۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۷:۳۶
کد خبر: 82427700
T T
۰ نفر
200 هزار جلد قرآن با حمايت خيران قرآني چاپ شده است

تهران-ايرنا- رئيس سازمان دارالقرآن الكريم، از مشاركت خيران قرآني براي انتشار 200 هزار جلد قرآن در دو سال اخير خبر داد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مهدي قره شيخلو روز يكشنبه در مراسم رونمايي از قرآن هاي چاپ شده توسط خيران در سازمان دارالقرآن الكريم گفت: در سه سال اخير به دليل كمبود اعتبارات قرآني، به حمايت هاي خيران قرآني متوسل شديم تا بتوانيم قرآن هاي مورد نياز به ويژه در مناطق روستايي و دورافتاده را منتشر و توزيع كنيم.
وي افزود: در دو سال گذشته بيش از 200 هزار جلد قرآن با حمايت خيران قرآني چاپ شده كه بسياري از اين قرآن ها در ايام دهه فجر به صورت رايگان در مناطق محروم توزيع شده است.
اين قاري قرآن با ارائه گزارشي از عملكرد سازمان دارالقرآن الكريم و معاونت نظارت بر چاپ اين سازمان گفت: فعاليت هاي دفتر نظارت از سال 64 آغاز شده و تاكنون مجوز انتشار 158 ميليون جلد قرآن صادر شده كه اين قرآن ها به چاپ رسيده است.
وي استقبال مردم از طرح تلاوت نور در مساجد و مراكز فرهنگي را يكي از دلايل درخواست هاي مساجد و فعالان قرآني دانست كه بر اساس اين طرح هر روز يا هر شب و بعد از نماز يك صفحه قرآن به صورت ترتيل قرائت مي شود.
قره شيخلو همچنين گفت: بيش از پنج هزار موسسه قرآني و 6 هزار خانه قرآن روستائي در سطح كشور فعاليت دارند كه نشانگر فعاليت هاي قرآني است و با توجه به استهلاك قرآن هاي موجود، نياز به قرآن هاي جديد هر روز بيشتر احساس مي شود.
وي درباره ترجمه قرآن گفت: موسسه ترجمان وحي به عنوان مهمترين مركز ترجمه قرآن فعاليت هاي گسترده اي در اين زمينه دارد، به گونه اي كه تاكنون 148 ترجمه قرآن به زبان هاي زنده دنيا ارائه داده است.

** بعضي ناشران، قرآن را به چند برابر قيمت مي فروشند
احمد حاجي شريف عضو هيات امناي سازمان دارالقرآن الكريم نيز گفت: هزينه چاپ قرآن 604صفحه اي در دو رنگ حدود 6 هزار و 500 تومان است ولي برخي ناشران اين قرآن ها را به بهاي 25 هزار تومان مي فروشند.
وي افزود: البته اين ناشران قرآن هاي موردنظر را با 50 درصد تخفيف به فروشندگان تحويل مي دهند و كتابفروش ها نيز منتي بر سر خريداران نهاده و مقداري جزئي تخفيف مي دهند.
حاجي شريف، وظايف سازمان دارالقرآن الكريم را برشمرد و گفت: آموزش روخواني، مفاهيم، تفسير و همچنين نظارت بر چاپ قرآن از مهمترين وظايف اين سازمان است و در سال هاي اخير نيز تربيت مربي سبك زندگي قرآني بر اين وظايف اضافه شده است.
وي همچنين از كمبود قرآن در روستاها و مناطق دورافتاده سخن گفت و افزود: بيشترين قرآن هاي چاپ شده در كشور به خط عثمان طه است و عربستان سعودي اين خطاط سوري را در سال 1405 قمري استخدام كرد و سالانه ميليون ها قرآن از سوي عربستان با خط عثمان طه به كشورهاي مختلف ارسال مي شود.
حاجي شريف، بر چاپ قرآن با خط خوشنويسان ايراني تاكيد كرد و گفت: قرآن هايي كه از سوي سازمان دارالقرآن الكريم منتشر مي شود، به خط خوشنويسان ايراني است و صفحه بندي آن همانند قرآن هاي عثمان طه است كه براي حافظان قرآن نيز مناسب است.
در اين مراسم سيدعلي خاموشي، حميدرضا نقاشيان، داود مددي، جعفر تقي زاده، اميد اسكندري، مجيد شوكت لو و محمد عليخاني به عنوان خيران قرآني مطالبي را درباره ضرورت ساماندهي در جمع آوري كمك هاي مردمي، ارائه ترجمه هاي مناسب از قرآن به زبان هاي مختلف، نقش رسانه ها در ترويج انتشار قرآن با كمك خيران و همچنين برنامه ريزي براي فراخوان جمع آوري قرآن هاي بدون استفاده در خانه ها مطرح كردند.
در اين مراسم از قرآن هايي كه با هزينه خيران منتشرشده، رونمايي شد و اين قرآن ها به خط سيدعبدالمهدي حسن زاده و با ترجمه حجت الاسلام حسين انصاريان از سوي چاپخانه شريعت در قطع وزيري و در 15 هزار نسخه به چاپ رسيده است.
سازمان دارالقرآن الكريم در آخرين صفحه از اين قرآن نوشته است: با عنايت به نياز مساجد، موسسات قرآني، هيات هاي مذهبي و جلسات آموزش قرآن كريم در سطح كشور (به ويژه در مناطق محروم) به قرآن كريم، در نظر است طرح ملي نورباران با مشاركت عموم علاقه مندان جهت رفع اين نياز اجرا شود.
اين سازمان از خيران نيك انديش خواست تا كمك هاي نقدي خود را به حساب شماره 88888 نزد بانك ملي شعبه عظيم پور يا حساب سيبا به شماره 0108362961008 به نام انجمن خيرين قرآني واريز كنند.
فراهنگ**1003**1027**خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار دهنده: جواد دهقاني