۱۲ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82449850
T T
۰ نفر
حجتی: پرورش ماهی درقفس و كشت گلخانه ای در اولویت پرداخت تسهیلات است

بوشهر-ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی گفت: با توجه به اینكه پرورش ماهی در قفس و كشت گلخانه ای ازطرح های مهم اقتصاد مقاومتی است، رویكرد اصلی این وزارتخانه در اولویت قرار گرفتن پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران این بخش هاست.

به گزارش ایرنا، محمود حجتی روز پنجشنبه در جریان بازدید از نخستین شركت تولید كننده بچه ماهی كشور در استان بوشهر افزود: با توجه به كاهش ذخائر آبزیان دریایی توسعه و گسترش تولید بچه‌ ماهی رویكردهای اصلی وزارت جهاد كشاورزی است.
وی اضافه كرد: در این ارتباط پرورش ماهی در قفس از طرح های مهم اقتصاد مقاومتی به شمار می رود از این رو نسبت به اجرای طرح های این حوزه اهتمام ویژه داریم.
وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت: محدودیت ذخایر آبزیان و كاهش میزان تولید صید و صیادی در سالهای اخیر توسعه مراكز پرورش آبزیان را حائز اهمیت ویژه ای كرده است.
وی در ارتباط با شركت 'راموز' استان بوشهر به عنوان نخستین مركز تولید بچه ماهی در كشور گفت: در تولید و تكثیر بچه ماهی در آب شور با مشكلاتی روبرو بودیم كه این شركت با تدابیری كه در پیش گرفته در این عرصه پیشتاز شده است.
حجتی با اشاره به اینكه سواحل كشور ظرفیتی بسیار مهم برای پرورش آبزیان است ادامه داد: انتظار می رود در آینده زنجیره تولید از طریق ماهی مولد در شركت راموز برای تامین بچه ماهی سایت های پرورشی كامل شود.
وی گفت: بر‌اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی پرورش ماهی در قفس در دریا در اولویت قرار دارد كه در این راستا استان بوشهر پیشرو است.
حجتی، با بیان اینكه ظرفیت تولید ماهی در قفس در استان بوشهر 350 هزار تن در سال است، اضافه كرد: اكنون مجوز 40 هزار تن پرورش ماهی در قفس در آبهای استان بوشهر صادر شده ‌كه با توجه به حمایت‌های لازم پرداخت تسهیلات به این بخش در اولویت قرار گرفته است.
حجتی افزود: پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر به 200 هزار تن در سال خواهد رسید.
وی یادآورشد: با توجه به نقش مهم این طرح در تولید ماهی و ایجاد اشتغال حمایت از بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران مورد تأكید است و دولت نیز تسهیلات لازم را پرداخت می‌كند.
وی با اشاره به اینكه مسئولان استان بوشهر نیز حمایت و پشتیبانی‌های لازم از پرورش‌دهندگان ماهی در قفس ارائه می‌كنند، اظهار كرد: با توجه به ظرفیت این استان در اجرای طرح یاد شده با استفاده از ظرفیت خدادادی دریا این طرح منشا تحولات بزرگی در كنار ساحل است.
حجتی با بیان اینكه پرداخت تسهیلات به سرمایه‌گذاران بخش آبزیان در اولویت قرار داد افزود: طرح‌های پرورش ماهی در قفس و كشت گلخانه‌ای از اولویت‌های وزارت جهاد كشاورزی در پرداخت تسهیلات است.
وی گفت: بر اساس سیاست‌های اقتصادی مقاومتی پرورش ماهی در قفس سال آینده تسریع می‌یابد و این در حالی است كه از تولیدكنندگان این بخش حمایت‌ها و پشتیبانی‌های لازم صورت می گیرد.
حجتی با تأكید بر پرداخت تسهیلات به كشت گلخانه ‌ای افزود: با توجه به نقش كشت گلخانه‌ای در صرفه‌جویی آب پرداخت تسهیلات به این بخش و پرورش ماهی در قفس در اولویت قرار دارد.
مدیرعامل شركت پرورش‌ ماهی راموز استان بوشهر در این بازدید با ارائه گزارشی گفت: ‌این شركت به عنوان بزرگترین مركز پرورش ‌دهنده ماهی سی‌باس در خاورمیانه در سال جاری 10 میلیون قطعه بچه‌ ماهی تولید كرد.
حامد شاهرخی افزود: پرورش ماهی به صورت مدار بسته به واسطه كاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری از طریق افزایش تولید در واحد سطح نقشی مهم در تامین بچه‌ماهی مراكز آبزی‌پروری دارد.
وی بیان كرد: هم اكنون 80 استخر تولید بچه ماهی در این شركت فعال است و با توجه به اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این شركت تولید بچه ماهی سی‌باس از 2.5 میلیون قطعه در سالهای 93 و 94، امسال به 10 میلیون قطعه افزایش یافته است.
شاهرخی بیان كرد:‌ در اجرای طرح توسعه ای در این شركت شمار استخرهای پرورش بچه ماهی از 34 به 80 استخر، میزان غذادهی به بچه ماهی ها از 1800 كیلوگرم به 3200 كیلو و شمار اشتغال آن از 30به 70 نفر افزایش یافته است.
وی اظهاركرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است میزان تكثیر بچه ماهی در این شركت در سال آینده به 30میلیون قطعه برسد كه این امر زمینه تولید 15 هزار تن ماهی را فراهم می‌كند.
شركت راموز در روستای چاه پهن شهرستا تنگستان استان بوشهر واقع است.
استان بوشهر هم اكنون با تولید سالانه 10 هزار تن 50 درصد تولید میگوی پرورشی كشور را به خود اختصاص داده است.
همچنین اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در دریا و دریاچه سد شهید رئیسعلی دلواری نیز در این استان در دستور كار است.
علاوه براین هم اكنون سالانه 45 تا 50 هزار تن آبزی دریایی در استان بوشهر صید می شود.
7212/6043** خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه