۲۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱۳:۱۹
کد خبر: 82428594
T T
۰ نفر
افزايش اميد بيماران غرب مازندران با افتتاح زيرساخت هاي درماني

نوشهر - ايرنا - ارائه خدمات مناسب درماني و بهداشتي به دنبال اجراي طرح تحول سلامت در دولت تدبير و اميد ، علاوه بر رفع نگراني بيماران ، اميد به درمان بيماران غرب مازندران را در آينده نزديك با افتتاح زيرساخت هاي درماني منطقه افزايش داده است.

اجراي طرح تحول نظام سلامت از ارديبهشت سال 1393 در كشور آغاز شد و به اذعان بسياري از افراد اين طرح در كشور به ويژه در مناطق محروم تاثير بسياري در كاهش هزينه هاي درماني خانوارها داشته است.
كاهش هزينه هاي درمان خانوارها ، توجه جدي به نوسازي و بهسازي فضاها ، امكانات و تجهيزات حوزه سلامت، راه اندازي بخش هاي مختلف در مراكز درماني ، اجراي پروژه هاي متعدد زيرساختي حوزه بهداشت و درمان و افزايش تعداد پرسنل و كادر پزشكي و درماني در مراكز از جمله دستاوردهاي اين طرح بوده است.
اين طرح در ابتداي كار دولت با قدرت و توان بسياري آغاز شد و روند رو به رشدي داشت و توانست رضايت مردم را به دنبال داشته باشد و هزينه هاي سلامت از جيب مردم را كاهش داد.
شهرستان هاي گردشگر پذير تنكابن ، رامسر و عباس آباد در غرب مازندران نيز كه تا چند سال پيش از كمبود مراكز درماني و بيمارستاني رنج مي بردند و اين كاستي ها در ايام تعطيل بويژه نوروز و تابستان بيشتر نمايان مي شد ، در سال هاي اخير شاهد اقدامات ارزشمندي در جهت تقويت زيرساخت ها در حوزه سلامت مردم اين منطقه بوده است كه با بهره برداري از آنها نگراني هاي شهروندان و حتي مسافران در زمينه خدمات رساني در بخش هاي بهداشت و درمان به حداقل خواهد رسيد.
تسريع در روند احداث بيمارستان 160 تختخوابي و فوق تخصصي تنكابن ، فعاليت بيمارستان خصوصي شهسوار تنكابن ، احداث مركز جديد زايمان و نصب دستگاههاي آي سي يو دوم بيمارستان شهيد رجايي تنكابن ، احداث بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد ، راه اندازي كلينيك ويژه ، بخش اورژانس جديد و مركز سرطان بيمارستان رامسر ، بهره برداري از 26 خانه بهداشت و مرمت و بازسازي 17 مركز بهداشتي درماني در تنكابن از جمله اقداماتي است كه در سال هاي اخير صورت گرفته است.
** رضايت شهروندان
يك شهروند تنكابني با ابراز رضايت از اجراي طرح تحول سلامت ، گفت : با آغاز به كار اين طرح شاهد خدمات رساني بهتري در بيمارستان ها ، مراكز درماني و حتي تهيه دارو هستيم و تاكنون با مشكل خاصي مواجه نشده ايم.
حسن اسماعيل زاده كه همسرش در بيمارستان شهيد رجايي تنكابن زايمان طبيعي كرده بود در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : زايمان طبيعي در اين بيمارستان رايگان بود و ما چيزي از اين بابت پرداخت نكرديم و حتي دارو و وسايل پزشكي هم نخريديم.
وي اظهار داشت : تا قبل از زايمان همسرم تحت هيچ پوشش بيمه اي نبودم و نسبت به هزينه بيمارستان خيلي نگران بودم اما با راهنمايي كاركنان اين بيمارستان تحت پوشش بيمه سلامت ايرانيان قرار گرفتيم و كاملا از اين بابت خوشحالم.
اين شهروند خاطرنشان كرد : اگر بيمارستان فوق تخصصي اين شهر كه در حال ساخت است به بهره برداري برسد ، بيماران اين منطقه ديگر هيچ نگراني از بابت درمان و هزينه هاي جانبي آن نخواهند داشت.
هم اكنون برخي از بيماران اين منطقه با هزينه گزاف براي مداوا به بيمارستان هاي گيلان و شرق مازندران مراجعه مي كنند كه با بهره برداري اين طرح ها در حوزه درمان ، تمامي بيماران منطقه را تحت پوشش درماني خواهد داد.
** مشكل زدايي از بخش سلامت
نماينده مردم تنكابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شوراي اسلامي طرح تحول نظام سلامت را افتخاري براي نظام دانست و گفت : سند چشم‌انداز افق 1404 به گونه‌ اي است كه بايد جامعه ايراني جامعه اي برخوردار از سلامت باشد و دولت يازدهم نيز بر همين مبنا اقدام به طراحي، برنامه ريزي و اجراي طرح تحول نظام سلامت در كشور كرده است.
شمس اله شريعت نژاد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : از آغاز طرح تحول نظام سلامت ، اقدام هاي بسيار مهم و تغييرات قابل توجهي در بيمارستان ها و مراكز درماني شهرهاي غرب مازندران صورت گرفته و گام هاي بزرگي در راستاي ارائه خدمات درماني مطلوب و با كيفيت برداشته شده است كه رضايتمندي بيماران و افزايش كيفيت خدمات را به دنبال داشته است.
وي اظهار داشت : قبل از اجراي طرح تحول سلامت ، مردم مشكلات زيادي را در حوزه درمان در بيمارستان ها داشتند و آنچه كه بيشتر از همه آزار دهنده بود هزينه هاي كمرشكن بيماران در بيمارستان ها بود كه با اجراي اين طرح در سه سال گذشته مشكلات بيماران كاهش چشمگير يافته است.
شريعت نژاد با بيان اينكه تقويت زيرساخت هاي بخش درمان غرب مازندران با جديت دنبال مي شود ، خاطر نشان كرد : غرب مازندران به واسطه گردشگر پذير بودن با امكانات محلي خدمات ملي ارائه مي دهد و با اين امكانات محدود بويژه در حوزه سلامت نمي تواند خدمات مطلوب ارائه دهد بنابراين بايد تلاش مضاعفي در زمينه تقويت زيرساخت ها در اين منطقه صورت گيرد.
** جبران عقب ماندگي هاي گذشته در غرب مازندران
رئيس دانشگاه علوم پزشكي مازندران هم به خبرنگار ايرنا گفت كه اجراي پروژه هاي زيرساختي در غرب استان ضامن توسعه كمي و كيفي خدمات درماني به شهروندان خواهد شد.
قاسم جان بابايي افزود : مركز جديد زايمان بيمارستان شهيد رجايي تنكابن با دارا بودن 6 سوئيت زايمان كه براي ساخت و تجهيز آن بيش از 10 ميليارد ريال هزينه شده است تا پايان سال به بهره برداري مي رسد.
وي با بيان اينكه نصب دستگاههاي بخش آي سي يو دوم اين بيمارستان در مراحل نهايي قرار دارد ، اظهار داشت : 6 خانه بهداشت هر كدام به مساحت 90 مترمربع و 6 مركز بهداشت نيز هر كدام با 500 متر مربع در تنكابن در حال ساخت است كه تا پايان سال به بهره برداري خواهد رسيد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه كلينيك ويژه ، بخش اورژانس جديد و مركز سرطان رامسر تا پايان سال به بهره برداري خواهد رسيد ، تصريح كرد : بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد نيز كه روند ساخت آن چهار سال به طول انجاميد و تنها براي ساخت آن بالغ بر 150 ميليارد ريال هزينه شده است تا پايان سال جاري به بهره برداري مي رسد.
وي يادآور شد : با بهره برداري از اين طرح ها شاهد خدمات رساني گسترده اي در حوزه سلامت به شهروندان و گردشگران خواهيم بود و عقب ماندگي سال هاي گذشته به سرعت جبران خواهد شد.
تعداد تخت هاي بيمارستان دولتي مازندران سه هزار 200 تخت است كه از اين تعداد 300 تخت در دولت تدبير و اميد اضافه شده و 2 برابر اين ميزان نيز در شهرهاي مختلف در دست اجرا قرار دارد كه تا سال آينده به بهره برداري مي رسد.
** تنكابن ؛ تغييرات بنيادين در بخش سلامت
فرماندار ويژه تنكابن نيز كه پيش از اين خبر از بهره برداري بيمارستان 160 تختخوابي اين شهرستان در نيمه دوم سال 96 داده بود به خبرنگار ايرنا گفت : تاكنون براي اين بيمارستان در حال ساخت از سوي وزارت مسكن و شهرسازي مبلغ 22 ميليارد تومان هزينه شده است.
سيد امير حسيني جو ، پيشرفت فيزيكي اين بيمارستان را حدود 70 درصد اعلام كرد و اظهار داشت : از محل اعتبار سفر رياست جمهوري به مازندران مبلغ هفت ميليارد تومان براي اين پروژه در نظر گرفته شد كه با تخصيص آن مراحل نازك كاري و محوطه سازي اين بيمارستان انجام خواهد گرفت .
وي با بيان اينكه بسياري از تجهيزات و دستگاه هاي اين بيمارستان قبلا خريداري شده است ، تصريح كرد : نصب دستگاه آنژيوگرافي در اين بيمارستان بسيار حائز اهميت است چرا كه مي تواند در جلوگيري از بروز سكته هاي قلبي بيماراني كه از اين شهرستان به مراكز درماني خارج از استان اعزام مي شوند ، موثر باشد.
حسيني جو با بيان اينكه بيمارستان شهيد رجايي تنها مركز درماني دولتي تنكابن است و نمي تواند پاسخگوي همه نياز هاي مردم منطقه در حوزه سلامت باشد ، ابراز اميدواري كرد كه با بهره برداري از بيمارستان 160 تختخوابي امام خميني (ره) و بيمارستان خصوصي شهسوار ، بخش قابل توجهي از اين كاستي ها جبران شود.
بيمارستان 160 تختخوابي تنكابن تنها بيمارستان فوق تخصصي غرب مازندران و شرق گيلان است كه داراي 16 هزار متر مربع فضاي مسقف بوده و مجهز به پنج اتاق عمل است .
كار ساخت اين بيمارستان كه داراي هشت تخت جراحي قلب ، چهار تخت آي سي يو قلب باز ، 6 تخت سي سي يو و هشت تخت آنژيوگرافي است ، سال 91 آغاز شد .
فرماندار تنكابن به احداث 27 واحد خانه و مركز بهداشتي در اين شهرستان اشاره كرد و يادآور شد : اين مراكز با اعتباري بالغ بر 2 ميليارد تومان ساخته شده و مي تواند بسياري از بيماران منطقه بويژه در روستاها را تحت پوشش قرار دهد.
** عباس آباد در مدار سلامت
فرماندار عباس آباد نيز از اختصاص 10 ميليارد ريال اعتبار از سوي دولت تدبير و اميد براي تجهيز بيمارستان در حال ساخت اين شهرستان خبر داد و گفت : بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد ارديبهشت 96 افتتاح مي شود .
سيد ابراهيم هاشمي ميزان پيشرفت فيزيكي بيمارستان را 98 درصد اعلام كرد و ادامه داد : به دليل زمان بر بودن نصب تجهيزات پزشكي قرار است اين پروژه ملي در ارديبهشت 96 با حضور مسئولان كشوري به بهره برداري برسد.
وي اظهار داشت : تاكنون براي ساخت اين بيمارستان 11 ميليارد تومان از محل اعتبارات ملي و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي هزينه شده است.
هاشمي در خصوص راه اندازي بخش دياليز بيمارستان در اين شهر هم خاطرنشان كرد : تاكنون پيگيري هاي زيادي از سوي مديريت شبكه بهداشت و درمان و اموزش پزشكي شهرستان صورت گرفته و مسئولان استاني و كشوري نيز در زمينه احداث ساختمان و تجهيزات بخش دياليز قول هاي مساعدي دادند كه اميدواريم در آينده تحقق پيدا كند.
وي تصريح كرد : دولت تدبير و اميد نگاه ويژه به بخش سلامت و بهداشت و درمان افراد جامعه دارد و تخصيص اعتبار براي افتتاح اين بيمارستان در راستاي طرح تحول سلامت دولت به بخش بهداشت و درمان است.
بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد بخش هاي سي سي يو ، آي سي يو ، جراحي مردان و زنان و كودكان ، داخلي مردان و زنان ، زايمان ، راديولوژي و آزمايشگاه است و 2 اتاق عمل عمومي و سرپايي دارد.
رئيس بيمارستان شهيد رجايي تنكابن نيز بر ضرورت راه اندازي بخش دياليز بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد تاكيد كرد و گفت : فضاي بخش دياليز بيمارستان شهيد رجايي براي ارائه خدمات به بيماران ناكافي است و به جاي حداكثر 6 تخت و دستگاه به دليل تعداد زياد بيماران دياليزي ، هم اكنون 11 تخت و دستگاه دياليز در اين بخش فعال است.
اردشير اميني تعداد بيماران ثابت دياليزي در اين شهر را 66 نفر اعلام كرد و افزود : بخش دياليز اين بيمارستان همه بيماران دياليزي از چالوس تا رامسر را پوشش مي دهد و در تعطيلات تابستان و ايام نوروز نيز اين تعداد به دو برابر افزايش مي يابد كه مشكلات زيادي را به همراه دارد.
وي گفت : با راه اندازي بخش دياليز بيمارستان 50 تختخوابي عباس آباد شاهد كاهش مراجعات به بخش دياليز بيمارستان شهيد رجايي تنكابن خواهيم بود.
رئيس بيمارستان شهيد رجايي تنكابن با اشاره به اين كه 85 تا 90 درصد بيماراني كه به اوژانس اين بيمارستان مراجعه مي كنند ، نيازمند خدمات سرپايي هستند ، يادآور شد : از لحاظ قانوني اورژانس بايد صرفا بر روي حوادث ترافيكي و بيماري هايي كه زندگي افراد را به خطر مي اندازد متمركز باشد ، اما متاسفانه اينگونه نيست و مردم به جاي مراجعه به درمانگاهها و مراكز درماني و بهداشتي شهر ها و روستاها به بيمارستان مراجعه مي كنند.
شهرستان هاي تنكابن ، رامسر و عباس آباد در غرب مازندران واقع است.
خبرنگار : عليرضا پورعلم ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
/1602/7513/1654
🆔 @IRNASARII
https://t.me/joinchat/AAAAAD6WUOEHOj10XQIq5w