۵ اسفند ۱۳۹۵، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82442155
T T
۰ نفر
وجود 7میلیون زن ورزشكار/ نیمی از جامعه پزشكی بانوان هستند

تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به پیشرفت های علمی، ورزشی و فرهنگی در میان زنان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر هفت میلیون زن ورزشكار داریم و نیمی از جامعه پزشكی را زنان تشكیل می دهند.

به گزارش ایرنا، شهیندخت مولاوردی امروز پنجشنبه در دومین كنگره بین المللی حوزه سلامت افزود: توجه ویژه دولتمردان و تصمیم گیران جمهوری اسلامی به مساله زنان، موجب شده است كه سلامت زنان به یك موضوع خاص تبدیل شود و اكنون 49 درصد از پزشكان ایران را زنان تشكیل می دهند.
وی خاطرنشان كرد: همچنین 32 درصد دانش آموختگان رشته های پزشكی در رشته های تخصصی و 27 درصد دیگر در عرصه فوق تخصصی مشغول هستند كه اینها نشان دهنده توجه ویژه مسئولان و استقبال خوب بانوان در عرصه پزشكی است.
وی به فعالیت بیش از 449 هزار كارشناس بهداشت و پرستار در عرصه درمانی كشور نیز اشاره كرد و اظهار داشت: رشد 301 درصدی پزشكان عمومی، 40 درصدی پزشكان فوق تخصص، 99 درصدی پزشكان زنان و زایمان در سال های اخیر قابل مشاهده است و طبق آمارها نیز 56 درصد دانشجویان دانشگاه های دولتی نیز مختص بانوان است و 53 درصد این دانشجویان دختر در رشته های پزشكی تحصیل می كنند.
مولاوردی همچنین به جامعه زنان ورزشكار در كشور اشاره كرد و افزود: بیش از هفت میلیون نفر در این عرصه فعالیت دارند، حتی 88 هزار مربی و 58 هزار داور ورزشی در كشور فعالیت دارند.
وی با بیان اینكه زنان ایرانی دارای توانمندی ها و ظرفیت های مختلفی برای ورود به بازار كار و اشتغال در عرصه اقتصادی هستند، اظهار داشت: به دلیل شتابی كه بانوان در این عرصه دارند باید برای تحقق اهداف توسعه پایدار شاخص مشاركت اقتصادی زنان بازنگری صورت گیرد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: همچنین زنان ایرانی به اقتصاد و تجارت در سطوح مختلف ملی و منطقه توجه خاص دارند و خوشبختانه حمایت از بازار كار، تقویت تعاونی‌های زنان و حمایت از زنان بازرگان در سطح ملی و منطقه ‌ای از جمله سیاست‌ های دولت جمهوری اسلامی ایران است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بازار سلامت ویژگی انحصار چند جانبه دارد و تنظیم چنین بازاری با ایجاد ظرفیت‌ های همكاری، گسترش و توسعه ارتباطات بخش‌های دولتی و خصوصی در بخش‌ های ملی و بین المللی در كشورهای اسلامی میسر است.
وی در ادامه مزایای فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه هایی همچون برخورداری از كیفیت بالای خدمات سلامت، پزشكان حرفه‌ ای و جاذبه‌های طبیعی درمانی اشاره كرد و گفت: ایران با داشتن چنین مزایایی می‌ تواند تبدیل به قطب گردشگری سلامت در منطقه خاورمیانه شود.
مولاوردی با تاكید بر آن كه بهبود وضعیت زنان و دختران در تمام حوزه‌ های سیاستگذاری و برنامه ریزی در سطح ملی، منطقه‌ ای و بین المللی به منظور پیشبرد فرآیند توسعه پایدار به شدت مورد تاكید است و در كانون توجه جهانی قرار دارد گفت: تلاش ‌های زیادی در این حوزه صورت گرفته است اما نیاز به ارتقای سطح مناسبات احساس می ‌شود.
وی ادامه داد: در موضوع سلامت شاهد هستیم كه تمامی جوامع بشری و تمامی دولت‌ها و كشورها به این موضوع نگاه ویژه‌ دارند؛ از سوی دیگر، سازمان همكاری ‌های اسلامی در حوزه اشتغال و اقتصاد نگاه ویژه‌ای به دستاوردهای جمهوری اسلامی در این میان دارد كه چنین تجمعاتی می‌تواند در تصمیم گیری و رسیدن به یك اجتماع بین المللی گام مهمی را بردارند.
وی همچنین با بیان این كه برگزاری اجلاسی همانند دومین كنگره بین المللی توسعه اقتصادی در حوزه سلامت كه با حضور كشورهای اسلامی برگزار شده بدون تردید پس از به تصویب رساندن اعلامیه‌ها و بیانیه‌های نهایی می‌تواند گام مهمی در این عرصه بردارد گفت: رسیدن به اهداف مستلزم پیگیری‌های ممتد و متمادی خواهد بود و در این رهاورد باید از ظرفیت‌های زنان در حوزه سلامت و پزشكی بیش از پیش استفاده شود.
مولاوردی اضافه كرد: هرچند در سال های اخیر شاهد ارتقای سلامت زنان، افزایش امید به زندگی در بانوان، شاهد كاهش مرگ و میر مادران، راه اندازی مراكز دوستدار مادر و زایمان ایمن در كشور هستیم اما با وجود پیشرفت ‌های موجود نباید از فاصله تا رسیدن به نقطه مطلوب غافل شویم.
دومین كنگره بین المللی حوزه سلامت امروز پنجشنبه در مركز همایش های صدا و سیما با حضور جمعی از فعالان حوزه سلامت برگزار شد.
اجتمام**7268
تنظیم كننده: مهناز بیرانوند* انتشار: زهره محتشمی پور
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر