۲۸ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۱۶
کد خبر: 82432346
T T
۰ نفر
قائم مقام وزير نيرو: انتقال آب بين حوضه اي تنها براي مصارف آشاميدني است

اهواز - ايرنا - قائم مقام وزير نيرو با بيان اينكه انتقال آب بين حوضه اي تنها براي مصارف آشاميدني است گفت: با تاكيد رئيس جمهوري طرح انتقال آب از سرشاخه هاي كارون به مناطق مركزي ايران صرفا' براي مصارف آشاميدني است.

به گزارش ايرنا ستار محمودي چهارشنبه شب در نشست بررسي پديده ريزگردها و مقابله با آن در استانداري خوزستان افزود: تاكنون در هيچ جاي كشور طرح هاي انتقال آب بين حوضه اي براي مصارف صنعتي و كشاورزي اجرا نشده است.
وي گفت: براي مصارف شرب از هرجايي كه نياز باشد آب را با رعايت موازين قانوني و مصوبه دولت منتقل مي كنيم.
محمودي اظهار كرد: تنها در مورد آبهاي مرزي و خروجي از كشور با رعايت ضوابط و مقررات فني و زيست محيطي براي كشاورزي و باهدف رونق بخشيدن به مناطق مرزي به صورت محدود استفاده شده است.
قائم مقام وزير نيرو با بيان اينكه در چند روز اخير 35دستگاه مقره شو براي شست و شوي خطوط انتقال و پست هاي فوق توزيع وارد خوزستان شده است افزود:براي پايداري برق كارهاي زيادي انجام شده ولي هنوز كارهاي بسياري نيز باقي مانده است.
وي گفت: عمليات شست وشوي هشت هزار و 700كيلومترخطوط برق استان كه بر اثر هجوم ريزگردها آلوده شده كار بسيار پيچيده و گسترده اي است ولي همه تلاش خود را براي پايداري برق در استان و جلوگيري از خاموشي ها انجام خواهيم داد.
محمودي در باره موضوع قطع آب در اهواز و 10 شهر استان نيز گفت: تصفيه خانه هاي شماره 1 و 2 اهواز در چهار روز آينده مجهز به برق اضطراري مي شوند تا در موقع قطع برق ، شبكه توزيع آب در كلانشهر اهواز دچار مشكل نشود.

* ميزان انتقال آب از سرشاخه هاي كارون به مناطق مركزي ايران بايد مشخص شود
استاندار خوزستان در پاسخ به سخنان قائم مقام وزير نيرو در خصوص انتقال بين حوضه اي براي مصارف شرب گفت: بايد ميزان انتقال آب براي مصارف مشخص شود تا بتوان مردم را قانع كرد.
غلامرضا شريعتي افزود: رئيس جمهوري تاكيد كرده كه انتقال آب از كارون به مناطق مركزي ايران فقط براي شرب باشد ولي به نظر مي رسد حجم انتقال آب كارون (بين حوضه اي) سنگين است.
نماينده عالي دولت در استان خوزستان تاكيد كرد انتقال آب براي مصارف شرب اقدامي بشري و انساني است ولي اگر براي بخش صنعت باشد پذيرفتني نيست.
شريعتي در ادامه با بيان اينكه قطعي گسترده برق و آب ، فشارها و استرس هاي زيادي براي مردم خوزستان ايجاد كرده است افزود: بايد اين فشارها و التهابات را كم كنيم.
وي گفت: همه تلاش ها بايد معطوف به اين شود كه نگذاريم بيش از اين به مردم فشار و استرس وارد شود و روا نيست مردمي كه هشت سال جنگ را تحمل كردند اينگونه دچار مشكل شوند.

*آب مورد نياز فاز دوم طرح 550هزار هكتاري استان تامين شد
استاندار خوزستان گفت:آب مورد نياز فاز دوم طرح 550هزار هكتاري مقام معظم رهبري با پيگيري هاي زياد تامين شد و هم اكنون دغدغه اي از اين بابت نداريم.
شريعتي افزود: آب مورد نياز 238هزار هكتار فاز دوم طرح 550هزار هكتاري از سوي وزارت نيرو و سازمان آب و برق خوزستان تامين خواهد شد و شبهه ها و نگراني هايي كه از قبل وجود داشت برطرف شده است.
وي گفت: تامين آب فاز دوم طرح 550هزار هكتاري مقام معظم رهبري به اين معني است كه اين طرح با قوت تمام و تامين اعتبار مورد نياز از سوي دولت در مناطقي كه در استان كه مطالعات آن انجام شده اجرايي خواهد شد.
به گزارش ايرنا در اين نشست مشكلات ، چالش ها و نگراني هاي مردم خوزستان از ناحيه ريزگردها در بخش هاي اقتصادي و اجتماعي مطرح شد.
پديده ريزگردها از سال 1380در استان خوزستان نمود پيدا كرد به گونه اي در سال 1391 ، استان خوزستان با 73 در سال با آلودگي ناشي از ريزگردها رو به رو بوده است.
6065/6064
خبرنگار:محمدرضا بنوره** انتشار دهنده: محسن بهاروند