به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از خبرگزاری زی نیوز،غلات سبوس دار سالم تر ازغلات تصفیه شده هستند و فواید سلامتی بسیار زیادی دارند. مشخص شده است كه یك رژیم غذایی مملو از غلات سبوس دار خطر ابتلا به چند بیماری از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و برخی انواع سرطان را كاهش می دهد.
غلات سبوس دار از جمله آرد گندم، جو دوسر، ذرت، برنج قهوه ای حاوی سبوس مملو از فیبر، گیاهك مملو ازمواد مغذی و آندوسپرم نشاسته ای هستند كه برای سلامتی انسان مفید هستند. این در حالی است كه غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر خود را در زمان پردازش از دست می دهند.
در این گزارش به ویژگی های این خوراكی ها برای فعالیت ضد سرطانی اشاره شده است.
***فیبر غذایی
تمام غلات سبوس دار حاوی فیبر غذایی هستند كه به كاهش یبوست و مشكلات گوارشی كمك می كند. همچنین فیبرغذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطان ها را كاهش می دهد و به انسان در كنترل وزن كمك می كند.
***نشاسته مقاوم
نشاسته مقاوم یك نوع كربوهیدارت است كه بدن آن را هضم نمی كند و در نتیجه می تواند به حفظ وزن بدن كمك كند. مطالعات نشان می دهد كه نشاسته مقاوم به بدن كمك می كند تا در برابر سرطان روده بزرگ مقاومت كند.
***پلی فنول ها
پلی فنول هایی كه در غلات سبوس دار وجود دارد شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها هستند. آنها نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی انسان ایفاء می كنند. شماری از مطالعات تحقیقاتی فواید پلی فنل ها را در پیشگیری از سرطان نشان داده اند.
***آنتی اكسیدان ها
چند مطالعه تحقیقاتی نشان داده اند كه آنتی اكسیدان ها می توانند به پیشگیری از آسیب رادیكال آزاد كه با سرطان ارتباط دارد، كمك كند.خوراكی های مملو از آنتی اكسیدان ها طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله برای قلب، مغز و چشم ها دارند. آنها همچنین می توانند به آهسته كردن روند طبیعی پیری كمك كنند.
*** لیگان ها
لیگان ها یك گروه بزرگ از تركیبات شیمیایی هستند كه در خوراكی های پایه گیاهی از جمله كنجد، تخم كدو تنبل، و برنج وجود دارد. مطالعات انجام شده از نقش لیگان ها در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان ها حكایت می كند.
***ساپونین ها
ساپونین ها تركیبات گیاهی هستند كه به دلیل خواص ضد سرطانی آنها مورد مطالعه قرار می گیرند.
***فیتیك اسید
فیتیك اسید در غلات و حبوبات وجود دارد و برای پیشگیری از سرطان بررسی در دست بررسی قرار دارد.
علمی**2038**1440
مترجم: درنا محمدیان** انتشاردهنده: معصومه گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران-ایرنا- غَلات گیاهانی از خانواده گندمیان هستند كه به دلیل برخورداری ازفیبرهای غذایی، نشاسته مقاوم، پلی فنول ها و آنتی اكسیدان ها توصیه می شود سهم آن در سبد غذایی افزایش یابد.