۱ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۳۳
کد خبر: 82436474
T T
۰ نفر
«پشت دیوار سكوت» را به نشانه اعتراض به سیاست های ترامپ در آمریكا اكران نكردیم

تهران-ایرنا - كارگردان فیلم سینمایی «پشت دیوار سكوت» گفت: این اثر سینمایی را به نشانه اعتراض به سیاست های اخیر دولت ایالات متحده، در آمریكا اكران نكردیم.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا مسعود جعفری جوزانی روز یكشنبه طی نشست خبری در موسسه گروه احیای ارزش ها و انجمن توان یاب گفت: قرار بود پشت دیوار سكوت 30 اسفند (20 مارس) در مقر اصلی سازمان ملل توسط انجمن احیاء ارزش ها برای سازمان های مردم نهاد سراسر دنیا به نمایش درآید.
وی افزود: این فیلم به دنیا نشان می دهد ما ملتی هستیم كه وقتی اتفاقی می افتد، به جای ترس و پنهان كردن آن، به عنوان سلول های فعال جامعه تلاش می كنیم تا پرده ها را كنار بزنیم و با آگاهی و اندیشه، بیماری های جامعه را ریشه كن كنیم.
این كارگردان سینما با محكوم كردن رفتار دولت آمریكا برای ورود اتباع هفت كشور به ایالات متحده گفت: از این كه ما برای اكران این فیلم به آمریكا نمی رویم خوشحالم و در واقع این اقدام تاییدی به تفكر فاشیستی، ارتجاعی و نژادپرستانه آمریكاست و مردم آمریكا نیز مخالف سیاست های ترامپ هستند.

** هنوز تصمیم ترامپ برایم غیرقابل هضم است
جعفری جوزانی گفت: سیاست جدید آمریكا یك اتفاق عجیب و نژادپرستانه بود و به قدری برای من عجیب و غیرقابل هضم بود كه در تصور من هم نمی گنجید كه رئیس جمهوری آمریكا چنین دستوری بدهد.
وی افزود: در هیچ جای دنیا ندیدم كه یك ایرانی كار غیرانسانی انجام داده باشد یا شك معقولی را در ذهن دیگران باقی بگذارد و معتقدم این مسائل خلاف قانون اساسی آمریكاست و همانگونه كه مردم آمریكا در جنگ ویتنام با چنین تفكرانی جنگیدند، امروز نیز نشان داده اند كه مخالف سیاست های رئیس جمهور جدید این كشور هستند.
كارگردان فیلم سینمایی ایران برگر همچنین گفت:‌ این كار ترامپ از آن جهت عجیب است كه به طور رسمی نام كشورها را برده و مسلمانان را هدف قرار داده است.
وی افزود: دولت آمریكا اطلاعات دقیقی درباره ایرانیان ساكن آمریكا دارد و می داند كه این افراد سهم بسیاری در مراكز علمی آمریكا دارند كه می توان به دانشمندان شاغل در ناسا و یا تعداد زیاد جراحان متخصص در این كشور اشاره كرد و به همین دلیل من سیاسی بازی آمریكا را درك نمی كنم.

** مقایسه سیاست های ترامپ و مغول
وی سیاست های دولت آمریكا را به دوران مغول گره زد و گفت: زمانی كه مغول ها به اشغال ایران پرداختند نهادهایی مردم نهاد در مكان هایی همچون زورخانه ها به صورت آشكار به مبارزه پرداختند و برخی نیز مانند عارفان به صورت پنهان مبارزه كردند و یك جریان علمی مانند خواجه نصیرالدین طوسی به دربار نفوذ كرد و مسیر ایران را تغییر دادند.

** سازمان های مردم نهاد دنیای آینده را اداره خواهند كرد
جعفری جوزانی با اشاره به تاثیرگذاری سازمان های مردم نهاد در تصمیم گیری های اجتماعی گفت: انجمن احیاء ارزش ها مخالف هرگونه تبعیضی است و تصمیم این انجمن برای حضور نیافتن در كنفرانس جهانی زن در همین راستا صورت می گیرد و معتقدم سود نرفتن به این كنفرانس بیش از رفتن به آن است.
وی با بیان این كه دنیای آینده را ان جی اوها اداره خواهد كرد، اظهار داشت: مردم همچون جریان رونده آب هستند و اگر دولت ها با هم ناسازگاری دارند نباید آن را به ملت ها انتقال دهند و این تبعیض دولت آمریكا ورای درگیری دولت ها و سیاست است و ترامپ باید بداند كه نمی توان به دور كشورها دیوار كشید.
این كارگردان سینما، از سیاست اخیر دولت آمریكا به عنوان یك تصمیم غیرانسانی یاد كرد و گفت: به هر حال فیلم پشت دیوار سكوت روزی در دنیا پخش خواهد شد و این فیلم سازمان های مردم نهاد را برای سرمایه گذاری در سینما و بیان مشكلات به زبان هنر تشویق خواهد كرد.
وی گفت: این اتفاق ها بازتاب سیاست غلط و تبعیض آمیزی است كه در دنیا گذاشته شده و خشم افرادی را بر می انگیزاند كه در چنین تبعیض هایی مورد سوء استفاده قرار می گیرند.
جعفری جوزانی افزود: این تبعیض ها كشت میكروب خشونت را ترویج می دهد و سیاست مداران به این گونه كارها می پردازد و امیدوارم هر چه زودتر بتوانیم این فیلم را به كمك سازمان های مردم نهاد در جهان به نمایش بگذاریم.

** مسئولان درباره خون های آلوده پنهان كاری نكنند
جعفری جوزانی با بیان نحوه ساختن فیلم پشت دیوار سكوت گفت: از زمانی كه تصمیم به ساختن این فیلم گرفتیم، تمام تلاشمان این بود كه كاری انجام دهیم تا درباره ایدز اطلاعاتی صحیح به مردم بدهیم و این جهل و ترسی كه از این بیماری در میان مردم وجود دارد، از میان برود.
وی افزود: در 20 سال گذشته خون های آلوده از فرانسه وارد كشور شد و مشكلاتی را ایجاد كرد و همچنان كسی اعتراضی به فرانسه نكرده است.
این كارگردان سینما اضافه كرد: این واقعیتی تلخ است كه هیچ كاری در این زمینه صورت نگرفته است.
وی همچنین گفت: بخشی از این فیلم به فیلم چند قطره خون از نوید نامور اختصاص یافته ولی به این فیلم اجازه نمایش داده نشد و گویا منافع عده ای اجازه پخش این فیلم را نمی دهد و من معتقدم امثال ترامپ در همه جای دنیا هستند و حاضرند برای كسب قدرت و رای بالا حاضرند چنین مسائلی را پنهان كنند ولی حقیقت روزی آشكار خواهد شد.
به گزارش ایرنا جعفری جوزانی دو هفته پیش در نشست خبری فیلم سینمایی پشت دیوار سكوت در سی و پنجمنی جشنواره فیلم فجر در برج میلاد گفت كه هدفش از ساخت این فیلم طرح دوباره مسایل خون های آلوده است.
وی در همان نشست گفت: تاكنون بیش از 10 بار مرا به عنوان فیلم ساز خون های آلوده تهدید كرده اند و گفتند آن شركتی كه خون های آلوده را به ایران وارد كرده ارتباطی با این كشور ندارد. در حالی كه این گونه نیست و فقط نام شركت را تغییر داده اند و حتی امروز با آن شركت قرارداد بسته می شود.
فیلم پشت دیوار سكوت داستان دختر جوانی به نام «ستاره» است كه با همه وجود تلاش می‌كند تغییری در زندگی خود و دیگران ایجاد كند.
سحر جعفری جوزانی، آرمان درویش، مهدی احمدی، رویا تیموریان، امین تارخ، بهزاد فراهانی، سیما تیرانداز، شقایق فراهانی، سیامك صفری، فریبا متخصص، حسین پاكدل، پرویز پورحسینی و سمیه نجومی در این فیلم بازی می كنند.

** بیانیه انجمن احیای ارزش ها در محكومیت سیاست های ترامپ
خسرو منصوریان بنیانگذار و مدیر گروه احیاء (انجمن حمایت و یاری آسیب دیده‌گان اجتماعی و انجمن حمایت از كودكان و نوجوانان توان‌یاب) با ارائه گزارشی از عملكرد 18 ساله این گروه گفت: ما طی بیانیه ای این اقدام نژادپرستانه ترامپ را محكوم كردیم و معتقدیم مقر سازمان ملل متعلق به همه مردم دنیاست و دولت آمریكا حق چنین كاری را ندارد.
وی با اشاره به سیاست های دولت آمریكا مبنی بر اجازه ورود ندادن به برخی اتباع كشورهای مسلمان برای ورود به آمریكا افزود: اگرچه دعوتنامه حضور در سازمان ملل برای ما صادر شده ولی ما به نشانه اعتراض به سیاست آمریكا تلاش می كنیم تا صدای مظلومیت مردم را به گوش جهانیان برسانیم.
منصوریان اضافه كرد: ما مجوز نمایش فیلم سینمایی پشت دیوار سكوت را نیز گرفته بودیم تا نشان دهیم. ایران برای مبارزه با بیماری ایدز چه تلاش هایی كرده ولی این فیلم را در آمریكا پخش نمی كنیم و سوال ما این است كه چرا آمریكا به مردم نروژ و سوئد اجازه ورود به خاك آن كشور را بدون ویزا می دهد و میان مردم جهان تبعیض قائل می شود.
وی در ادامه به قرائت بیانیه این انجمن خطاب به كمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد پرداخت و گفت: انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی و انجمن حمایت از كودكان و نوجوانان توان یاب (گروه احیا) متاسف اند كه از طریق این نامه اعلام كنند كه امسال در شصت و یكمین كمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شركت نخواهند كرد.
وی افزود: این انجمن حدود دو دهه است كه در راستای رفع تبعیض و نابرابری ها علیه اقلیت های جامعه ایران با تمركز بر افراد دارای معلولیت و كسانی كه با ایدز زندگی می كنند، تلاش می كند و این دو انجمن ماه هاست فعالیت خود را در جهت حضور در كنفرانس مقام زن ۲۰۱۷ نیویورك آغاز كرده است.
بنیانگذار انجمن احیای ازش ها افزود: این انجمن كه سال های قبل نیز حضوری فعال در این كنفرانس ها داشته اند امروز رسالت خود را در آن می بینند كه در راستای اعلام مخالفت و مبارزه مدنی با هر نوع نابرابری مبتنی بر تفاوت های مذهبی، نژادی، جنسی و ملیتی حضور در كنفرانس مقام زن نیویورك را تحریم كنند.
وی اضافه كرد: فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ در خصوص تعلیق ۹۰ روزه صدور ویزا و ورود افراد از هفت كشور عمدتا مسلمان ایران، عراق، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن نه تنها مخالف صریح اصول اخلاقی و حداقل های مورد توافق حقوق بشری است، كه نقض صریح اصول قانون اساسی آمریكاست و تمكین به آن خلاف اصول مورد پذیرش گروه احیا به شمار می رود.
منصوریان افزود: وضع ممنوعیت ورود به خاك آمریكا برای هفت كشور عمدتا مسلمان و به دنبال آن استثنای اقلیت های مذهبی بویژه اقلیت های مسیحی از این ممنوعیت، نقض صریح اصول پذیرفته شده حقوق بشری در خصوص برابری مذهبی است.
وی اضافه كرد: این فرمان همچنین در مغایرت صریح با لایحه مهاجرت و تابعیت ۱۹۶۵ آمریكا، اصل استحكام خانواده در قانون مهاجرت و قانون اساسی آمریكا، اصل منع بازداشت غیر قانونی در قوانین آمریكا و اصل تناظر و برابری دادرسی است.
مدیر گروه احیای ارزش ها افزود: نظر به موارد فوق انجمن احیا ارزش ها و توان یاب كه دارای مقام مشورتی ویژه شورای اقتصادی و اجتماعی (اكوسوك) سازمان ملل متحد بوده، حضور خود را در كنفرانس مقام زن كه آن نیز كنفرانسی در راستای منع تبعیض می باشد، موافق اصول اخلاقی و اساسنامه مصوب خود نمیدانند و در جهت حمایت از ملیت ایرانی و احترام به اعتقادات اسلامی خود، در شصت و یكمین كنفرانس مقام زن سازمان ملل متحد شركت نخواهند كرد.
وی افزود: همچنین مسعود جعفری جوزانی كارگردان به نام ایرانی كه در راستای همین كنفرانس فیلم درام اجتماعی- فرهنگی (پشت دیوار سكوت) را با محوریت مقابله با تبعیض علیه افرادی كه با ایدز زندگی می كنند آماده نمایش در سالن اصلی سازمان ملل متحد كرده بود، جهت اعلام اعتراض با فرمان مهاجرتی رئیس جمهور آمریكا از حضور در این مراسم خودداری نموده است.

** استقبال كشورهای خارجی از فعالیت های احیای ارزش ها
فاطمه صالحی شهرابی نماینده انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی گفت: این انجمن در سه سال اخیر به طور منظم در كنفرانس مقام زن شركت كرده و قرار بود در پنجاه و نهمین جلسه این كنفرانس حضور یابد.
وی با بیان این كه نمایندگان بسیاری از كشورها در هشتم مارس به عنوان روز جهانی زن در مقابل سازمان ملل راهپیمایی می كنند، افزود: در سال گذشته این انجمن در چهاردهم مارس گزارشی از توانمندسازی زنان را ارائه داد و بسیاری از میهمانان این كنفرانس فكر نمی كردند ایران تا این اندازه به پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه رسیده باشد و برخی از آنان برای همكاری اعلام آمادگی كردند.

** ایجاد مركز مشاوره محرمانه برای بیماران اچ آی وی
منصوریان همچنین به عملكرد و امكانات انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی اشاره كرد و گفت: اگر كسی نگران است كه آیا دچار بیماری اچ آی وی شده یا نه می تواند به این مركز مراجعه كرده و مشاوره رایگان بگیرد كه این مشاوره به صورت محرمانه بدون ذكر نام گفته می شود.
وی افزود: كلینیك های رفتاری از سوی وزارت بهداشت ایجاد شده ولی بسیاری از افراد به دلیل ترس از شناسایی شدن به این مراكز مراجعه نمی كنند ولی این انجمن مركز مشاوره خودرا در یك مینی بوس مستقر كرده و به عبارت دیگر كلینیك سیار اطلاع رسانی ایجاد كرد.
منصوریان با بیان این كه منزل خود را به درمانگاه تبدیل كرده، افزود: ما نیازمند كمك های مردم ایران و حتی سایر كشورها هستیم تا چنین موسسه ای در سایر شهرها راه اندازی شود و از انتقال ویروس اچ آی وی در هر منطقه ای جلوگیری شود.

** خط تلفن هات لاین برای مشاوره
مدیر گروه احیای ارزش ها از ایجاد یك خط تلفن مستقل به نام هات لاین سخن گفت و اظهار داشت: با توجه به مشكلات خانوادگی و اجتماعی، این خط برای مشورت افراد حتی برای طلاق یا خودكشی اختصاص یافته تا این افراد بتوانند مشكلات خود را از پشت تلفن و بدون دیدار رو در رو بیان كنند.
وی افزود: بیشترین افرادی كه با این خط تلفن مشاوره می گرفتند، مبتلایان به اچ آی وی بودند و معمولا برداشت بسیاری از افراد از اچ آی وی همان بیماری ایدز است در حالی كه این دو با هم تفاوت دارند.
منصوریان اضافه كرد: اچ آی وی ویروسی است كه اگر به موقع درمان نشود، وارد مرحله بیماری ایدز می شود و این ویروس با دارو قابل درمان است ولی هزینه آن درحدود یك میلیون و 300 هزار تومان است كه برخی از افراد قادر به پرداخت این هزینه نیستند.
وی همچنین به ایجاد گروه مادران حامی سلامت اشاره كرد و گفت: این انجمن دارای هشت شعبه در سایر شهرهاست و با جامعه جهانی نیز در ارتباط هستیم و از تجربیات اندیشمندان و نیكوكاران سایر كشورها استفاده می كنیم.
وی كلینیك توان بخشی این انجمن را برای یاری رساندن به آسیب دیدگان اجتماعی برشمرد كه آماده ارائه خدمات به خانواده هایی است كه كودكان آنان از معلولیت رنج می برند و همچنین گزارشی از استقبال مردم جنوب تهران و شهرری از سمپوزیوم دختران در معرض آسیب ارائه داد.
فراهنگ**1003**1027**خبرنگار: محمدرضا جعفرملك**انتشار دهنده: جواد دهقانی
۰ نفر