۹ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۵۷
کد خبر: 82445806
T T
۰ نفر

تولید 2 گونه دارویی آویشن در اراك

۹ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۵۷
کد خبر: 82445806
تولید 2 گونه دارویی آویشن در اراك

اراك - ایرنا - رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراك گفت: 2 گونه دارویی آویشن سازگار با اقلیم استان مركزی در این ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی تولید شد.

محمود حق شناس روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: آویشن دنایی و باغی ( T.daenensis و T.vulgaris ) حاصل كار تحقیقات پنج ساله بر روی گونه های مختلف این نوع گیاه دارویی است.
وی، افزایش عملكرد در گونه آویشن دنایی و باغی در واحد سطح نسبت به سایر گونه های این گیاه دارویی را از مهمترین مزیت این گونه ها دانست.
وی ادامه داد: بیشترین وزن خشك در گونه های دنایی و باغی ( T.daenensis و T.vulgaris ) به ترتیب با 2 هزار و 988 و 2 هزار و 273 كیلوگرم در هكتار مشاهده شده است.
رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراك بیان كرد: افزایش عملكرد حداقل 500 كیلوگرمی در هكتار از مزارع استان، افزایش درآمد 50 میلیون ریال به ازای هر هكتار و نیاز كم به آب با بهره وری بالا از جمله مزایای اقتصادی و بیشتر بودن خاصیت آنتی بیوتیكی این گونه از آویشن ها برای طیور و پرندگان نسبت به سایر گونه های این گیاه دارویی نیز از جمله خواص دارویی آن ها است.
حق شناس تعیین سازگاری، معرفی مناسب ترین رژیم پلاسم (تنوع موجود در گونه گیاهی و محل نگهداری گونه ها) گونه های مختلف آویشن با اقلیم استان مركزی و توسعه كشت گیاه دارویی آویشن در این استان از جمله اهداف این تحقیق در ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی علی آباد اراك بوده است.
وی ادامه داد: روند تحقیقات این طرح ها تمام شده و این گونه از گیاهان دارویی در مرحله تجاری سازی قرار دارد.
رئیس ایستگاه تحقیقاتی گیاهان دارویی علی آباد اراك یادآور شد: آویشن یكی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است كه خواص ضد باكتریایی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و وجود تیمول و كارواكرول( از اجزای گیاه آویشن) در آویشن موجب شده كه این گیاه از قرن شانزدهم میلادی به عنوان یك گیاه دارویی معرفی و در تمام لیست های دارویی مورد تایید و مورد نیاز موسسه های معتبر به عنوان گیاه دارویی مهم یاد شود.
استان مركزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزی است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضی باغی و كشاورزی در استان مركزی وجود دارد كه یك و دو دهم درصد تولیدات كشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مركزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش كشاورزی و دامداری در سطح كشور برخوردار است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مركزی است.
1955/6013/خبرنگار: مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
۰ نفر