازي و باعث مهاجرت معكوس از شهر به روستا شده است.