دستگاه الكتروكارديو گراف تك كاناله با نام تجاري ياشام 110 ، در بهمن ماه امسال به عنوان يكي از 10 طرح برتر شركت هاي مستقر در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران رونمايي شد.
مدير واحد تحقيق و توسعه شركت داهيان پزشكي پيشرو درباره مشخصات اين دستگاه به خبرنگار علمي ايرنا گفت: الكتروكارديو گراف هاي متداول در بازار، كه معمولا در بيمارستانها استفاده مي شود قابليت حملشان از يك نقطه به نقطه ديگر، بسيار كم است و نوآوري محصول ما اين بود كه توانستيم در يك ساختار جديد، دستگاه الكترو كارديوگرافي با قابليت حمل به نقاط صعب العبور بسازيم.
علي حيدرنژاد افزود: اين محصول با ساختار شبيه دستگاه POS علاوه بر كاربردهاي معمول در مراكز درماني، مي تواند ابزار مفيدي براي پزشك خانواده يا تيم هاي پزشكي در ماموريت به مناطق صعب العبور يا فاقد امكانات باشد.
وي يادآور شد: اين دستگاه الكتروكارديوگراف به دليل قابليت حمل آسان، هنگام امدادرساني به بيماران در حوادث پيش بيني نشده مثل بحران هاي طبيعي و ديگر حوادث و همچنين مناطق جنگي، كارآيي بالايي دارد.
حيدرنژاد، قابليت ذخيره سازي سيگنال را از ديگر ويژگي هاي اين دستگاه برشمرد و گفت: حافظه داخلي اين الكتروكارديوگراف، ظرفيت ذخيره سازي حداكثر 100 ركورد به همراه اطلاعات بيمار را داراست و مي توان در يك نقطه ديگر، سيگنال ها را بازخواني كرد.
وي خاطرنشان كرد: دستگاه همچنين علاوه بر ثبت ركورد، داراي قابليت پرينت است و هم مي تواند اطلاعات را روي كارت حافظه ذخيره كند تا پزشك آن را با خودش به مطبش ببرد، مجددا از سيگنال ها ركورد بگيرد و مورد بازبيني قرار دهد.
اين فناور جوان توضيح داد: ركوردهايي كه روي كاغذهاي حرارتي ثبت مي شود، بعد از مدتي، اثرشان از بين مي رود و ذخيره سازي ديجيتال فايل ها و امكان استفاده مجدد از آنها از مزيت هاي مهم اين دستگاه به شمار مي آيد.
به گفته وي، اين دستگاه ايراني كه دانش طراحي و توليد آن از طريق تحقيق و توسعه داخلي به دست آمده است، ثبت اطلاعات بيمار شامل نام، قد، سن، وزن، شماره مشخصه، جنسيت، گروه خوني و ضربان قلب و ID را انجام مي دهد و سرعت ركوردگيري آن 6.25، 12.5، 25 و 50 ميلي متر بر ثانيه و فركانس نمونه برداري هم هزار نمونه بر ثانيه است.
نمايش ضربان قلب و نمايش 12 ليد همزمان در صفحه نمايش از ديگر قابليت هاي اين دستگاه الكتروكارديوگراف تك كاناله محسوب مي شود.
حيدرنژاد با بيان اينكه مجوزهاي نهايي ساخت و استانداردهاي ايمني و عمومي و استانداردهاي اختصاصي خود دستگاه و سازگاري الكترومغناطيس آن گرفته شده است، گفت: اين دستگاه الكتروكارديوگراف ايراني، مراحل را براي گرفتن مجوز اداره تجهيزات را طي كرده و در سال 96 روانه بازار خواهد شد.
الكتروكارديوگراف كه از جمله دستگاه هاي بسيار رايج پزشكي است، تغييرات پتانسيل الكتريكي قلب را ثبت و در تشخيص و ارزيابي فعاليت الكتريكي عضله هاي قلب، كاربرد دارد.
تغييرات ميلي ولتي پتانسيل الكتريكي عضله هاي قلب توسط الكترودها، جمع آوري و ثبت و توسط دستگاه الكتروكارديوگراف روي يك نوار كاغذي ثبت مي شود.
دستگاه الكتروكارديوگراف (ECG) براي اولين بار توسط ويلم اينتهوون ( Willem Einthoven) زيست شناس هلندي كه به پدر علم الكتروكارديوگرافي مشهور است ساخته و به دنياي پزشكي عرضه شد.
اين دانشمند هلندي در سال 1924 به خاطر كشف سازوكار نوار قلبي، برنده جايزه نوبل فيزيولوژي و پزشكي شد.
از آن زمان با عرضه شدن اين دستگاه تحولي عظيم در اندازه گيري و ثبت تغييرات ميدان هاي الكتريكي و پتانسيل هاي بيوالكتريك به وجود آمد كه رفته رفته با پيشرفت علم مهندسي پزشكي امكان اين اندازه گيري ها بيشتر شده و دقت در انجام آن نيز افزايش يافته است.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب كارگر **انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:irnaelm@https://telegram.me
ساخت الكتروكارديو گراف كوچك ايراني با قابليت ذخيره اطلاعات بيمار
۱۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۴۳
کد خبر:
82451253
تهران-ايرنا-محققان ايراني فرآيند ساخت و دريافت مجوزهاي توليد دستگاه الكتروكارديوگراف تك كاناله كه قابليت حمل به مناطق مختلف و همچنين ذخيره سازي اطلاعات مربوط به تغييرات پتانسيل الكتريكي قلب بيمار داراست را به پايان رساندند.