به گزارش ایرنا علی اردلان روز سه شنبه در همایش كشوری مدیران گروه خطر بلایای دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور در دانشگاه علوم پزشكی زاهدان با بیان اینكه ایران از جمله كشورهای پر مخاطره محسوب می شود اظهار داشت: در حوزه بهداشت و درمان برای پیشگیری از مخاطرات احتمالی تمركز هم در زمینه واحدهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی و هم جمعیت عمومی كشور است.
وی افزود: بر این اساس حوزه بهداشت و درمان بر روی جمعیت عمومی كشور برای آمادگی خانوارها در مقابله با حوادث و بلایا به صورت اختصاصی كار می كند.
وی تصریح كرد: آمار كم 3،9 درصدی آمادگی خانواده های ایرانی در حوادث و بلایا با وجود آمادگی به نسبت خوب سازمان های كشور در این حوزه نشان از نیاز به افزایش اقدامات برای ارتقای سطح آموزش خانوارها در این بخش دارد.
وی افزود: با توجه به اهمیت این حوزه، نظام سلامت یك سری برنامه های مداخله ای را در قالب سامانه مراقبت های بهداشتی اولیه پیش بینی كرده كه بر این اساس سال گذشته بیش از 750 هزار خانوار ایرانی آموزش های لازم را فرا گرفتند.
سرپرست دفتر مدیریت و كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: در سیستان و بلوچستان آموزش خانوارها تحت پوشش حدود 5،5 درصد است و در این زمینه دستگاه كلیدی مانند جمعیت هلال احمر با هدف تقویت همین شاخص به كمك وزارت بهداشت آمده است.
وی گفت: گروه دومی كه مورد تاكید وزارت بهداشت است واحدهای بهداشتی درمانی هستند به گونه ای كه افزون بر 24 هزار واحد بهداشتی درمانی مستقر در روستاها و شهرها باید برای ارائه خدمات در زمان حوادث و بلایا آماده باشند.
اردلان ادامه داد: به همین دلیل این نهاد سه شاخص آمادگی عملكردی را برای حوادث ایمنی سازه ای و غیر سازه ای تعریف كرده كه در سه سال گذشته از حدود 22 درصد به 29 درصد ارتقا یافته است.
وی افزود: اگر چه تا رسیدن به شرایط مطلوب جای كار زیاد وجود دارد اما اقدامات انجام شده در سطح كشور در راستای برنامه طرح تحول نظام سلامت آغاز خوبی در این زمینه بوده است.
وی تصریح كرد: واحدهای بهداشتی و درمانی سالانه برای بلایا ارزیابی خطر می شوند و برنامه پاسخ و تمرین نوشته و اقدام برای ارتقای ایمنی سازه ای و غیر سازه ای می كنند.
سرپرست دفتر مدیریت و كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: این واحدها همچنین به ازای هر حادثه شناسنامه ای را درست می كنند و پیامدهای آن بر جمعیت و نظام سلامت را به ثبت می رسانند تا از آن اطلاعات در برنامه ریزی ها استفاده كنند.
وی تغییر الگوی حوادث و بلایا را در كشور از مباحث مهم ذكر كرد و گفت: شواهد نشان می دهد آسیبی كه از مخاطرات آب و هوایی نظیر سیلاب، طوفان های گرد و غبار، خشكسالی و بحران آب می بینم روند رو به افزایشی داشته و بر جمعیت و نظام سلامت آسیب وارد می كند.
وی با بیان اینكه پیامدهای مخاطرات آب و هوایی در كشور از چالش های جدی توسعه پایدار ایران است گفت: پرداختن به این گونه مسائل به ویژه مولفه های اجتماعی سلامت و پیشگیری در نظام سلامت جزو برنامه های مهم است.
سرپرست دفتر مدیریت و كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ضمن تسلیت حادثه دلخراش پلاسكو به تمام مردم ایران به ویژه آتش نشانان و تشكر از فداكاری های آنان گفت: حادثه پلاسكو نشان دهنده مجموعه مشكلات مزمن اجتماعی و فرهنگی است.
وی با بیان اینكه حادثه پلاسكو با انجام اقدامات ایمنی اولیه قابل پیشگیری بود افزود: این حادثه به ما آموخت اگر بخواهیم از پلاسكوها پیشگیری كنیم باید روی مسائل فرهنگی اجتماعی كار و بر نظارت بر قوانین تاكید كنیم.
به گزارش ایرنا همایش كشوری مدیران گروه خطر بلایای دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور از امروز به مدت 2 روز در دانشگاه علوم پزشكی زاهدان آغاز بكار كرد.
7316**3042 **6081 خبرنگار: عصمت جهانی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
یك مسئول وزارت بهداشت:
آمادگی خانواده های ایرانی در حوادث و بلایا فقط 3.9 درصد است
۲۶ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۲۵
کد خبر:
82430139
زاهدان - ایرنا - سرپرست دفتر مدیریت و كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: بر اساس آخرین برآورد كشوری، آمادگی خانوارهای ایرانی در مقابله با حوادث و بلایا فقط 3،9 درصد از 100 درصد است.