۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۶:۱۲
کد خبر: 82445192
T T
۰ نفر
شروع شمارش معكوس براي رفع چالش 30 ساله زباله در مازندران

ساري-ايرنا-توليد روزانه 3هزارتن زباله درمازندران ونبود واحدهاي فراوري زباله و دراولويت نبودن حفاظت ازمحيط زيست دربرنامه دولت هاي گذشته،دفن زباله توليدي در اين خطه شمال را به عنوان چالش اصلي زيست محيطي حداقل در 30 سال اخير تبديل كرده بود.

به گزارش خبرنگارايرنا،نگاه زيست محيطي دولت تدبير واميد و در اولويت بودن توجه به محيط زيست در برنامه هاي دولت يازدهم باعث شده تا در سفراستاني كاروان دولت تدبير و اميد به مازندران، ايجاد نيروگاه زباله سوز و كمپوست براي 12 شهرستان در دستوركار قرار گيرد.
هم اكنون طرح ايجاد كارخانه كمپوست در شهرستان هاي بابل، نكاء، بهشهرو گلوگاه با اعتبار 130 ميليارد ريالي به بهره برداري رسيد و حدود 400 تن زباله اين شهرستان ها نيز به طور بهداشتي فراوري و از ريخت و پاش آن در طبيعت جلوگيري شود.
همچنين طرح ساخت نيروگاه زباله سوز در شهرستان هاي ساري و نوشهر نيز با اعتباري افزون بر 680 ميليارد ريال در دست اجراست كه پيش بيني مي شود اين 2 واحد زباله سوز در سال آينده به بهره برداري برسد.
معاون عمراني استاندارمازندران در گفت وگو با ايرنا توجه به محيط زيست را از برنامه هاي مهم دولت تدبير و اميد در بيست ودومين سفر استاني مهر ماه 94به اين خطه شمال كشور اعلام كرد.
علي نبيان افزود : دولت در اين سفر حدود يك هزار ميليارد ريال اعتبار براي احداث چهار نيروگاه زباله سوز و پنج كارخانه كمپوست در شهرستان هاي شرق و غرب مازندران اختصاص داد.
وي گفت كه با تكميل اين واحدهاي پسماند روزانه 3 هزار تن از زباله هاي استان فراوري خواهد شد و مشكل زيست محيطي ناشي از دفن زباله در اين خطه شمال كشور نيز رفع مي شود.
معاون استاندارمازندران همچنين گفت كه دولت براي ساخت نيروگاه زباله سوز در شهرهاي ساري و نوشهر كه با 40 درصد پيشرفت فيزيكي تاسيسات و 80 درصد پيشرفت خريد ماشين آلات در دست اجراست ، حدود 680 ميليارد ريال اعتبار اختصاص داد.
نبيان افزود : با تامين بموقع اعتبار اين طرح هاي پسماند ، روزانه 700 تن زباله اين 2 شهر و برخي روستاهاي اطراف به طور بهداشتي فراوري خواهد شد.
وي ادامه داد : طرح ساخت نيروگاه زباله سوز براي شهرهاي آمل و جويبار نيز تهيه شده و با پيش بيني اعتبار مورد نياز از سال آينده اجراي آنها در دستور كار قرار مي گيرد.
** اجراي پنج طرح كمپوست زباله در شهرهاي مازندران
معاون استاندارمازندران گفت : همزمان در راستاي حفظ محيط زيست ساخت پنج كارخانه كمپوست زباله نيز در شهرهاي اين استان در دست اجرا قرار گرفت كه تاكنون 2 طرح در شهرهاي بابل و شرق مازندران شامل بهشهر، نكاء و گلوگاه با اعتبار 130 ميليارد ريال و ظرفيت حدود 400 تن زباله در روز به بهره برداري رسيد.
به گفته وي ، در سال آينده نيز طرح كمپوست زباله شهر نور در غرب استان نيز با ظرفيت 250 تن و اعتبار 60 ميليارد ريالي به بهره برداري مي رسد.
نبيان اضافه كرد : طرح كمپوست 250 تني تنكابن نيز با اعتبار20 ميليارد ريال از محل دفتر مقام معظم رهبري درحال اجراست.
مديركل محيط زيست مازندران نيز گفت كه پسماند خانگي چالش 30 تا 40 ساله در اين استان است و تاكنون به اين مشكل از سوي دولت ها و مردم كمتر توجه شده است.
حسينعلي ابراهيمي كارنامه افزود : دولت تدبير و اميد در بين دولت هاي پس از انقلاب بيشترين توجه را به محيط زيست به خصوص پسماند داشت و براي مازندران نيز در سفر استاني مصوبات خوبي را تصويب كرد كه در دست اجراست.
وي اضافه كرد : با بهره برداري از نيروگاه زباله سوز و كمپوست بخش زيادي از مشكلات دفن زباله در اين خطه شمال كشور رفع مي شود و براي رفع كامل چالش هاي موجود نياز به همكاري مردم، شهرداري ها، دهياري ها و بخشداري است.
مديركل محيط زيست مازندران گفت كه بايد به گونه اي فرهنگ سازي شود كه ابتدا با اجراي طرح تفكيك زباله زمينه را براي فراوري فراهم كنيم و پس از آن شهرداري ها، دهياري و بخشداري ها به وظايف قانوني خود در اين ارتباط عمل كنند.
ابراهيمي وظيفه شهرداري هاي بالاي 200 هزار نفري را ايجاد واحد فراوري زباله طبق قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي در برنامه پنجم اعلام كرد و افزود : براساس قانون شهرهاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت نمي توانند مكاني براي دفن زباله داشته باشند و بايد زباله ها را فراوري كنند كه اين كار در مازندران با عقب ماندگي مواجه است.
وي بار ديگر مصوبه دولت يازدهم را در ايجاد واحدهاي فراوري زباله مهمترين رويكرد زيست محيطي براي حفاظت از طبيعت مازندران اعلام كرد.
مازندران سه ميليون و 200 هزار نفر جمعيت دارد و روزانه سه هزار تن زباله در اين استان توليد مي شود و دفن زباله در اين استان مسايل اجتماعي را در چند سال گذشته در برخي شهرهاي مازندران به دنبال داشته است.
بويژه اينكه مقصد بخشي از زباله هاي شهري در داخل جنگل هاي نكا ، انجيل سي ، ارس شيرگاه و نيز در كنار منابع ابي ورودخانه هاي چون تلار و هراز بوده است كه اين امر در سالهاي اخير مشكلات زيست محيطي در مازندران را تشديد كرده بود .
گزارشگر: حسين فلاحتي ** انتشاردهنده : سيد محسن حسن نيا
6982/1899
.