به گزارش روزشنبه ایرنا ازستاد حقوق بشر، كاظم غریب آبادی در واكنش به انتشار گزارش سالانه حقوق بشرآمریكا علیه ایران، اظهاركرد: آمریكا صلاحیت اظهارنظر درباره حقوق بشر را ندارد.
وی ضمن محكوم كردن این اقدام ایالات متحده امریكا، افزود: آمریكا كشور ذیصلاحی نیست كه بخواهد در حوزه حقوق بشر حرف بزند و كشورهایی مثل ایران را كه خود قربانی نقض حقوق بشر در اثر اقدامات این كشور و هم پیمانان آن هستند، متهم به نقض حقوق بشر سازد.
وی ادامه داد، آمریكا با نقض سیستماتیك حقوق بشر در داخل و خارج از قلمرو خود مواجه است و انتشار چنین گزارشاتی درمورد كشورهای دیگر را با هدف انحراف افكار عمومی از مشكلات حقوق بشری این كشور ارزیابی كرد.
غریب آبادی فقدان دادرسی عادلانه، شكنجه، خشونت، قتل، ناپدیدشدگی اجباری، تبعیض، نژادپرستی، اسلام ستیزی، نسل كشی، نقض گسترده حقوق زنان و كودكان و كارگران، اعمال محدودیت های غیرقانونی بر سر راه آزادی های مدنی و اجتماعی را بخشی از زنجیره نقض حقوق بشر از سوی آمریكا خواند كه توجه جدی مكانیسم های بین المللی حقوق بشری را به خود می طلبد.
غریب آبادی همچنین صلاحیت حضور آمریكا در شورای حقوق بشر را زیر سوال برد و از كشورهای مستقل جهان و مكانیسم های بین المللی حقوق بشری خواست تا وضعیت حقوق بشر در این كشور را مورد بررسی جدی قرار دهند.
معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشرمباحث مطرح شده در باره خروج آمریكا از شورای حقوق بشر در طرفداری از رژیم صهیونیستی را نشانگر اعتقاد نداشتن این كشور به حمایت و ارتقای حقوق بشر خواند و از طرفی، خروج آمریكا از این شورا را موجب حركت این شورا به سمت استقلال بیشتر دانست.
غریب آبادی از سوی دیگر و در ادامه انتشار كتاب وضعیت حقوق بشر در آمریكا در سال 2015 توسط مركزپایش ستاد حقوق بشر، از تدوین و انتشار مجموعه وضعیت حقوق بشر در این كشور در سال 2016 خبر داد.
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه آمریكا در گزارش سالانه حقوق بشر خود كه به تازگی منتشر شده، اتهامات بی اساس علیه ایران را تكرار كرده است.
وزارت خارجه آمریكا ضمن اشاره به نظام سیاسی ایران كه بر اساس ولایت فقیه استوار شده، اعلام كرد: در سال 2013 میلادی حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد و او 19 دسامبر یك منشور حقوق شهروندی با 120 بند و ماده را منتشر كرد.
وزارت خارجه آمریكا ادعا كرد، در آخرین انتخابات پارلمانی و مجلس خبرنگان كه امسال برگزار شد، صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان غیر انتخابی، بررسی شد و محدودیت های زیادی علیه رسانه های خبری و آزادی و عدالت در این انتخابات اعمال گردید.
بر اساس ادعای گزارش سالانه حقوق بشر آمریكا مهمترین مشكلات حقوق بشر در ایران شامل اعمال محدودیت های شدید علیه آزادی های مدنی از جمله آزادی برپایی تجمعات، انجمن ها، سخنرانی ها، آزادی های دینی و مذهبی و آزادی رسانه های خبری است. از دیگر مشكلات حقوق بشری در ایران می توان به خشونت و سركوب با انگیزه های سیاسی اشاره كرد. وزارت خارجه آمریكا در ادامه مدعی شده: محدودیت توانایی شهروندان برای انتخاب دولت به صورت مسالمت آمیز از طریق برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه از دیگر مشكلات حقوق بشری ایران به شمار می رود
اجتمام*1724* 7329
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد * انتشار: حسین فتح الهی
تهران- ایرنا- معاون اموربین الملل ستاد حقوق بشرقوه قضاییه گفت: آمریكا كشور ذیصلاحی نیست كه بخواهد كشورهایی مثل ایران را كه خود قربانی نقض حقوق بشر در اثر اقدامات این كشور و همپیمانان آن هستند، به نقض حقوق بشر متهم كندو