۲۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۰:۳۲
کد خبر: 82424495
T T
۰ نفر
برگزاری جشن پیروزی انقلاب در جاكارتا/ وزیر اندونزیایی: برجام فرصتی برای توسعه مناسبات

كوالالامپور- ایرنا - جشن سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پنجشنبه شب با حضور مقامات بلندپایه دولتی و نظامی اندونزی و سفرا و دیپلمات های خارجی مقیم در جاكارتا پایتخت اندونزی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این آیین اندیشمندان اندونزیایی، فعالان حوزه اقتصادی و بانكی، مقامات نفتی و انرژی این كشور جنوب شرق آسیا، اصحاب رسانه، علما، مقامات عالی رتبه ارتش اندونزی و ایرانیان مقیم جاكارتا حضور داشتند.
'صوفیان جلیل' وزیر مدیریت اراضی اندونزی، 'علوی شهاب' نماینده ویژه رئیس جمهوری اندونزی در امور خاورمیانه، 'عبدالرحمن محمد فاخر' قائم مقام وزیر امورخارجه، قائم مقام وزارت توانمندسازی زنان و حمایت از كودكان، 'آگوس هرمانتو' نائب رئیس مجلس نمایندگان اندونزی، 'فاروق محمد' نائب رئیس مجلس نمایندگان مناطق، معاون رئیس پلیس اندونزی، 'لائوده شریف' نائب رئیس كمیسیون مبارزه با فساد مالی، معاون آسیا و افریقای وزارت امورخارجه، معاون تشریفات و‌ كنسولی وزارت خارجه و رئیس دانشگاه اندونزی از جمله میهمانان ویژه جشن سالگرد انقلاب اسلامی در جاكارتا بودند.
'ولی الله محمدی' سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاكارتا در این مراسم پیروزی انقلاب اسلامی را یكی از شگفت‌ آورترین و تأثیرگذارترین رخدادهای جهان معاصر توصیف كرد كه نشاد دهنده چگونگی تأثیرگذاری مردم در تعیین سرنوشت خویش به طریقی مسالمت ‌آمیز بود.
وی به فشارهای تبعیض‌ آمیز و نادرست و تحریم‌های یك‌ جانبه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران در سال های گذشته اشاره كرد و گفت كه این اقدامات ظالمانه علیه ایران موجب شد مردم ایران با انگیزه و روحیه بیشتر در مسیر توسعه كشورشان تلاش كنند كه ثمره این تلاش توسعه و پیشرفت و دستیابی به توانایی‌های وسیع علمی و فن ‌آوری از سوی مردم ایران است.
بلندپایه ترین دیپلمات ایران در اندونزی با اشاره به دستاوردهای مختلف كشورمان در حوزه های مختلف علمی و صنعتی به فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران اشاره كرد و گفت: توانایی‌ های صلح‌ آمیز هسته ‌ای ایران یكی از دستاوردهای علمی ایران است كه به رغم ماهیت صلح‌ آمیز آن، غرب در تبلیغات نادرست خود به صورت غیرواقعی آن را مشكلی در روابط بین‌ الملل جلوه داد.
وی گفت: این روند نادرست و تبلیغاتی موجب تشدید تحریم‌ ها علیه كشورمان شد، ولی ایران با توجه به اتكاء به حمایت مردمی و نگاه اعتدالی و مسالمت جویانه توانست بر این معضل ساختگی فائق آمده و نمونه موفقی از رویكرد مردمی و اعتدال و منطق را در حوزه روابط بین‌الملل ایجاد كند.
محمدی، گفت وگوهای جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 را براساس همین نگاه درست و آمیخته بر حفظ منافع ملی دانست كه در عین ایجاد اعتماد برای نگرانی‌ های احتمالی، توانست به برجام منجر شود.
وی گفت كه برجام نیز در سایه ایجاد تعهدات دوطرفه، بحران ساختگی را رفع و حق جمهوری اسلامی ایران برای داشتن توانایی غنی سازی هسته‌ ای را به رسمیت شناخت.
سفیر كشورمان در اندونزی با تاكید بر اینكه در فضای پس از برجام، جهان امروز همكاری و تعامل با ایران در همه زمینه‌ ها را جدی ‌تر دنبال می‌ كند، تصریح كرد: در طول یك سال گذشته ده‌ها قرارداد و توافقات مهم اقتصادی، صنعتی، سرمایه‌ گذاری، نفتی و تجاری میان ایران و كشورهای مختلف و شركت های بزرگ جهان منعقد شده است.
وی با اشاره به ثبات و امنیت ایران در منطقه پر از ناامنی و درگیری، سیاست جمهوری اسلامی ایران برای همكاری و توسعه روابط با كشورهای منطقه، اسلامی و به ویژه همسایگان مورد تاكید قرار داد.
محمدی بر همكاری كشورمان با كشورهای حهان برای برقراری صلح در منطقه و مبارزه با تروریسم و افراطی گری تاكید كرد.
وی اعلام كرد كه ایران به عنوان یك كشور آرام و با ثبات فرصت خوبی برای همكاری اقتصادی و سرمایه گذاری است.
سفیر ایران در بخش دیگری از سخنانش به تشریح آخرین تحولات در روابط دو جانبه میان ایران و اندونزی پرداخت و با اشاره به اینكه روابط دو كشور همواره از ثبات و دوستی و تعامل مثبت برخوردار بوده است، تصریح كرد: در سالیان اخیر، به ‌ویژه در دوران پسابرجام، زمینه‌ های كاری و تعامل دو كشور، حركتی مثبت و رو به افزایش را نشان می‌ دهد.
وی گفت: سال گذشته، شاهد تحولات زیادی در روابط و همكاری‌ های دو كشور بودیم، كمیسیون مشترك اقتصادی دو كشور برگزار و قراردادهای مهمی میان دو كشور منعقد شد، ضمن اینكه هیات‌های عالی ‌رتبه ‌ای میان دو كشور تبادل شد.
محمدی سفر اخیر 'جوكو ویدودو' رئیس جمهوری اندونزی به تهران و ملاقات‌ها و گفت وگوهای خوب و موفق رهبران دو كشور در تهران و دیگر مقامات را مورد اشاره قرار داد و گفت كه این دیدار و رایزنی ها عرصه‌ های نوینی در همكاری میان دو كشور گشود كه می‌ تواند افق همكاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی را روشن‌ تر كند.
وی با اطمینان گفت كه همكاری های فیمابین در سایه نگرش معتدل و نزدیك دو كشور توسعه خواهد یافت. مسیر حركت ایران و اندونزی مبتنی بر نگاه مشترك اعتدال و اسلام رحمه اللعالمین روندی رو به رشد را طی خواهد كرد.
'صوفیان جلیل' وزیر مدیریت اراضی اندونزی نیز در ادامه از جانب دولت كشورش سخنرانی كرد و ضمن تبریك سالروز پیروزی انقلاب اسلامی به دولت و مردم ایران، چشم انداز توسعه روابط دوجانبه را تشریح كرد.
وی گفت كه به رغم كاهش میزان روابط اقتصادی دو كشور در سال های گذشته، اندونزی و ایران در تلاش هستند با بهره جستن از قابلیت های یكدیگر به ویژه در حوزه های كلیدی مانند انرژی، نفت و گاز، برق، علوم و فناوری، كشاورزی و ... سطح تعاملات اقتصادی دوجانبه را به میزان گذشته بازگردانده و آنرا توسعه دهند.
وی از برجام به عنوان فرصتی برای توسعه مناسبات میان دو كشور در حوزه های مختلف یاد كرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان یك كشور دوست و شریك استراتژیك برای جمهوری اندونزی محسوب می شود و بسیار خوشبین هستیم در سال های آتی شاهد گسترش هرچه بیشتر روابط بین دو كشور باشیم.
وزیر اندونزیایی همچنین بر روابط و همكاری های خوب دو كشور در سازمان ها، مجامع و كنفرانس های جهانی و بین المللی تاكید كرد.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی