۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۱۵
کد خبر: 82427141
T T
۰ نفر
پيش‌بيني وزارت نيرو از وقوع سيل در 8 استان/ هشدار به سه استان

تهران- ايرنا- ستاد ملي فرماندهي و پشتيباني مديريت سيلاب شركت مديريت منابع آب ايران وقوع سيل براي هشت استان كشور از فردا (دوشنبه) تا جمعه پيش‌بيني كرده است.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت نيرو، ستاد ملي فرماندهي و پشتيباني مديريت سيلاب بر اساس پيش بيني بارش و جريان هاي سيل، وضعيت سه استان فارس، بوشهر و كهگيلويه و بوير احمد را در خطر وقوع سيلاب شديد اعلام كرد.
همچنين هرمزگان و خوزستان در خطر وقوع سيلاب و جنوب كرمان، سيستان و بلوچستان و گيلان در معرض وقوع سيلاب تشخيص داده شده است.
بر اساس اعلام اداره هاي هواشناسي استان‌ها و مراجع بين‌المللي پيش بيني جهاني هواشناسي و همچنين پيش بيني مدل‌هاي بارش روان آب شركت توسعه منابع آب و نيرو و موسسه تحقيقات آب، چشمه‌هاي باران زا و توده‌هاي جوي از صبح فردا (دوشنبه) تا جمعه (29 بهمن ماه) در سطح كشور تداوم داشته و موجب بارش قابل توجه خواهد شد.
برپايه اين گزارش، از روز دوشنبه تا جمعه اين هفته بارش‌هايي (بطور عمده بالاي 100 تا 200 ميليمتر) در ايستگاه‌هاي مبناي برخي از استان‌ها پيش بيني مي‌شود؛ بر اين اساس استان‌هاي فارس، بوشهر و كهگيلويه و بويراحمد با اولويت نخست در معرض خطر وقوع سيلاب شديد، استان‌هاي هرمزگان و خوزستان با اولويت دوم در معرض وقوع رخداد سيلاب و استان‌هاي سيستان و بلوچستان، جنوب استان كرمان و گيلان با اولويت سوم در معرض خطر احتمالي وقوع سيلاب طبقه بندي شد.
از نظر دِبي‌هاي پيش بيني در رودخانه‌ها، زمان مشابه اين بارندگي مربوط به بهمن ماه سال 1389 است كه تلفات جاني و خسارات مالي قابل توجه به‌همراه داشته است.
مهمترين رودخانه‌هاي در معرض وقوع سيلاب جنوب كشور از جمله رودخانه «زهره و مند» است.
با مقايسه در ايستگاه شاخص «امامزاده جعفر» در خصوص بارندگي دِبي متوسط روزانه هزار مترمكعب بر ثانيه است كه دِبي لحظه اي معادل آن در بعضي از نقاط رودخانه به بالاتر از 2 هزار مترمكعب بر ثانيه خواهد رسيد.
براساس اين گزارش، پيش بيني مي‌شود سيلاب لحظه اي در بعضي از مقاطع در رودخانه زهره، به بيش از 2 هزار مترمكعب بر ثانيه برسد كه در اين زمينه بر اساس اطلاعات شركت آب و نيرو سد «چم شير» تا حدود 2800 مترمكعب بر ثانيه، امكان عبور سيلاب در مقطع سد و در مقطع بند انحرافي چم شير 1800 مترمكعب بر ثانيه را دارد كه در اثر بروز سيلاب بالاتر از اين اعداد احتمال خسارت وجود دارد كه لازم است اقدام هاي مراقبتي براي كاهش خسارات انجام شود.
سدهاي مهم در مدار بهره برداري در معرض ورود سيلاب شامل سدهاي «سلمان فارسي»،‌ «چشمه عاشق» در استان فارس، «رئيسعلي دلواري» در استان بوشهر و «شميل و نيان» در استان هرمزگان است.
برپايه اين گزارش، با تصميم ستاد ملي فرماندهي و پشتيباني مديريت سيلاب مقرر شد ستاد مديريت بحران استان‌هاي اعلام شده به سرعت جلسات كميته‌هاي مديريت بحران را برگزار واطلاع رساني به حاشيه نشينان رودخانه‌ها و مجاري تخليه سيلاب، رفع انسداد و گلوگاه‌هاي موضعي در مسيل‌ها و رودخانه‌ها، لايروبي مجاري شهري در جهت افزايش ظرفيت آبگذري مسيل‌هاي داخل شهر، ترميم سيل بندها و مراقبت از تاسيسات و بويژه تاسيسات آبي در معرض سيلاب، خارج كردن ماشين آلات داخل بستر رودخانه‌ها و آمادگي به كار براي مقابله با سيلاب و ايجاد ديواره‌هاي حفاظتي توسط دستگاه‌هاي متولي در مناطق مسكوني سيل گير كه از نظر ارتفاعي پايين تر از تراز سطح زمين هستند را در دستور كار خود قرار دهند.
به گزارش ايرنا، اواسط آذرماه گذشته در استان‌هاي لرستان، كهگيلويه و بويراحمد، چهارمحال و بختياري و خوزستان سيلاب رخ داد.
اواخر فروردين ماه امسال نيز سيلابي در حوضه رود دز اتفاق افتاد كه به گفته «رحيم ميداني» معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا، دِبي 10 هزار و 400 مترمكعب بر ثانيه رود دز در آن زمان در يكصد سال گذشته بي مانند بود.
اقتصام ** 3065 ** 2023** تنظيم كننده: محمد ملك دار ** انتشار: لطيف نكوئي