به گزارش ایرنا، به نقل از روابط عمومی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ناصر امیرزاده افزود: این آثار شامل ١٣تپه و محوطه و سه بنای تاریخی است.
وی اضافه كرد: تپه های تاریخی شامل تل شیشه گری، نقاره خونه، سر تل، تپه سنگ آسیاب، تل كناری در روستای دهقاید و تل خندق در روستای وحدتیه دشتستان، تپه چغابور در روستای چهار روستایی شهرستان گناوه، تل گبری و استودانهای ساسانی در روستای كشتو و درویشی دشتی، محوطه تاریخی شهر خواست جم، تل مقبره در شهر ریز جم، تپه لیان در شهر بوشهر، محوطه بتانه در روستای بی بی خاتون دیر است.
امیرزاده گفت : سه بنای تاریخی ثبت شده نیز شامل مسجد اهل سنت و خانه تاریخی پور جعفر در بافت تاریخی بوشهر و ساختمان قدیم گمرك این شهر است كه به همراه تپه ها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
تپه ها و محوطه های ثبت شده ملی بوشهر مربوط به دوره های مختلف تاریخی از اواخر هزاره پنجم قبل از میلاد تا قرون میانه اسلامی است و بناها نیز متعلق به دوره قاجاریه و پهلوی اول است.
در زمان حاضر 289 اثر ملموس شامل تپه ها، بناهای تاریخی و طبیعی و43 اثر معنوی و ناملموس شامل آئین های عاشورایی، بازیها و غذاهای بومی و محلی استان بوشهر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
7212/6047** خبرنگار: عبدالصمد شهریاری* انتشاردهنده: خدانظر خواجه
بوشهر- ایرنا- سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: شورای ثبت این سازمان در هفتم اسفند ماه جاری 16 اثر تاریخی این استان را در فهرست ملی ثبت كرد.