۱ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۱۱
کد خبر: 82435937
T T
۰ نفر

پروژه ان.جي.ال دهلران شتاب مي‌گيرد

۱ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۱۱
کد خبر: 82435937
پروژه ان.جي.ال دهلران شتاب مي‌گيرد

مديرعامل شركت مهندسي و ساختمان صنايع نفت با اشاره به تامين بخشي از منابع مالي پروژه ان. جي. ال دهلران، از ايجاد شتاب در اجراي اين پروژه خبر داد.

بهزاد محمدي در گفت ‌و گو با دنياي اقتصاد با بيان اينكه شركت اويك در ساخت NGL در ايران رتبه نخست را دارد، گفت: پروژه، ان. جي. ال 3100 پنجمين پروژه NGL اويك محسوب مي‌شود كه از سه ماه پيش ساخت آن در دهلران از سر گرفته شده و ميزان پيشرفت پروژه به حدود 9 درصد رسيده است.
وي افزود: واحدهاي NGL از جمله روش‌هاي پيشگيري از هدر‌رفت گازهاي همراه نفت و همچنين تامين‌كننده خوراك پتروشيمي‌ها محسوب مي‌شوند و در حال ‌حاضر اجراي 9 طرح NGL با حجم سرمايه‌گذاري 11 ميليارد دلار در دستور كار وزارت نفت قرار دارد.
محمدي ادامه داد: اعتباري كه براي اين پروژه در نظر گرفته شده بيش از يك ميليارد و 550 ميليون دلار است كه در 2 فاز، اين اعتبار به پروژه تزريق خواهد شد و اجراي آن براساس برنامه طراحي شده بايد در مدت 36 ماه به پايان برسد كه تلاش مي‌كنيم پروژه را در زماني زودتر از برنامه محقق كنيم.
مديرعامل شركت اويك با بيان اينكه بخش عمده‌اي از اعتبارات ساخت اين پروژه تامين شده است، يادآور شد: اعتبار اين پروژه از صندوق توسعه ملي، منابع تسهيلات داخلي و اعتبارات جاري شركت اويك تامين خواهد شد.
وي با بيان اينكه پروژه ان. ‌جي. ‌ال 3100 دهلران روزانه 270 ميليون فوت مكعب گاز همراه نفت دريافت مي‌كند، تاكيد كرد: با راه‌اندازي اين واحد، روزانه يك هزار و 170 بشكه ميعانات گازي ترش، 74 ميليون فوت ‌مكعب گاز شيرين و 105 ميليون فوت‌ مكعب گاز سبك ترش توليد مي شود.
محمدي يكي از مهمترين مزيت‌هاي اين پروژه را جلوگيري از سوزانده شدن گازهاي همراه نفت در منطقه دهلران اعلام كرد و گفت: خوراك اين واحد از ميدان‌هاي نفتي دهلران، چشمه خوش، پايدار غرب و آذر تامين مي‌شود.
وي اضافه كرد: مالكيت اين پروژه با شركت سرمايه‌ گذاري صندوق بازنشستگي كاركنان صنعت نفت است و اجراي آن به ‌صورت EPCF به شركت اويك واگذار شده و عملا تامين مالي پروژه به عهده ما است.
به گفته وي، همه مراحل اجراي اين پروژه شامل طراحي پايه، طراحي تفصيلي، ساخت و نصب و راه ‌اندازي با گروه مهندسي و ساختمان صنايع نفت است.
محمدي با اشاره به اجراي اين پروژه در 2 فاز ادامه داد: در مرحله نخست، طرح با دريافت 135 ميليون فوت مكعب گاز همراه نفت به بهره‌برداري مي‌رسد و بتدريج با افزايش ميزان خوراك از ميادين در حال توسعه، فاز دوم پروژه را هم اجرايي خواهيم كرد.
وي با بيان اينكه اين پروژه به لحاظ اشتغال‌زايي نيز از اهميت بالايي برخوردار است، يادآور شد: در اوج عمليات اجرايي كار، نزديك به 2 هزار نفر در بخش‌هاي ساخت، اجرا و تكميل پروژه حضور خواهند داشت كه بيش از 60 درصد نيروهاي اجرايي از بوميان منطقه خواهند بود.
دريافت كننده و انتشار دهنده: مجيد سليماني
9002