به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از تلگراف، اين شيوه كه يك فرآيند شيميايي است، پلاستيك را به مولكولهاي اوليه تجزيه ميكند كه نوعي روغن موسوم به Plexx ايجاد ميكنند. اين ماده به عنوان سوخت و ماده اوليه توليد پلاستيك كاربرد دارد.
در حال حاضر به دليل دشواري فرآيند بازيافت پلاستيك، تنها 12 درصد از ضايعات پلاستيكي خانگي بازيافت ميشود و مابقي آن سوزانده شده يا در طبيعت دفن ميشود. هدف اين سيستم جديد تبديل ضايعات پلاستيكي به محصولات ارزشمند جديد است.
محققان انگليسي اميدوارند با توسعه اين فناوري روزي فرا برسد كه بهمنظور دستيابي به پلاستيك موردنياز براي بازيافت به سراغ استخراج ضايعات پلاستيكي از زمينهايي بروند كه روزي اين ضايعات در آنها دفن شده است.
سالانه بيش از 30 ميليون تن زباله به درياها ريخته ميشود و اكنون ميزان اين زبالهها با پلانكتونهاي موجود در تمام آبهاي زمين برابري ميكند. اگر اوضاع همينطور پيش رود، تا سال 2050 ميلادي وزن پلاستيك موجود در درياها از وزن تمام ماهيان بيشتر خواهد شد.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده:
تهران-ايرنا- محققان دانشگاه وارويك انگليس در سال 2010 ميلادي اعلام كردند كه راهكاري توسعه دادهاند كه با استفاده از آن ميتوان زبالههاي پلاستيكي را به طور كامل تجزيه كرد. به تازگي به منظور توسعه اين طرح شركتي تاسيس شده است كه قادر به بازيافت كامل پلاستيك است.