به گزارش ايرنا حجت الاسلام محمد محمود آبادي روز دوشنبه در آيين بزرگداشت علماي خاندان احمدي با محوريت آيت الله حاج ميرزا محمدرضا مجتهد كرماني افزود: زماني ميراث فرهنگي را غبارروبي مي كنيم، نامبارك است كه به مشاهير خود بها ندهيم.
وي به وجود مفاخر و بزرگان استان كرمان اشاره و اظهار كرد: آيت الله سيديحيي جعفري امام جمعه كرمان، فهيم كرماني، موحدي كرماني و غيره كه از مفاخر و خادمين بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در كرمان هستند.
وي ادامه داد: اين افراد سال هاي سال در استان كرمان و كشور محور وحدت بوده اند و امروز نخستين آيين بزرگداشت از اين بزرگان پايه گذاشته شده است.
وي تصريح كرد: قبل از اينكه بزرگان را از دست بدهيم بايد قدردان خدمات و زحمات آنها باشيم و افرادي از جمله آيت الله جعفري و همچنين ساير مشاهير و بزرگان استان را ارج نهيم و تصميم داريم هر سال يكي از بزرگان علم و اجتهاد را گرامي بداريم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جنوبشرق كشور افزود: كرمان علاوه بر داشته هاي فراوان در حوزههاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي، مشاهير بسيار ارزنده و ماندگاري دارد كه در طول تاريخ چندان مورد توجه قرار نگرفته اند.
حجت الاسلام محمود آبادي بيان كرد: طي 2 قرن گذشته اتفاقات و حوادثي را در حوزه هاي علميه و علماي شيعه شاهد هستيم كه حائز اهميت است.
وي افزود: پس از حمله آقا محمد خان قاجار به كرمان و كشتار و تبعيد علما، حاج احمد آقا سر سلسله خاندان احمدي، محور مسائل ديني، سياسي و اجتماعي مردم كرمان شد.
وي تصريح كرد: آيت الله ميرزا محمدرضا مجتهد كرماني، نوه حاج احمد آقا، شخصيتي است كه علاوه بر علوم ديني، تبحر و اجازه اجتهاد دارد و در مسائل سياسي و اجتماعي بسيار فعال بود.
حجت الاسلام محمودآبادي گفت: در حالي سي و هفتمين سالگرد انقلاب اسلامي را جشن مي گيريم كه جرقه هاي مبارزه با طاغوت را ميرزا مجتهد كرماني زد و در مقابل حكومت آنچناني قاجار ايستاد كه موجب شد علماي اصفهان و تهران مهاجرت صغري را انجام دهند.
وي ادامه داد: آيت الله ميرزا محمدرضا مجتهد كرماني در دوره پهلوي اول مبارزه كرد و مقابل كشف حجاب ايستاد و طبق اسناد موجود 71 سال قبل كه از دنيا رفت و 30 هزار نفر از مردم كرمان در تشييع جنازه وي شركت كردند و بازار كرمان تعطيل شد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جنوبشرق گفت: روند مبارزه بعد از آن با طاغوت ادامه يافت و قبل از طلوع انقلاب اسلامي شخصيت هاي مبارزي حضور داشتند كه مبارزترين و فعال ترين آنها آيت الله هاشمي رفسنجاني بود كه هم قبل و هم بعد از انقلاب در كنار امام و رهبري به عنوان يكي از سرسلسله خاندان احمدي حضور داشت.
اين آيين با حضور آيت الله سيد يحيي جعفري نماينده ولي فقيه در استان كرمان، استاندار كرمان، جمعي از مسئولان استان و خاندان احمدي در محل اتاق بازرگاني كرمان برگزار شد.
در اين آيين از لوح مهر اسم ميرزا محمدرضا مجتهد كرماني رونمايي و تنديس آن به استاندار كرمان و جمعي از مسئولان استان اهدا شد.
همچنين در اين آيين از كتاب باران تباران نوشته مجيد نيكپور با موضوع بررسي زندگي و فعاليت هاي خاندان احمدي بويژه آيت الله ميرزا محمدرضاي مجتهد كرماني رونمايي شد.
نمايشگاه عكس و اسناد 2 قرن اجتهاد و مجاهدت نيز در حاشيه اين بزرگداشت برپا شد.
آيت الله ميرزا محمدرضا مجتهد كرماني از علماي مبارز در عصر قاجاريه سال 1243 شمسي به دنيا آمد و پس از مهاجرت به اصفهان و نجف اشرف با اجازه اجتهاد از 10 نفر از مجتهدين براي ارشاد و هدايت هموطنانش به كرمان بازگشت.
وي سرانجام پس از عمري خدمت به اسلام و مبارزه بي امان با انحرافات و حاكمان ستمگر در 16 مهرماه سال 1324 شمسي دعوت حق را لبيك گفت.
خبرنگار: داود رجبي بهجت ** انتشار دهنده: نجمه حسني
7437/3029
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جنوبشرق كشور:
بهترين پيوست فرهنگي محور قرار دادن مشاهير است
۱۸ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۴۳
کد خبر:
82418436
كرمان - ايرنا - رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جنوبشرق گفت: بايد وحدت رويه اي در امور اتفاق بيافتد و در كنار آن بهترين پيوست فرهنگي محور قرار دادن مشاهير است.