۱۰ اسفند ۱۳۹۵، ۱۶:۰۱
کد خبر: 82447865
T T
۰ نفر
دبير كارگروه فناوري ستاد نانو خبر داد : رتبه ششم ايران در توليد علم نانو

اهواز – ايرنا – دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو گفت: با فعاليت هاي حوزه پژوهش و پژوهشگران مختلف، ايران رتبه ششم دنيا در حوزه توليد علم را دارد.

به گزارش ايرنا قاسم جعفري سه شنبه در حاشيه نخستين كنگره ملي علوم نوين و بيماري ها در سرسراي شهداي دانشگاه علوم پزشكي اهواز به خبرنگاران گفت: ستاد نانو در زمان آغاز فعاليت رتبه 58 دنيا را در توليد علم داشت اما در طول 12 سال فعاليت كنون رتبه ششم را كسب كرده است.
وي افزود: در زمينه اختراعات داخلي يكي از 15 كشور اول در دنيا هستيم كه با توجه به ظرفيتهاي بالاي موجود در جامعه پژوهشي كشور، اين جايگاه بايد ارتقا يابد .
وي اضافه كرد: اين ستاد تاكنون، بيش از 150 شركت را حمايت كرده كه 330 محصول مختلف اين شركتها از ستاد نانو تائيديه گرفته اند و اين تاييديه ها در چرخه هاي مختلف تجاري سازي از توليد نمونه هاي مهندسي و فروش به بخش هاي مختلف كشور را شامل مي شود.

** ورود به بازارهاي بين المللي از اولويت هاي ستاد نانو است
جعفري با اشاره به اينكه فاصله ايران در دنيا از توليد پژوهش تا تجاري سازي محصولات، فاصله زيادي وجود ندارد ادامه داد: از اولويت هاي ستاد نانو در دهه دوم فعاليت خود ، توجه به ورود به بازارهاي بين المللي است و تاكنون محصولات مختلف و تجهيزات پيشرفته حوزه نانو به 16 كشور مختلف صادر شده است.
دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو گفت: در دنيا هنوز اين بازار اشغال نشده و مي توان به آن ورود كرد، حوزه فناوري هاي نوين ارزش افزوده بالايي دارد كه مي توان از توان موجود در كشور دراين زمينه به بهترين نحو ممكن استفاده كرد.
وي در خصوص تاثير فناوري هاي نانو در حوزه سلامت اظهار كرد: در حوزه دارو پنج تا شش دارو وارد چرخه توليد شده و ومجوز گرفته و در بازار در دسترس هستند.
جعفري ادامه داد: تعداد محصولات در حوزه بهداشت و پيشگيري و درمان و يا مكمل تقريبا يك پنجم محصولات كل نانو را شامل مي شود.

**فناوري نانو تا كنون در حوزه آرايشي و بهداشتي ورود نكرده است
دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو گفت: حوزه آرايشي و بهداشتي از جمله مواردي است كه نانو تاكنون ورود نكرده است و ملاحظات خاصي دارد.
وي اظهار كرد: در حوزه پيشگيري، امكان استفاده از انواع محصولات حوزه نانو وجود دارد اما بسياري از آنها هنوز تجاري نشده است.
جعفري اضافه كرد: فناوري هاي نوين مي تواند به كنترل بيماري ها، محدود كردن به خصوص در بيماري هاي اپيدميك و حوزه سلامت شخصي كمك كند.

**تقريبا 40 درصد بازار نانو دنيا، در حوزه سلامت فردي و پيشگيري است
دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو گفت: در دنيا برخي كشورها در استفاده از فناوري نانو براي سلامت فردي پيشگام هستند و بر اساس برآورد صورت گرفته، تقريبا 40 درصد بازار نانو دنيا، در حوزه سلامت فردي و پيشگيري است.
وي بيان كرد: در اين حوزه در ايران در ابتداي كار هستيم و دغدغه هاي زيادي در اين رابطه وجود دارد، قوانين مربوط به تائيديه هاي بهداشت و درمان در دنيا متفاوت است،دركشور ما كميته نانو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي فعال است و به شركت هاي مختلف براي گرفتن مجوز كمك مي كند.
دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو ادامه داد: به عنوان مثال عوارض دارو در فرم نانو براي يك بيمار سرطاني تا 80 درصد كمتر است.
وي با اشاره به اينكه يك پنجم مقالات در اين كنگره مربوط به حوزه فناوري نانو بودهف گفت: ستاد نانو در حوزه توليد پايان نامه و مقالات و توسعه دستاوردها از جمله فناوري و تجاري سازي كارهاي پژوهش و دانشگاهي حمايت مي كند.
دبير كارگروه توسعه فناوري ستاد نانو اظهار كرد: فناوري نانو بين رشته اي و ميان رشته اي است و رشته هاي علوم پايه مانند شيمي و فيزيك و رشته هاي علوم پزشكي، داروسازي و فني مهندسي مي توانند از فناوري نانو استفاده كنند.
معاون توسعه پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز نيز گفت: با گذشت زمان وسير صعودي توليد علم، شاهد ظهور علوم نوين در صحنه توسعه علمي دنيا بوده ايم و هدف نهايي علوم نوين اين است كه روش هاي موثر براي درمان بيماري ها ارائه شود.
دكتر بهزاد شريف مخمل زاده ادامه داد: كاركرد علوم نوين در درمان موثرتر بيماري محور اصلي كنگره است و مطالعات در اين زمينه در قالب يك كنگره شكل گرفته است.
وي افزود: دانشجويان دانشگاههاي سراسر كشور نتايج مطالعات خود را در قالب سخنراني و پوستر ارائه مي كنند.

** زيرساخت هاي علوم نوين در دانشگاه علوم پزشكي اهواز شكل گرفته است
مخمل زاده بيان كرد: در دانشگاه علوم پزشكي اهواز از طريق ايجاد انستيتوي جامع سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي و مراكز تحقيقاتي مانند نانوتكنولوژي و بيوتكنولوژي ، زيرساخت هاي اين علوم نوين ايجاد شده است.
معاون توسعه پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز ادامه داد: وقتي اين زيرساخت هاي مناسب ايجاد شود، حركت هاي علمي و تحول در درمان را شاهد خواهيم بود.
وي گفت: زيرساختي كه در حوزه پزشكي بازساختي در حال ايجاد شدن است در 10 تا 15 سال آينده مي تواند درمان را در استان متحول كند و كيفيت درمان، طول عمر بيمار و خدمات به بيماران را ارتقا دهد.
مخمل زاده بيان كرد: در حوزه علوم نوين مقياس كلي براي ارزيابي استان نسبت به كشور وجود ندارد اما به عنوان مثال در حوزه علوم و فنون سلولي، سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي در سه دانشگاه انستيوي جامع طراحي شده كه هنوز شروع به كار نكرده اند.

**انستيتوي جامع سلول هاي بنيادي دانشگاه طراحي شده است
معاون توسعه پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز افزود: دانشگاه علوم پزشكي اهواز چهارمين دانشگاه است كه در زمينه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي، انستيتوي جامع را طراحي كرده و منابع مالي را تامين و از ابتداي سال آينده كار، عمليات ساختماني اين محل آغاز مي شود.
وي ادامه داد: اين مركز بسيارمجهز است و نتايج حاصل از اين تحقيقات، تا چند سال آينده اثر خود را در درمان نشان مي دهد.
مخمل زاده گفت: در دانشگاه علوم پزشكي اهواز، 27 مركز تحقيقاتي فعال است و هفت مركز به صورت مستقيم در زمينه علوم نوين فعاليت دارند.
معاون توسعه پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز خاطرنشان كرد: پيام اين كنگره به دانشجويان اين است كه كميت در تحقيق مهم نيست و به دنبال چاپ تعداد بيشتر مقاله نيستيم بلكه به دنبال سياست گذاري هايي هستيم كه با تجميع منابع ، فنوني درراستاي درمان بهتر بيماري ها و ارتقاي سلامت شهروندان گسترش يابد.
دبير كنگره ملي علوم نوين و بيماري ها نيز گفت: از 220 مقاله ارسالي به دبيرخانه كنگره، 160مورد شامل 140 پوستر و 20 سخنراني پذيرفته شدند.
دكتر اكرم آهنگر پورافزود: چهار پنل در اين كنگره ارائه مي شود و هر پنل شامل 35 پوستر و پنج سخنراني در روزهاي دهم و يازدهم اسفند است.
3004/6002
خبرنگار: خاطره غفاري**انتشاردهنده : كبري آقازري