به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتكی روز دوشنبه در نشست با معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی افزود: سطح آب سفره های زیرزمینی در چهارمحال وبختیاری طی این مدت افزون بر 40 متر كاهش یافته است.
بدنبال تداوم خشكسالی ها، از 840 قنات حفر شده در این استان یك سوم آن یعنی در حدود 280 رشته قنات به طور كامل خشك شده و مابقی نیز بین 40 تا 60 درصد كاهش آبدهی داشته است.
وی ادامه داد: هم اینك تامین آب آشامیدنی برخی نقاط استان به علت كاهش منابع آب با مشكل مواجه شده است.
سلیمانی دشتكی گفت: تكمیل و بهره برداری پروژه های نیمه تمام حوضه آب چهارمحال وبختیاری بویژه در بخش آبخیزداری و آبخوانداری می تواند در رفع این مشكلات مؤثر باشد.
وی یادآور شد: برخی رویه های غلط در اجرای پروژه های انتقال آب، قطع درختان، برداشت های غیرعلمی و بهره برداری زیاد از منابع طبیعی جزو مهمترین مشكلات بروز خشكسالی ها و افزایش دما در چهارمحال وبختیاری محسوب می شود.
استاندار چهارمحال وبختیاری اجرای برخی طرح های انتقال آب و حفر تونل را باعث بروز خسارت در منابع آبی این استان اعلام و اظهار كرد: اجرای طرح سد و تونل كوهرنگ 3 باعث خشك شدن برخی چشمه ها و دشت های شهرستان كوهرنگ مانند چشمه مروارید و دشت زرین شده است.
وی گفت: این درحالی است كه همزمان با اجرای این پروژه در 25 سال گذشته هیچگونه خدمات رسانی به ساكنان واقع در مخزن سد و تونل كوهرنگ صورت نگرفته است.
سلیمانی دشتكی تاكید كرد: تعیین تكلیف ساكنان واقع در مخزن سدها باید در آغاز عملیات اجرایی پروژه ها مشخص شود.
وی عملكرد اداره كل هواشناسی چهارمحال و بختیاری را مطلوب دانست و افزود: تعامل، همكاری و حركت در مسیر فعالیت كارشناسی این اداره كل قابل قبول و شایسته است و همین موضوع باعث شده تا مدیریت بحران های مختلف در هنگام بروز حوادث پیش بینی نشده مطلوب تر شود.
رئیس سازمان هواشناسی كشور نیز گفت: امسال نهمین سالی است كه بارندگی ها در ایران از میانگین نرمال بالاتر نرفته است.
داود پرهیزكار تصریح كرد: توسعه كشاورزی، تغییر اقلیم، كاهش بارش ها، گرمایش جهانی، توسعه شدید صنعت و افزایش گازهای گلخانه ها بویژه دی اكسید كربن از مهمترین علت های خشكسالی است.
چهارمحال و بختیاری از 9 سال گذشته تاكنون دچار خشكسالی، افزایش دما و تغییر اقلیم شده است.
خشكیدگی 70 هزار هكتار جنگل و 200 هزار هكتار مرتع، ممنوعه شدن هشت دشت از 11 دشت، فرونشست زمین، كاهش شدید سطح ایستابی در دشت ها، شكل گیری چشمه های گرد و خاك و گسترش پدیده بیابان زایی از جمله آثار و تبعات پدیده خشكسالی در چهارمحال و بختیاری محسوب می شود.
خبرنگار: وحید رئیسی دهكردی**انتشاردهنده: جهانبخش صفری دهكردی
7362/6021
به علت خشكسالی
60 درصد از قنات ها و چشمه های چهارمحال وبختیاری خشك شده است
۹ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۵۵
کد خبر:
82446128
شهركرد- ایرنا - استاندار چهارمحال وبختیاری گفت: به دنبال خشكسالی های 9 سال اخیر 60 درصد از قنات ها، چشمه ها و چاه های آب این استان خشك شده است.