رئيس سازمان جهاد كشاورزي: محصولات كشاورزي آذربايجان غربي در دولت يازدهم 16.5درصد افزايش يافت

اروميه- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: در سه سال گذشته ميزان توليد محصولات كشاورزي در اين استان 16.5درصد رشد داشته و از 4.6 به 6.3 ميليون تن افزايش يافته است.

به گزارش ايرنا، اسمعيل كريم زاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: رشد توليد در محصولات كشاورزي در نتيجه استفاده از شيوه هاي نوين آبياري و يافته ها و گونه هاي جديد زراعي ميسر شده است.
وي با اشاره به اينكه اين استان با دارا بودن 5.5 درصد از اراضي كشور، 6 تا هفت درصد محصول كشاورزي كشور را توليد مي كند، ادامه داد: كل اراضي كشاورزي اين استان 771 هزار هكتار است كه از اين ميزان 359 هزار هكتار آبي و 637 هزار هكتار ديم است.
وي با بيان اينكه اين استان در توليد پنج محصول كشاورزي داراي رتبه اول است، بيان كرد: توليد يك ميليون و 950 هزار تن چغندر قند، 750 هزار تن سيب درختي، 20 هزار تن عسل و نيز توليد آفتابگردان آجيلي و دارا بودن بيشترين تعداد گله هاي گاوميش از مزيت هاي بخش كشاورزي اين استان است.
به گفته كريم زاده رتبه ششم توليد گندم كشور متعلق به آذربايجان غربي بوده و ميزان توليد اين محصول در استان 736 هزار تن است.
وي افزود: خرده مالكي، كمبود تسهيلات يارانه دار، حجم اندك سرمايه گذاري هاي زيربنايي و بهره گيري نكردن از كمك هاي فني و اعتباري براي اجراي شيوه هاي نوين از چالش هاي مهم بخش كشاورزي استان است.
به گزارش ايرنا، 37 درصد جمعيت آذربايجان‌غربي روستايي بوده و به كشاورزي و دام پروري مشغول هستند.
اين استان يكي از مناطق مستعد كشاورزي كشور است و با وجود اينكه 2.3 درصد مساحت كشور را در بر مي‌گيرد، اراضي كشاورزي آن بيش از 5 درصد كل اراضي مزروعي ايران را شامل مي‌شود.
بيش از 24 دشت حاصلخيز در آذربايجان‌غربي وجود دارد كه در همه بخش‌هاي استان پراكنده است و به همراه رودخانه‌هاي متعدد آن‌ را به يكي از مراكز كشاورزي در سطح كشور تبديل كرده است.
بيشترين سطح زير كشت اراضي زراعي به زراعت ديم اين استان تعلق دارد كه قسمت‌هاي شمالي و جنوبي و غربي را شامل مي‌شود و گندم و جو از محصولات عمده و استراتژيك زراعي در استان است.
سيب، انگور، زردآلو نيز از عمده محصولات باغي در استان است و وجود 2.5 هزار هكتار مرتع در استان و مزارع بسيار گسترده كشت علوفه و ضايعات حاصل از فرآيند توليد كارگاه‌ها و كارخانه‌هاي صنايع تبديلي كشاورزي (تفاله‌هاي حاصل از فرآيند توليد كه ارزش غذايي دامي دارند) نقش مهمي در توليدات محصولات دامي و طيور و شيلات در استان دارد.
اين استان يكي از مناطق عمده تأمين ‌كننده مواد پروتئيني و حيواني كشور بوده و داراي 6.5 ميليون واحد دامي است.
7129/3072 ** خبرنگار: توحيد محمودپور** انتشار دهنده: عليرضا فولادي