۱۰ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۵۵
کد خبر: 82447070
T T
۰ نفر
با استفاده از يك روش جديد دي اكسيد كربن به سوخت تبديل مي‌شود

تهران- ايرنا- محققان يك واكنش شيميايي يافتند كه با استفاده از نانوذرات نوعي فلز كمياب موسوم به روديوم، دي اكسيد كربن را به ماده اوليه توليد انواع مختلفي از سوخت‌ها تبديل مي كند. اين واكنش شيميايي با بهره‌گيري از نور خورشيد، امكان كاهش ميزان دي اكسيد كربن اتمسفر را فراهم كرده و زمينه را براي توليد موتورهاي درون سوز جايگزين براي وسايل نقليه امروزي آماده مي سازد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، براي ايجاد اين فرآيند شيميايي پودري حاوي نانوذرات مكعبي شكل روديوم درون محفظه اي قرار گرفته و تركيبي از دي اكسيد كربن و هيدروژن از روي آن عبور داده شد. هنگامي كه با استفاده از يك لامپ LED نور فرابنفش روي پودر تابيده شد، واكنش شيميايي در دماي اتاق انجام گرفت و حاصل آن گاز متان بود.
در آزمايشي كه پيش از اين محققان در دماي 300 درجه سانتيگراد و بدون استفاده از نور فرابنفش انجام دادند، حاصل اين واكنش شيميايي تركيبي از متان و گاز سمي مونوكسيد كربن بود.
در اين واكنش شيميايي جديد محققان دانشگاه دوك در امريكا از نور فرابنفش براي ايجاد فرآيند شيميايي يك طرفه بين نانوذرات روديوم و دي اكسيد كربن استفاده كردند و بدين ترتيب ‌توانستند روند واكنش را كنترل كنند.
محققان در تلاشند تا واكنش‌هاي شيميايي ديگري را بيابند كه در آن روديوم گرم شده نقش كاتاليزور را داشته باشد. همچنين اميدوارند بتوانند فرآيند را طوري تغيير دهند كه امكان ايجاد آن تنها با نور خورشيد امكانپذير باشد تا به عنوان بخشي از يك سيستم تامين انرژي تجديد پذير مورد استفاده قرار گيرد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر