به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، در اين تحقيقات معلوم شد خطر ابتلا به زوال عقل براي اشخاصي كه احساس نياز به خواب بيشتري دارند، تقريبا 2.5 برابر است. اين خطر براي اشخاصي كه مدرك تحصيلي پايين تر از دبيرستان دارند و ناگهان به بيش از 9 ساعت خواب در شبانه روز احتياج پيدا ميكنند، تا شش برابر افزايش مييابد.
اين تحقيقات بر اساس بررسي سوابق بيش از 2500 شخص بالاي 60 سال كه در يك مطالعه قديمي گردآوري شده است، انجام گرفت. ميانگين سني اين افراد 75 سال و 57 درصد از آنها زن بودند.
مبتلايان به زوال عقل معمولا دچار اختلال خواب هستند؛ اما محققان به درستي نميدانند كه كدام عارضه ابتدا رخ ميدهد. با وجود اين كه تحقيقات مذكور تنها احتمال ابتلا به زوال عقل را بررسي كرده و بروز اين بيماري را حتمي نميداند، محققان معقتدند نظارت بر عادات خواب اشخاص، در برخي موارد راهكار مناسبي براي تشخيص ابتلا به زوال عقل است.
در تحقيقات قبلي رفتارهاي افراد مبتلا به زوال عقل با افراد عادي مقايسه شده است و تاكنون رفتار افراد در طول زمان مورد بررسي قرار نگرفته است؛ اما در تحقيقات دانشگاه بوستون رويكرد ديگري اتخاذ شد و محققان تلاش كردند به يك پرسش اساسي پاسخ دهند: ميزان خواب شخص چه ارتباطي با ابتلا به زوال عقل در آينده دارد؟
گام بعدي محققان براي درك بهتر ارتباط خواب و زوال عقل، مطالعه وضعيت سلامت و مغز افراد در هنگام خواب است.
زوال عقل در برگيرنده مجموعهاي از بيماريهاي مغزي است كه به طور پيش رونده منجر به زوال عملكردهاي شناختي ميشود. اين عارضه، قدرت استدلال، حافظه، رفتارها و فرآيند انجام امور روزمره را دچار اختلال ميكند.
بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت تقريبا 47.5 ميليون بزرگسال در سراسر جهان تحت تاثير اين بيماري قرار دارند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Neurology منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم:سپيده كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
افزايش خواب در سالمندان، نشانهاي از افزايش احتمال ابتلا به زوال عقل
۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۳۶
کد خبر:
82441942
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه بوستون دريافتند سالمنداني كه در شبانه روز بيش از 9 ساعت ميخوابند، بيش از سايرين در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند.