به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از نشريه نيچر، در اين پروژه كه با همكاري دانشگاه ابردين و انستيتوي جيمز هوتون انگليس انجام گرفت، محققان بدن تعدادي از سختپوستان اعماق اقيانوس را بررسي و دربافت چرب بدن اين جانوران مقادير بالايي از آلايندههاي آلي پايدار از جمله پلي كلريد بي فنيل (PCB) كشف كردند.
در واقع مقدار اين آلاينده در بدن سختپوستان ساكن اعماق اقيانوسها 50 برابر مقادير موجود در بدن آفتهاي محصولات زراعي است كه در مزارع مجاور رودخانه ليائو واقع در چين قرار دارند و آب موردنياز خود را از اين رودخانه كه آلودهترين رودخانه كشور چين است، تامين ميكنند.
يافتن اين حجم از آلودگي زيستي محيطي در يكي از دورافتادهترين زيستگاههاي موجود روي كره زمين زنگ خطري است كه نشاندهنده آثار مصيبتبار فعاليتهاي انساني بر موجودات و ساير ساكنين سطح زمين است.
در گذشته تركيبات PCB در صنايع مختلفي كاربرد داشتند اما بعدها مشخص شد اين تركيبات سرطانزا هستند و از سال 1979ميلادي استفاده از اين تركيبات در آمريكا ممنوع شد. در دوران مصرف اين تركيبات مجموعا 1.3 تن از آنها توليد شده است. اين تركيبات به عنوان عايق الكتريكي و مواد مقاوم در برابر آتش در محصولات مختلفي كاربرد داشتهاند و پايداري زيادي دارند، به همين علت دهها سال در طبيعت باقي ميمانند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Ecology & Evolution منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تهران-ايرنا-محققان دانشگاه نيوكاسل انگليس مقادير بسيار زيادي از آلايندههاي شيميايي را در بدن موجودات ساكن در اعماق درياها و اقيانوسها يافتند.