زهره گره روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود: اين بيماري در بدو تولد علامت مشخصي ندارد كه بهترين روش تشخيص و پيشگيري از اين بيماري، انجام غربالگري در 3 تا 5 روز بعد از تولد نوزاد است.
وي با بيان اينكه به كمبود هورمون تيروكسين در بدن نوزاد به هر علتي بيماري كم كاري تيروييد نوزادان گفته مي شود، گفت: تيروييد يكي از غدد اساسي و بزرگترين غده درون ريز بدن است كه وجود هورمون تيروكسين در افزايش سوخت وساز بدن، تكامل سيستم مغزي عصبي و رشد و نمو نقش اساسي ايفا مي كند.
اين كارشناس اظهاركرد: بيماري كم كاري تيروييد نوزادان شامل دو نوع دائمي و گذراست كه در نوع دائمي، بيمار تا پايان عمر نياز به مصرف دارو دارد و نبايد آن را قطع كند.
وي اضافه كرد: در دوره گذرا، بيمار تا مدتي حدود 2 هفته تا 3 سال نياز به درمان دارد و بعد از آن با شروع به كار تيروييد و توليد مقدار كافي هورمون، درمان قطع شده و ديگر نياز به مصرف دارو نيست.
گره، ادامه داد: كمبود و افزايش يد، ازدواج فاميلي، مصرف بعضي از داروهاي خاص توسط مادر نظير ليتيوم و آميودارون ها از علل بوجود آورنده كم كاري تيروييد در نوزاد است.
كارشناس بيماري هاي غيرواگير شبكه بهداشت ودرمان گناوه گفت: در صورت بروز بيماري در نوزاد، تنها از قرص لووتيروكسين به دليل راحت ترين راه جذب هورمون تيروييد از طريق سيستم گوارشي براي درمان بيماري استفاده مي شود.
وي افزود: مقدار داروي تجويز شده توسط پزشك در قاشق بايد خرد و در شير مادر يا آب حل و به نوزاد خورانده شود.
اين كارشناس بيان كرد: قرص لووتيروكسين نبايد همزمان با قطره آهن يا داروهاي حاوي كلسيم و مولتي ويتامين مصرف شود و بايد بين مصرف اين دارو و قرص ليووتيروكسين حداقل چهار ساعت زمان باشد.
وي گفت: بين مصرف قرص لووتيروكسين و شيرهاي حاوي سويا(ايزوميل) نيز بايد حداقل 2 ساعت بدليل مختل نشدن جذب دارو فاصله باشد.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قراردارد.
6164/6043** خبرنگار: نعمت الله بهروزي** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
گناوه- ايرنا- كارشناس بيماري هاي غيرواگير شبكه بهداشت و درمان گناوه گفت: دير تشخيص دادن بيماري تيروييد در نوزاد باعث عقب ماندگي ذهني و كوتاهي قد مي شود.